Fórum témák
» Több friss téma |
Csak mielőtt jönne a jégeső akkor általában feltámad a szél, vagy jól elborul az ég tehát mielőtt érné a víz vagy a jég azelőtt azért jelentősen csökken a cserép hőmérséklete.
Bár végülis ha jól porlkasztok akkor nem éri akkora hirtlen hidegzuhany a cserepet sem. Mindenesetre majd ezt is kifogom próbálni.
Üdvözlet.
Mobil split klímát szeretnék csinálni hagyományos oldalfali split kül és beltériből, ehhez viszont a rézcsövek helyett hajlékony (pneu) csöveket használnék, hollanderes csatlakozókkal. A cső kb. 20 bar nyomást elbír. Összerakható -e ez így?
Hát a szakik válasza elég lehangoló Ezek a mai nevenincs klimák semmirevalók. Nem bírnak 1 évet sem ..................
De ha nincs több pénz neves klímára?
Toshibánál az összesnél. A doksijában benne volt. Yorknál minden rugón áll.
A szervízcsaptelepem csövei 60 Barosak alapból. Az install tuti nem lesz gáztömör hosszútávon, de ha van elég gázod, és nem zavar a nem túl zöld megoldás akár jó is lehet. Ingább pici folyadékhűtő kéne neked, úgy hogy fél colon viszed a hideg vizet. Split kültériből egy hőscerélő segyítségével meg egy expanziós szeleppel lehet ilyet csinálni.
Kedves nagyi71 vannak olyan cégek, pl ahonnan a klímám rendeletem, van részletfizetés és kedvezmény .... nekem pl úgy ajánlották a szer-vízexpressz.hu-t. de biztosan más cégek is vannak akik ezzel foglalkoznak. ... Ott van erre lehetőség ... érdemesebb egy jobb klímára beruházni, ez tuti!!!
Üdv.
Üdv! A "csoda" Toshibánál nem gumibakon van a kompresszor? Csodálkoznék és méltatlannak tartanám ha így lenne! A York az meg ... York...
Egyébként a személyes tapasztalatom az, hogy nem a kompresszor közvetlen rezgése okoz hangot , hanem inkább a sűrítésből keletkező zaj jön át rövid csövön.
Köszi a választ.
Mint amatőr "szakbarbár", van néhány kérdés ami nem tiszta, valahol olvastam, hogy a rézcsőre menetet is kell vágni, sőt egy videón LG klímát mutattak, ahol a beltériből egy szimpla peremezetlen cső jön ki, azt valahogy össze is kell kötni (gondolom). A másik meg a 3 méter hossz, ha én 2 m csővel akarom összekötni, mennyire lesz káros a rendszerre? Még egy kérdés : a hollandereknél gumigyűrű tömítést alkalmazva nem "eszi" meg a töltet? szerk: itt a DIY videó Bővebben: Link
Szia Klímás! Éppen azt írtam, hogy alapvetően a gép alá is adtak rezgéscsillapító lábat. Amennyire rémlik a kompresszor alatt is van bak.
Egyetértek abban, hogy zajforrás sok tényezőtől függ, és néha tényleg varázslat a kérdés megoldása. További jó melót, Joe
Gumigyűrű ehhez a típusú kötéshez nem kell, mert ez az un peremes kötés. A réz cső anyaga (ami nagytisztaságú réz , tehát nem vízcső) peremezve adja azt az alakot, amit hollanderrel rászorítva a kúpos ellenpárra gáztömör kötést ad. Jó esetben.
Ugyanis peremet csinálni Tesco gazdaságos peremezővel nem egyszerű, érdemes gyakorolni... az éles vágás elött. Illik nyomáspróbát végezni nitrogénnel, és vákuumozni a rendszert. A töltet benne van a kondenzátor egységben. Lehet "varázsolni" vákuum szivattyú nélül öblítéssel, de ha elmegy a töltet a mai jogviszonyok között nehezen töltik meg a klímát un. "hivatalos" cégek. Elsősorban a "gáz" jogi tortúrák riasztják el a népeket a beszereléstől, egy darabnál szerintem megér pár pénzt az egy év gari. Ha egy évet nyűg nélkül elmegy egy ilyen kicsi cucc akkor a 8 évet elérnie 92 százalék esélyed van. Ha nem jó az install az két hét alatt kiderül pikk-pakk. Keress gogliban peremes kötésre, sok rajz lesz fent.
Értem.
Már csak a 2 méter <> 3 méter cső jelentősége érdekelne. Ja és mi az a gáz jogi "tortúra"??
Szia! A 2><3 m cső közti különbséget észre sem lehet venni a hűtőteljesítményben splitklímánál!!
A jogi tortúra? Megpróbálok szalonképes maradni... Szóval, létezik ma kishazánkban egy szervezet ami kiharcolta /sarcolta/ a jogot, hogy náluk regisztrálni kell a vállalkozást. Ha nincs ez meg, akkor hivatalosan egyik forgalmazónál sem vásárolhatsz hűtőközeget!! Ja? Hogy ez a regisztráció minden évben 37500 Ft ? Na jóóóó! Brutto... Kérdéseink ezzel kapcsolatban számosak és kevésbé jóindulatúak... Csak zárójelben, úgye véletlenül sem merül fel senkiben, hogy ezzel az idióta rendszerrel a fekete gázpiac teljesen eltűnik... Apropo Szendi kolléga! F1-s vizsga ???
Erre a kérdésre privátban válaszoltam.
Így már világos.
Következő kérdésem : vákkumozásnál ugye zárt rendszerben vizsgáljuk a tömörzárást. Mi van akkor, ha végzek ezzel, és leveszem a szivattyú csatlakozóját? Nem megy levegő a már kiszívott rendszerbe ? Vagy ezt hogy csinálják? Mégegy : csőhajlításhoz mit használtok? Ezen ami a kezemben van speciel rajta van a hővédő szivacs is.
Szia! A tömörségvizsgálatot elsősorban túlnyomás alatt végezzük ez a nitrogénes nyomáspróba.A vákuum egyébként okozhat huncutságokat, jártam már úgy (jó régen)hogy a vákuum mintegy rászívta a peremezett csövet a csatlakozásra és csak a hűtőközeg lszelep nyitásakor derült ki a rossz kötés.
A vákuumozás a csőhálózatban lévő levegő és ezzel együtt a nedvesség eltávolítása miatt szükséges. Ha a megfelelő csaptelep és tömlő van felszerelve az említett művelethez és megfelelő rutinnal történik az egész, akkor kizárt a a levegő bejutása... A vékonyabb csövet simán kézzel is lehet hajtogatni, a vastagabb ha d=10mm és még új cső, akkor még kézzel is meghajlítható. Ha ennél vastagabb akkor javasolom a csőhajlító használatát. A szigetelt csőnél én úgy csinálom, hogy a hajlítás helyétől kb. 10-15 cm-rekörbevágom a szigetelést, majd hosszában is egyoldalon kb.ugyanennyire és félrehajtom. Majd ha kész az ív , akkor szigetelőszalaggal, öntapadós aluszalaggal lezárom a vágásokat.
Köszönöm.
Ezek tényleg hasznos tanácsok. Persze nem a kenyereteket akarom elvenni
Mobil klímánál lehet jobb hatásfokot elérni hogyha a kondenzátort hűtő oldalon csökkentem a légáramlást hogy kevesebb levegő menjen ki a szobából?
Ergó egy kicsit eltömítem a kondenzátor oldal szellőzőrácsát hogy így kevesebb levegő áramoljon ki de ezáltalán forróbb lesz a levegő, a benti levegő meg így lassabban cserélődik és melegszik is fel. Működhet vagy elvetendő ötlet?
Szia! Eszedbe ne jusson!! Hacsak nem akarsz idő előtt kompresszort cseréltetni
" Ha a megfelelő csaptelep és tömlő van felszerelve az említett művelethez és megfelelő rutinnal történik az egész, akkor kizárt a a levegő bejutása..."
Ha jól értem vákuumozás után ráengeded a gázt, majd leveszed a tömlőt és elzárod a szervízcsatlakozót? Nem szökik el ilyenkor túl sok gáz?
Nem , mert ilyenkor csak a tömlőben lévő hűtőközeg megy "veszendőbe". Az meg csak pár grammnyi.
Szándékosan írok hűtőközeget,mert ugyebár arról beszélünk. Nem kioktatásról van szó, tényleg nem, csak nevezzük nevén a gyermeket...
Értem én, de ez többnyire akkor is gáz halmazállapotú
Más kérdés : miért van két óra a szabályzón, piros és kék kör, ez mire kell? Bővebben: Link
Sziasztok! Hogy tudnám a vizet elvezetni ha magasabbra kell szerelnem a lefolyo csövet mint a beltéri? Vagy van benne nyomás? Tanácstalan vagyok. A helység igy adja sehol nemtudok alácsövezni. Köszi!
Lehet vásárolni kifejezetten erre kialakított klíma cseppvíz szivattyút . Ezt beleteszed a beltéribe ,és akár 3m magasba is felnyomja a vizet
Nincs benne nyomás. Magától folyik lefelé. A csőnek lejteni kell, ha sehogy máshogy nem lehet megoldani, akkor be kell építeni egy szivattyút.
Klímaszerelő mester urak figyelmét kérném. Érdeklődnék, hogy ez a klima Megfelelő-e egy 38m3-es helyiség hűtésére ahol müa. nyílászáró, (2m2) drivyt külső szigetelés van, és folyamatosan 1-2fő tartózkodik a helységben, melyben egy asztali számítógép termeli a hőt. És típusra jó-e ez a választás, vagy van jobb ettől.
Köszönöm a válaszokat.
Mi számít jobbnak? Elég drága ez a kütyü, ha saját célra lesz vegyél helyette valami olcsóbbat, bár szó se róla, ez inverteres meg minden extra. Ha csak hűteni kell, fele ennyi pénzért is elketyeg valami a falon 10 évet.
Szia! Mint a képen is látható a kék a LOW Pressure a piros a HIGH Pressure manométer. A kékkel a szívóoldali nyomást mérjük, kisebb a méréshatára is, a pirossal a nyomóoldali nyomást, magasabb méréshatárral.
Én csak simán klímaszerelő vagyok, a többi megtisztelő jelző de azért kösz!
Kérdés: jó gépek akarsz normális áron vagy csúcsminőséget nem igazán hétköznapi áron? |
Bejelentkezés
Hirdetés |