Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Hát grat annak, akinek nem csapja meg az orrát a szaga Meg aki csak úgy iszik más "söréből" !
Fagyállót is itattak, mint "új kóla" és egyesek megitták....
És képzeld el azt ha valaki beesik a mühelybe és csak úgy meghúzza a sörömet. Rosszabul jár vele mint a lakkbenzinnel. Lehet bekötném valahova a 230-ba egy kicsit
Ezenkivül kimondtad a hsz-be hogy a sörösüvegbe a SÖR tárolása viszont teljesen szabályos.
Eeegen... Az valahogy mindig túl kicsike... :yes:
Az én műhelyem a tömbházunk pincéjében van. Nemtudom hogy hol vannak a biztosítékok, és ha kisérletezgetés közben le is vágná, ki se találnék a pincéből. Szóval nekem valami olyan kapcsolásra lenne szükségem, hogy ha pl. az áram elérné a 10-15A-t, akkor kigyuladjon egy izzó és a kapcsolás lekapcsolná az áramot a dugaljzatból. Aztán én visszakapcsolnám. De fő az, hogy ne vágja le a biztiket ott, ahol a tömbházba jönnek villanyvezetékek.
Előre is kössz
A mühely hálózata elé tegyél 15 Amperes gyorskioldású kismegszakitót és le van küzdve a probléma.
Létezik olyan megszakitó is aminek van olyan éritkezője ami akkor zár amikor a többi bont. A záróra köthetsz egy világitást.
És az A típusú a gyorskioldású???
És ha szereltetek be ilyen kismegszakítót, akkor pl. a 700-800W-os fúrógép nem fogja levágni indításakor??? Vagy csináljak és kössek a kismegszakító és a dugaljzat közé egy lágyindítót???
Tehetsz akár nagyobbat is vagy akár lomhát is, a társasház bemenő biztositása biztos,hogy jóval nagyobb.
Legalább 80-100 Amper Altalában lakásonként ma már 25-35 Amper. Nekem is pl 35 A-s órám van. Ezt megszorzod a lakások számával kijön minimum mekkora bizti van a ház hálózatán. Na annál kell jóval kissebbet tenni. Akkor akár heggeszthetsz is.
Na de azthiszem a pincére is van külön egy 20-30A-es biztosíték, és ha én vennék 10A-eset, akkor nekem rövidzárlatkor mindig az enyémet vágná le? Vagy gondolom attól is függ, hogy milyen kioldású az enyém és az, ami az egész pincére van.
Na de a 10A-es gyors kioldású nem túl érzékeny pl. dekopír, kisflex, fúró???
Szia. Ha 30 A van a pincébe akkor nyugodtan tegyél egy 16-os lomhát a mühelybe és tegyél még egy 6-ost az asztalhoz ahol a kissebb dolgokat csinálod és teljesen védve leszel. Ezenkivül ha nem akarod időnként pofon üttetni magad a hálozattal akkor szerezz be egy leválasztó trafót.
De ezt mindenkinek javaslom aki elektronikával foglalkozik
Kicsit kezd elkanyarodni a téma, de m.joco: 10A az 2300W amit aligha tudsz levágni egy dekopírral
Én a helyedben inkább egy FI-relét szereznék be... Többet ér életvédelmileg is.
Egy FI+Kismegszakító = Totális védelem. Ezzel a kombinációval a többi csak rajtad múlik
Csak azért hoztam szóba a fúrót és a dekopírt, mert hogy ezek induláskor nem vesznek-e fel olyan nagy áramot, ami már levágná a kismegszakítót. Tudom hogy a 2300W nem egyenlő a 700-800W-tal
Esetleg nem linkelnétek be valamilyen leírást a leválasztó trafóról, érdekelne a dolog? Üdv.
Majd ha végre megtanulod kezelni az oldal keresőjét (rákeresel a leválasztó trafó-ra), azután lehetséges, hogy adunk valami linket...de úgy sejtem, hogy utána már nem is fog kelleni link róla, mert tudni fogod, mi az...
Már rákerestem, valójában tudtam azt is hogy hogy működik, de valamit nem értettem, ezért kértem valamilyen bővebb leírást.
Én rendszeresen szokom használni a keresőt, de ha ez gond akkor inkább abban a topic-ban kérek leírást. Idézet: „nem linkelnétek be valamilyen leírást a leválasztó trafóról, érdekelne a dolog” Ebből nem derül ki az, hogy tudod, mi is az a lev. trafó...és az sem, hogy mi az, amit nem értesz vele kapcsolatban...
szia!
vmi olyanra gondoltál mint ami az én műhelyemben van? csak nekem 2 db 6A-os kismegszakító van benne de van amikor levágta mind a 2-t és még a műhelyben is -et és még a villanyórában is 1-et ezt 1 zárlatos trafóval sikerült elérnem
Hello
Mi van a műhelyedben??? Több kismegszakító??? Te hogy oldottad meg a dolgot???
Szia
Sajna a Fi relé nem fogja megvédeni a földelt müszereidet ha nem leválasztott cuccot mérsz. Láttam már szkópot igy csattani akkorát hogy olyat szólt mint egy ágyu, aztán el is ballagott a kuka felé. Bocsi de azzal meg végképp nem értek egyet, hogy a FI relé életvédelmileg többet ér mint egy leválasztó trafo. Sokkal de sokkal kissebb annak az esélye annak hogy egy leválasztó trafó átverjen mint egy FI relé. Egyébként a pl TV szervizekbe, mühelyekbe évtizedek óta kötelező is a leválasztó trafó.
Nem a leválasztó trafóra írtam, hogy jobb mint... hanem a kismegszakítós problémázásra. A leválasztó trafó konkrétan is életmentő lehet...
Oké, bocsi, csak az a hsz után jött amibe irtam a trafót, és meglepödtem egy kicsit.
Mostanában elkezdték árulgatni azokat a FI reléket (Hibaáram Érzékelő) amik egybe vannak építve a kismegszakítóval is így teljeskörű védelmet nyújt. Ezekből létezik 10mA-s típus is, ami egy lakásban általában túlzás és sokszor leoldhat hibás készülék nélkül is, de egy műhelybe szerintem fontos.
Valamint ha FI-t vesztek figyeljetek rá, hogy A és AC jelűek vannak. Az AC nem érzékeli a lüktető egyenfeszültséget , tehát kapcsolóüzemű táppal ellátott készülékeknél ha a pufferelt egyenfeszültség kerül a házra arra fittyet hány. Ide az A típus ( néha csak egy színusz és egy egyutasan egyenirányított színusz képe van rárajzolva egy pici négyzetben) jelent megfelelő védelmet. A FI relé + kismegszakító kombó a leválasztótrafó kimenetére is rárakható!! A lejövő 2 db vezetékből az egyiket nevezd ki nullának és ágaztasd ketté az egyik a nulla lesz a másik a védővezető. Földelni sehová nem szabad!!!! Aztán ráépíted a kismegszakítót és a FI relét az előírásoknak megfelelően és ráraksz egy földelt aljzatot. Így az áramütés veszélye nélkül kiderül ha testzárlatos egy készülék.
Nekem még nincs műhelyem ,de...még csak 13 éves vagyok és nem rég kezdtem a szakmát .
Jók azok a szekrények! Nem sajnálod őket a műhelybe?
Amúgy jó kis műhely! Látom, a Tiéd is "többcélú", akár az enyém... |
Bejelentkezés
Hirdetés |