Fórum témák
» Több friss téma |
Szervusz!
Nos nem tacskóst szeretnék, mert hosszú távú, biztonságos üzemelésre vásárolnám. Nem utolsó sorban a zajszintje is jó ha alacsony, és a beltéri design-ja, fogyasztás, ami miatt ezt választottam. De lehet tévúton járok, ezért szívesen fogadom a szakik tanácsát.
Hááát! A szempontok alapján ez a Te kategóriád !Azért a garanciával kapcsolatos kérdéseket tedd fel a cégnek mindenképpen!
A design egyedi igény, de ebben az esetben próbáld meg úgy felrakatni, hogy állaljon rá a koma 2 év garit. Ha addig jó akkor, csak tisztítani kell a kültérijét meg a belső szűrőket és nagyon kicsi a sansz arra hogy lehal. Az elején döglenek meg hamar szerelési meg gyári hiba miatt, aztán később meg azért mert nem takarítják őket. Ez utóbbi orvosolható. Sok sikert!
Hűha! Ez konkrétan erre a típusra, vagy úgy általánosan a klímákra érted?
Egyenlőre kellene egy szerelő, mert máshogy nincs gari rá, a fene enné meg. De a lap szerint 5év a gari rá. Vagy lehet csak kamu?
Általában, (mint gépészet) az elején romlanak el. (6 hónap mondjuk) Ha azt túléli, akkor általában tényleg csak a karbantartás elmaradása miatt halnak le a gépek.
Van a hibaszámra amúgy éadixes összefügés az idő függvényében, de mint egy nagy cég szervízese, kb a fenti a tapasztalom a mindennapokban. Lehet olyan hogy egy típus (olasz masinák) rosszul rezonál, és egy tipikus helyen töri a csövet, de nem ennél a méretnél jellemző hiba. (Pl kínai nem törik, mert a sárga sajnálja a rezet és jobban hajlítgat, az olasz meg nem szeret jól forrasztani pénteken...) Az 5 év gari pl arra vonatkozik, hogy nem porlad el, vagy hogy a névleges élettartama 5 (gyakorlatban 10-12 év) tehát a fődarabokra addig esküszik a gyáró. Ettől függetlenül, aki szereli az általában 12 hónapra vállal garit, pl az ellen, hogy felhányta és elment a gáz belőle. Mivel drága ez a készülék, így elvárható a típus forgalmazójától, hogy adjon számlát, garit stb, de figyelj arra, hogy karbantartási szerződést akarnak kötni rá . Ha az első szezont jól tűri utána elketyeg, de kiváncsi vagyok más tapasztalatára is. Nem a készülék számít, hanem a korrekt szervíz háttér. Van ilyen is olyan is, kb mint a kocsiknál.
Általában elég, ha oldalról is van legalább 20-25 cm, de jobb lenne több !
Kedves szamóca!
nem tudom, hogy ország mely részén élsz ... egy klímával foglalkozó céget tudok adni ... ilyen a szer-vizexpressz, nálam ők csinálták a klímát, részletre vettem és garanciát is adtak. És korrektek voltak.Víz-, gáz-, fűtés-, csatorna-, klímaszerelés
Nitrogénnel érdemes megnyomatni? vagy elég a vákuumolás.
Szóltam a szakimnak, nincs nitrogén-je(e).
A gáz szökésre is vállalnak garanciát?
Gázszökés??? Az mi???
Ha nem kontár, márpedig kishazánk bővelkedik gyorstalpalós klímásban, akkor az említett gázszökés szinte kizárt! A "szinte" azt jelenti, hogy tisztességesen felszerelte és beüzemelte a gépet, viszont később pl. egy hollandi repedés miatt lehetséges a hűtőközeg szivárgás. De talán ez nem írható a szerelő számlájára.
Sziasztok! Jó eséllyel meg lehet szerelni egy otthoni splitet nyomáspróba nélkül. Ekkor a négy hollandit meghúzzák és egyből vákuum alá helyezik a kört elpár oldalon. Arra számít az ember, hogy ha szépen és türelmesen csinálja a peremeket, és jó keze van lehúzáskor minden klappolni fog.
Hivatalos ajánlás szerint minden kört nyomni kellene száraz nitrogénnel átadás előtt. Ha 20 egyforma gép van egy tetőn, akkor még a gagyibb cégek is megnyomják, annak ellenére, hogy ugyanaz a típusú gép van fent, mint pl egy panel ház nappalijában amit meg nem... Nyilván preztízs veszteség lenne, ha 3 ereszetne rossz szerelés miatt egy címen... 20 gépet megnyomni nem sokkal több idő mint 4-et. Sok a járuklékos cucc amit cipelni kell. Hoyg mondjam egy mondatban? A sajátomat megnyomnám.
A nitrogénes nyomáspróbával csak egy baj van : Ha felszerelted a klímát megnyomatod , egy durva hibát kimutat (se azt a vákuumolás is kimutatja ) de ha hűtőket szerelsz tudod hogy egy nyomáspróba minimum 24 óra !
Elvileg a nitrogén egy klímánál csak átöblíti a rendszert más jelentősége nincs . Tehát ha levákuumolod a rendszert , egy pici gázt beengedsz a szívó oldalról , majd újra vákuumolsz sokkal hamarabb készen vagy és ugyanaz a végeredmény , ja és nem cibáltad fel a harmadik emeletre a nitrogénpalackot !
"egy pici gázt beengedsz a szívó oldalról , majd újra vákuumolsz"
Ezt nem teljesen értem (kíbic vagyok csak, érdeklődő..)
A kültéri egységben gyárilag benne van a kellő hűtőközeg mennyiség , 70dkg-1,5 kg tipustól teljesítménytől függően , ha ebből a menyiségből egy pár gr ot beengedünk a levákuumolt rendszerbe , és újra vákuumoljuk ez átöblíti a rendszert , és így kisebb az esélye hogy "idegengáz" (levegő) vagy vízpára marad a
készülékben .
Tehát nem is a nyomó oldalon?
Szóval akkor kétszer történik vákuumozás a rendszerben?
Elvileg mindegy melyik oldalról (melyik szelepen ) engedem be azt a pici gázt , és igen kétszer vákuumolok
és nem használok nitrogént .
Évente átlag hány splitet szereltek fel?
(ha nagyon bizalmi a kérdés, természetesen ne válaszolj)
Hát ebben az évben még nem túl sokat raktunk fel ,
De tavaly volt olyan időszak hogy napi 2- 3 klímát is felszereltünk . Nem számolgatom de valószínű hogy a 8 év alatt amióta csinálom kb 1000db került ki a kezem alól ,és ebből kettőhöz kellet szerelői hiba miatt visszamennem gariba
Bár nem volt kérdés, de én inkább nagygépezek. Jellemzően gyógyszergyár, erőmű meg irodaház. Általában mindent jegyzőkönyvezni kell, átadási dokumentációval, hulladék kezeléssel.(hűtőközeg, olaj, a géprony darabra névre véve ISO14...) Valóban 72 órás nyomáspróbákat csinálunk, ahol lehet. Nyilván más kategória, splitnél nem kell túldramatizálni a dolgot, de én személy szerint magamnak is ezt várnám el, és ha 2k körül valaki fel akarna tenni egy inverteres csodát, kérnék aláírt nyomáspróba jegyzőkönyvet. Ha a koma azt mondja, hogy a felrakás így 4 munkaóra plusz, és még ráír 1m3 nitrogént kifizetném neki, és kérnék full garit. Nyilván 1000 darabnál beelfér két rossz install, sőt... de nem mindenki megy vissza megcsinálni tisztességből, ha elkefélte a dolgot. Ilyen értelemben tisztelem ahogy dolgozol, és értem a nyomápróba hiányának okát.
Szia!
Engem már szóltak le, hogy ne okoskodjak és most sem ez a szándékom, de szakmai szemmel a hozzászólásaid.. Hmm.. Miért is haszontalan a nitrogén? 'Gázt' engedni majd újra vacumm? Mindegy melyik szelepen? Találós kérdés: A klíma kültérin van két sarokszelep: gáz-folyadék, szívó-nyomó, gáz-gőz..? Ezzel a legtöbb kis klímás nincs is tisztában. A napi 2-3 klíma felszerelés az meg érdekes. Csupa fal egyik fele másik fele? Én ugyan 30 kW alatt ritkán foglalkozom klímával, de véleményem szerint és tapasztalatom is, hogy nem érdemes elaprózni a dolgot. Neked jó és talán a megrendelőnek nem tűnik fel, hogy a klíma hatásfoka nem hozza azt amit kell. Ezért (is) fogynak a nagyáruházi szemetek mert az emberek azt hiszik egyre megy. [off] Sajnos a szakmai szövetség inkább ellensége a szakmának mintsem oltalmazója így egyre kevesebb az igazi szakember. Aki szakmabeli az tudja miről beszélek.
Hát az igazság az hogy valamit jól meg csinálni sem tart sokkal tovább mint ha sz.... ul csinálja az ember . És én nem szeretek magyarázkodni inkább úgy dolgozok mintha magamnak csinálnám .
"Ezért (is) fogynak a nagyáruházi szemetek mert az emberek azt hiszik egyre megy."
Alapvetően egyetértenék a mondanivalóddal, de épp a saját esetem gátol meg ebben. Miről is van szó? Június 28 van, az idén még nem kellett bekapcsolnom a légkondit, ahogy nézem az előrejelzést, még egy hétig megint biztosan nem kell. Tartós kánikula esetén van rá szükség, amikor 33 fok vagy felette a hőmérséklet 3 napon keresztül, addigra melegszik át a fal, hogy szükségét érezzem a bekapcsolásának. Egyszóval alig évi 10-15 nap van, amikor szükség van erre az úri hóbortra, és - kövezzetek meg - nekem erre elég az áruházi szemét is (persze ha működik).
Igen én ezt megértem és bele is törődtem ezért nem is foglalkozom lakossági klímával.
Nekem is van itthon klímám. A lakásom keleti fekvésű mégis szükség van rá mert 26-27 fok van este a lakásban. És én nem 'sajnáltam' rá a pénzt, de tudom, hogy 10 év múlva is menni fog és, ha mégsem akkor kapok hozzá alkatrészt és gyárit és emberi áron. Egy áruházi klímáról ez nem mondható el. Na és a hatásfokról ne is beszéljünk. Az is tény sajnos nálunk még 'úri hóbort' a klíma. Nem is tudom mi lesz ezzel a szakmával....
Egyébként tudjátok hol készül a nagy LG klíma ?
Kí..ban ! Ennyit az áruházi szemétről ! Ha nem kínai cuccot akarsz fizess érte 5x annyit és még akkor sem biztos hogy ott készült ahol gondoltad ! Én már találkoztam olasz készülékkel amit szlovákiában raktak össze (ez nem klíma volt de akár az is lehetett volna)
Én kb. 5 évet kalkulálok futásteljesítményben, efelett minden nap ajándék...
Ha így lesz, örömmel dobom le, és cserélem egy új készülékre. Egy 200 ezres kategóriánál ezt nem szivesen tenném.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |