Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   615 / 1385
(#) slogan hozzászólása Júl 11, 2011 /
 
Sziasztok !

Főként kakukktól kérdezném ,de nincs itt ......
Volt olyan rendes ,küldött nekem mintát !
Innen is köszönet érte !

Ki használ tapéta ,vagy matrica hordozót laminálás ,vasalás céljából ?
Illetve a pontosabb kérdésem az lenne ,ki milyen nyomtatóval alkalmazza ?

Nekem Lexmark E120 van ,de sajnos elkenődik
Megpróbáltam "zsírtalanítani " ,úgy rajta marad ,csak nem tudom milyen sikere lesz a laminálásnak.....

Válaszokat előre is köszönöm !

Üdv
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Júl 11, 2011 /
 
Nem jó sajnos "zsírtalanítva".....
Ráköt ,mint atom ,de csak helyenként,ahol nem ,ott meg lejön a fele
(#) J-O-E válasza slogan hozzászólására (») Júl 11, 2011 /
 
Én etikett címke hordozót használok egy régi típusú kopott fénymásolóval, ha nagyon kell megnézem az irodában a típusát. Az etikett címkéből az A4-es méretű hordozón két öntapadós matt matricás elosztásút. 0,3 milliméteres vonalak 0,2 távolsággal biztonsággal gyárthatók "sorozatban 30-40db. panelt is gyártottam" kicsit hajlamos az elkenődésre, nagyobb teli felületet és a vastag vonalakat nem szereti, de ilyenkor egy sima A4 lapra nyomtatok ez letisztítja a hengert és egy db.-ig megint szépen nyomtat. Ja és vas kloriddal maratom " TN150 " !
(#) slogan válasza J-O-E hozzászólására (») Júl 11, 2011 /
 
Köszi a választ !

Nekem sajnos elkenődik a motyó

Talán ,ha egyenesen ki tudna jönni a papír hátul ,akkor lenne esélyem ,de így nincs .....
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Júl 11, 2011 /
 
Kapcsold be a nyomtatót majd várj 10 percet és utána próbálj nyomtatni ( én egy régi hp 2100-ast használok ugyan evvel a papírral ) Ugye a tapétát lehúztad róla?
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 11, 2011 /
 
Köszi kipróbálom !

Képzeld a Frutit is papír nélkül eszem !
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Júl 11, 2011 /
 
Egyébként nálam jól működött az etikett cimke hordozója is, csak a nyomtatóm időnként összegyűrte
(#) kistotti01 hozzászólása Júl 12, 2011 /
 
Sziszatok!
Lenne egy kérdésem hozzátok! Gondolom Ti is szoktatok ilyen melegben (30-35 fok :hawaii: ) panelt lakkozni. Én ezt probálom elkerülni, általában reggel vagy estefele szoktam lakkozni nyáron, de ma délután muszály lesz lefújnom a panelt, mert sürgős. Ugye, a műhelyemben is nagyon meleg van, köszönhetően az aluminium ajtóknak, ami felfogható egy hűtőbordának. Átmelegedík és árasztja a meleget befele... Ott van benne a vegyszertároló szekrényemben a lakk. A kérdésem az lenne, hogy a lakkot lehűtsem 20...25 fok körülire, vagy lehet fújni műhelymelegen, azaz 30 fokosan?
(#) storm válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /
 
Szerintem nyugodtan lehet olyan melegben is.
(#) kistotti01 válasza storm hozzászólására (») Júl 12, 2011 /
 
Igen, lehet. Lelakkoztam a panelokat, probléma nem lépett fel. Legközelebb már nem fogok ilyen apróságokon sem vacilálni. A panelokat és a lakkot nem viselte meg a meleg, ellenben engem igen...
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 12, 2011 1 /
 
Szia! Mivel lakkoztad?
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Júl 12, 2011 /
 
Ha figyelmesen olvasnál tudnád hogy a P20 ról ír !
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 12, 2011 1 /
 
Nyákra mehet másik lakk is..
(#) pakular hozzászólása Júl 13, 2011 /
 
GBC Smart átalakítása: Bővebben: Link
(#) Zoli_bácsi válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Janinak teljesen jogos a kérdés. A fórumtárs nem írta, hogy milyen lakkal szeretne fújni.Valószínűsíthető a p20 is, de más lakk is.
(#) kistotti01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Félreértések elkerülése miatt nem pozitiv20 lakkról van szó, hanem sima pozitiv lakkról. Pontosan erről. Felénk ilyet lehet kapni. Én megvagyok vele elégedve. Már lassan a második flakon ürűl ki belőle, de kijelenthető korrektűl dolgozik, teszi a dolgát ez a lakk. Ismerőseim közül is ezt használják sokan, énis, sőt az iskolánkban is ezt használjuk. Pedig a suliban nem évi 1 flakon fogy el... Ha paneltgyártunk, akkor egyszerre 15 darabot legalább, és ott is helytállt. Az iskola is valószínűsíthető, hogy úgyanonnan szerzi be az ilyen dolgokat, és alkatrészeket mint én, hiszen abban a boltban csak ilyet árúlnak, más boltban eddig ilyet nem is nagyon láttam. Az a bolt is tőlem 30km-re van. Fura egy hely ez a Vas megye. Én összevissza 2 elektronikai boltról tudok a megyében. De a lényeg, hogy ez a lakk nyugodtan használható, fújható 35 fokos hőségben.
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 13, 2011 1 /
 
Na, az jó, és az ára mennyi?
(#) atideath hozzászólása Júl 13, 2011 /
 
Halihó.

TQFP64-es átalakító adapter kellene. Megrajzoltam már milyen kell csak le kellene gyártani. Valaki vállal jó minőségben ebből gyártást? Nem kellene sok csak 1-2. A Vasalásos teknika nálam SMD lapoknál nemigazán jött be :S.
(#) kistotti01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Ha emlékeim nem csalnak majdenm egy ezressel olcsobb, mint ahogy nézegettem az online boltokban a P20-at, persze a 200ml-es kiszerelésről van szó. De még tavaly vettem, azóta az ÁFA is nőtt 25%-ra, meg lehet, hogy drágúlt is. Ezért inkább azt mondom legalább 500Ft-al olcsobb. Igazából nem azért ilyet veszek, hogy sporoljak, hanem mert csak ilyen van. Ma és tegnap is bizonyította, hogy jól lehet vele dolgozni.
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Drakula, azaz gratula !
(#) kistotti01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Egyébként Neked és bárkinek is tudom ajánlani ezt a fajta lakkot. Engem meggyőzött, amilyen minőségben lehet vele dolgozni. Tegnapi termésemről pár fotó. Megkértek pár darab Knight Rider villogó legyártására... Paneljaimat maratás után kémiai ónozóval ónozom. Régebben voltak vele problémák, de mostmár rájöttem a trükkjeire. A képeken látható 3 leendő Knight Rider villogó és alattuk egy "etalon" mintapéldány, a sajátom, az már régi darab.
(#) J-O-E válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Nem rossz csak az alámarást ha csökkented a vezetősávok széleinél akkor hibátlanok lesznek! Én azt tapasztaltam hogy SMD panelt könnyű vasalásos technikával gyártani Laminálással SMD panel és még egy Laminálással SMD panel TDA végfok ezeket a foókat régebben tettem fel, ezek kb. 10perc alatt elkészültek, plusz kémiai ónozó és beforrasztás. Persze hogy hibátlan legyen 0,3 milliméter alatt már nem könnyű legyártani de ha megfigyeled egy 1206-os méretű SMD két PAD-je között 3 vezetősáv biztonsággal elfér 4.-et is be tudnák préselni azért az több mint elég SMD gyártáshoz vasalással.
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
És, hova akarsz te ennyit villogni? Minden szobában Knájt Rájder lesz? Kistotti01 a KITT fanatikus.
(#) kistotti01 válasza J-O-E hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Igazából sietnem kellett, a lakkozás sem lett a legegyenletesebb, továbbá 1 nap helyett fél napot hagytam száradni a lakkot, a kis kezdetleges alámarások ennek tudhatók be. Továbbá a vaskloridom végleg használhatatlan vált tegnap. Lejárt az ideje. Ma már peroxid + sósavval marattam, az tényleg teljesen tökéletes lett. Igazából ezek az alámarási kezdetlegességek észrevehetetlenek, de a fotó kihozta belőlük. Ez annyira-de annyira minimális kis alámarás a szélénél, hogy ónózás után még annyira sem látszik. Gyakorlat teszi az embert. Fél éves gyakorlattal nyákgyártásban szerintem nemrossz. A Te paneljaid pedig hibátlanok.
(#) kistotti01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Jajj, aztamindenit minek nézel engem. Ennyire fanatikus nem vagyok. A válasz egyszerű, a tömeggyártásra. Megmutattam nemrégiben ismerősömnek a Knight Rider villogóm, aztán megkért, hogy csináljak neki is egyet. Ő meg eldicsekedett vele a faluban, hogy milyen tuti villogója van, mostmeg mindenki ilyet akar. Ezért ez a tömeggyártás. Konkrétan 6 darab készűl belőle. Rajtam kívűl más nem foglalkozik ilyennel a környéken, ezért csak nálam tudnak beszerezni ilyet. Egykis zsebpénz kiegészítésnek jó lesz... :yes:
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Az biztos ! És ez PIC-es, vagy más IC-k hajtják?
(#) kistotti01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
4017 IC és 555 IC a leleke.
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
[OFF] És melyik kapcsolási rajz alapján megy?
(#) kistotti01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Ez lenne a kapcsolási rajz. Ha szükséges van nyáktervem, amit akár vasalhatsz vagy fotózhatsz is. Hogy maradjunk témánál.
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Köszi ! Nemsokára felrakom a Ki Mit-be a bináris órámat. Már csak beállítani, meg leolvasni kell megtanulnom, és nincs is baj.
Következő: »»   615 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem