Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   13 / 308
(#) Bendog válasza raron hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Hát grat annak, akinek nem csapja meg az orrát a szaga Meg aki csak úgy iszik más "söréből" !
(#) raron válasza Bendog hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Fagyállót is itattak, mint "új kóla" és egyesek megitták....
(#) Frankye válasza Fery hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Ez nagy volt!
(#) Fery válasza Frankye hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Mi volt nagy ????? Nem értem
(#) Fery válasza raron hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

És képzeld el azt ha valaki beesik a mühelybe és csak úgy meghúzza a sörömet. Rosszabul jár vele mint a lakkbenzinnel. Lehet bekötném valahova a 230-ba egy kicsit
Ezenkivül kimondtad a hsz-be hogy a sörösüvegbe a SÖR tárolása viszont teljesen szabályos.

A szöveg volt nagy!!!!
(#) Fery válasza Frankye hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Ja köszi de sajna a sör meg kicsike.

Eeegen... Az valahogy mindig túl kicsike... :yes:
(#) m.joco hozzászólása Júl 14, 2007 /

Az én műhelyem a tömbházunk pincéjében van. Nemtudom hogy hol vannak a biztosítékok, és ha kisérletezgetés közben le is vágná, ki se találnék a pincéből. Szóval nekem valami olyan kapcsolásra lenne szükségem, hogy ha pl. az áram elérné a 10-15A-t, akkor kigyuladjon egy izzó és a kapcsolás lekapcsolná az áramot a dugaljzatból. Aztán én visszakapcsolnám. De fő az, hogy ne vágja le a biztiket ott, ahol a tömbházba jönnek villanyvezetékek.
Előre is kössz
(#) Fery válasza m.joco hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

A mühely hálózata elé tegyél 15 Amperes gyorskioldású kismegszakitót és le van küzdve a probléma.

Létezik olyan megszakitó is aminek van olyan éritkezője ami akkor zár amikor a többi bont. A záróra köthetsz egy világitást.

És az A típusú a gyorskioldású???
És ha szereltetek be ilyen kismegszakítót, akkor pl. a 700-800W-os fúrógép nem fogja levágni indításakor??? Vagy csináljak és kössek a kismegszakító és a dugaljzat közé egy lágyindítót???

Tehetsz akár nagyobbat is vagy akár lomhát is, a társasház bemenő biztositása biztos,hogy jóval nagyobb.
Legalább 80-100 Amper
Altalában lakásonként ma már 25-35 Amper. Nekem is pl 35 A-s órám van.
Ezt megszorzod a lakások számával kijön minimum mekkora bizti van a ház hálózatán. Na annál kell jóval kissebbet tenni. Akkor akár heggeszthetsz is.

Na de azthiszem a pincére is van külön egy 20-30A-es biztosíték, és ha én vennék 10A-eset, akkor nekem rövidzárlatkor mindig az enyémet vágná le? Vagy gondolom attól is függ, hogy milyen kioldású az enyém és az, ami az egész pincére van.
Na de a 10A-es gyors kioldású nem túl érzékeny pl. dekopír, kisflex, fúró???

Szia. Ha 30 A van a pincébe akkor nyugodtan tegyél egy 16-os lomhát a mühelybe és tegyél még egy 6-ost az asztalhoz ahol a kissebb dolgokat csinálod és teljesen védve leszel. Ezenkivül ha nem akarod időnként pofon üttetni magad a hálozattal akkor szerezz be egy leválasztó trafót.

De ezt mindenkinek javaslom aki elektronikával foglalkozik
(#) Blint válasza m.joco hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Kicsit kezd elkanyarodni a téma, de m.joco: 10A az 2300W amit aligha tudsz levágni egy dekopírral
(#) Topi válasza m.joco hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Én a helyedben inkább egy FI-relét szereznék be... Többet ér életvédelmileg is.
Egy FI+Kismegszakító = Totális védelem. Ezzel a kombinációval a többi csak rajtad múlik
(#) m.joco hozzászólása Júl 15, 2007 /

Csak azért hoztam szóba a fúrót és a dekopírt, mert hogy ezek induláskor nem vesznek-e fel olyan nagy áramot, ami már levágná a kismegszakítót. Tudom hogy a 2300W nem egyenlő a 700-800W-tal
Esetleg nem linkelnétek be valamilyen leírást a leválasztó trafóról, érdekelne a dolog?
Üdv.
(#) Moderátor hozzászólása m.joco hozzászólására (») Júl 15, 2007

Majd ha végre megtanulod kezelni az oldal keresőjét (rákeresel a leválasztó trafó-ra), azután lehetséges, hogy adunk valami linket...de úgy sejtem, hogy utána már nem is fog kelleni link róla, mert tudni fogod, mi az...
(#) m.joco hozzászólása Júl 15, 2007 /

Már rákerestem, valójában tudtam azt is hogy hogy működik, de valamit nem értettem, ezért kértem valamilyen bővebb leírást.
Én rendszeresen szokom használni a keresőt, de ha ez gond akkor inkább abban a topic-ban kérek leírást.
(#) Norberto válasza m.joco hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Idézet:
„nem linkelnétek be valamilyen leírást a leválasztó trafóról, érdekelne a dolog”

Ebből nem derül ki az, hogy tudod, mi is az a lev. trafó...és az sem, hogy mi az, amit nem értesz vele kapcsolatban...
(#) zoly15 válasza m.joco hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

szia!
vmi olyanra gondoltál mint ami az én műhelyemben van?
csak nekem 2 db 6A-os kismegszakító van benne
de van amikor levágta mind a 2-t és még a műhelyben is -et és még a villanyórában is 1-et
ezt 1 zárlatos trafóval sikerült elérnem
(#) m.joco válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Hello
Mi van a műhelyedben??? Több kismegszakító??? Te hogy oldottad meg a dolgot???
(#) Fery válasza Topi hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Szia

Sajna a Fi relé nem fogja megvédeni a földelt müszereidet ha nem leválasztott cuccot mérsz. Láttam már szkópot igy csattani akkorát hogy olyat szólt mint egy ágyu, aztán el is ballagott a kuka felé.

Bocsi de azzal meg végképp nem értek egyet, hogy a FI relé életvédelmileg többet ér mint egy leválasztó trafo.
Sokkal de sokkal kissebb annak az esélye annak hogy egy leválasztó trafó átverjen mint egy FI relé.
Egyébként a pl TV szervizekbe, mühelyekbe évtizedek óta kötelező is a leválasztó trafó.

(#) Topi válasza Fery hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Nem a leválasztó trafóra írtam, hogy jobb mint... hanem a kismegszakítós problémázásra. A leválasztó trafó konkrétan is életmentő lehet...
(#) Fery válasza Topi hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Oké, bocsi, csak az a hsz után jött amibe irtam a trafót, és meglepödtem egy kicsit.
(#) Dudus hozzászólása Júl 15, 2007 / 4

Mostanában elkezdték árulgatni azokat a FI reléket (Hibaáram Érzékelő) amik egybe vannak építve a kismegszakítóval is így teljeskörű védelmet nyújt. Ezekből létezik 10mA-s típus is, ami egy lakásban általában túlzás és sokszor leoldhat hibás készülék nélkül is, de egy műhelybe szerintem fontos.

Valamint ha FI-t vesztek figyeljetek rá, hogy A és AC jelűek vannak. Az AC nem érzékeli a lüktető egyenfeszültséget , tehát kapcsolóüzemű táppal ellátott készülékeknél ha a pufferelt egyenfeszültség kerül a házra arra fittyet hány. Ide az A típus ( néha csak egy színusz és egy egyutasan egyenirányított színusz képe van rárajzolva egy pici négyzetben) jelent megfelelő védelmet.

A FI relé + kismegszakító kombó a leválasztótrafó kimenetére is rárakható!! A lejövő 2 db vezetékből az egyiket nevezd ki nullának és ágaztasd ketté az egyik a nulla lesz a másik a védővezető. Földelni sehová nem szabad!!!! Aztán ráépíted a kismegszakítót és a FI relét az előírásoknak megfelelően és ráraksz egy földelt aljzatot. Így az áramütés veszélye nélkül kiderül ha testzárlatos egy készülék.
(#) zoz11 hozzászólása Júl 15, 2007 / 1

Ez az én műhelyem:
(#) Andrew93 válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Nekem még nincs műhelyem ,de...még csak 13 éves vagyok és nem rég kezdtem a szakmát .
(#) Frankye válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Jók azok a szekrények! Nem sajnálod őket a műhelybe?
Amúgy jó kis műhely! Látom, a Tiéd is "többcélú", akár az enyém...
(#) Frankye válasza Andrew93 hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Nem baj az, majd lesz! Csak légy törelmes és kitartó!
Következő: »»   13 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem