Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet A mi óránk utána kezdődött, csak nagyon megtetszett a tábla
Sziasztok!
Látom amíg nyaraltam, sikerült sokmindenkinek beüzemelni ilyen kijelzőket. Akkor ezek szeint érthetően írtam a cikket zoknee
Jaja, nagyon jó cikk, ez volt az első cucc, ami elsőre működött minden vacakolás nélkül
A spektrumanalizátort neked sikerült kijelezned?
hello!
Az egy külön plugin, le kell tölteni az lcdsmartie honlapjáról. Van hozzá leírás, meg egy minta config file, abban le van írva, milyen effekteket tud
Letöltöttem, másolgattam jobbra-balra, de nem sikerült összehozni
A winampban be is kell állítani, hogy az a plugin fusson.
És azt hogy állítom be? Oda is belemásoltam a winamp mappába, amit kellett. (Nem tudok angolul, ezt is alig birtam kibogarászni,hogy mit mond.)
Kattints a winamp főablakában valahol jobb gombbal, ekkor feljön a menüje. Ott válaszd a Visualization -> Select Plug-in pontot, és ott válaszd ki a Spectrum Analyser for LCD Smartie-t a start gombbal. (Ha bemásoltad a plugin mappájába, akkor ott kel lennie)
Máskor, ha ki van választva, akkor két kattintással is el elhet indítani, ha belekattintasz a winamp spektrumanalizátor ablakába, vagy a menüből a Visualization -> Star/stop plug-in ponttal. Ha Smartie-ban rendesen beállítotad, a plugint, akkor mennie kell (vagy ahogy írja is, bár angolul, mentsd ki magadnak az eddigi config.ini-det a smartie könyvtárából, és másold be a helyére azt, ami a plugin mellé volt téve (persze nevezd át config.ini-re) ez megmutatja, miket tud a plugin, és ebből esetleg könnyebb összeollózni, ami az embernek tényleg kell.
Működik, köszönöm! A winampból nem tudtam előhozni a spektrumot, csak a winamp ablakában ment...
Én rögtön VFD kijelzőkkel próbáltam ugyan ezeket végig. Vannak LCD kompatibilis VFD kijelzők tehát a bekötésük ugyan az mint az LCD társaiknak, de szerintem sokkal szebbek... és már most annyival nem is drágábbak.
Itt találtam róluk infókat:Bővebben: Link
Ilyen LCD kompatibilis vfd-ket hol lehet kapni? Mert még nem nagyon futootam ilyenekkel össze Pesten, pedig nekem is jobban tetszik, mint az LCD. Lehet kapni belőle 4x20-ast is?
RET-nél tudsz rendelni pesti átvétellel, de azt nem állítanám, hogy alig drágábbak mint az LCD-s társaik. Bár lehet, hogy valahol olcsóbban is kapsz.
A RET-es nem LCd kompatibilis, és elég drága. A cikkben amit linkeltem Samsung kijelzőről van szó és a fele a RET-esnek és nagyobb is. Amúgy a forgalmazó www.ageta.hu Pesten is van bo'tjuk....
A RET-nél van LCD kompatibilis is a listában, nézd meg. Csak nem érdemes ott megvenni, ha máshol jóval olcsóbb.
hello,
valami gebasz lehet mert osszeraktam a kijelzot, de a 4 sorbol ketto feketen vilagit, a belinkelt drivert is feltelepitettem. Szerintem a Pc bol nem megy ki jel az -LCD re, hogyan ellenorizhetem leggyorsabban szkóp nélkül?
Szerintem a másik két sor nem lett inicializálva.
Gondolom 4×20 karakteres, ezt két 40 karakteres sornak veszi.
Legegyszerűbben LEDekkel tudod ellenőrizni a működést. Volt már szó róla, olvass vissza. Kb. itt a leírás: #100142
A két sötét sor azt jelzi, hogy a kijelző alaphelyzetbe áll, a kontraszt jól van beállítva, viszont nem kap rendes vezérlést. Ez még akár lehet sima kontakthiba (szakadás) valamelyik adat- vagy vezérlővonalon.
http://www.leobodnar.com/products/BU0710/
ezt szeretném megpítteni, csak nincs hozzá kapcsolási rajzom. Nemtudja véletlen valaki? vagy valami hasonlót?
Sziasztok!
Megépítettem a kapcsolást és nem megy. LM016L 2x16 karakteres kijelzőt használok. HD44780a00 ic-vel szerelt. A bekötése kompatibilis a megjelent kapcsolási rajzon szereplővel. Jelenség:az első sor haványan"világít". Az LPT-re szereltem ledeket a 11-ből 4 villog (D4 - D7). A többi állapota nem változik még a progi indításakor sem. A kijelző működött kibontás előtt. Itt állt meg a tudományom. Ha tudtok segítsetek. Előre is köszönöm
Ha a D0-D3 nem megy, akkor ott a porttal van valami. XP alá feltetted a drivert? Másik gépen ki tudod próbálni?
Driverrel és nélküle is ugyanaz a helyzet. Ki fogom másik gépen is próbálni.
Kipróbáltam másik gépen, másik OP rendszerrel is (Win 2K) driverrel és nélküle is ugyanaz a helyzet.
Nah, akkor Te lehetsz az első, aki kipróbálja a tegnap elkezdett és ma befejezett kis programkámat. Letölthető itt. Remélem, a leírás alapján egyértelmű a használat. Köss be LEDeket, és hajrá!
Különben a BIOS-ban nincsenek letiltva azok a portok? Próbáld meg esetleg SPP-re állítani őket.
Először is szuper a progi !!
Amit tapasztaltam:adatregiszterek közül csak a 5-9 lábakat tudom vezérelni , a parancsregiszterek közül egyet sem.
Köszi!
Akkor ott a gépen lesz valami bibi. BIOS-t nézted? LPT-t látja a Windows? Nincs véletlenül egy párhuzamos portos nyomtató, amivel ki lehetne próbálni? Jobbat mondok: van nyomtató telepítve a gépre? Egyszer belefutottam, hogy valami ultragagyi nyomtató drivere ráfeküdt az LPT portra és még egy sima mátrixnyomtató se volt hajlandó menni mellette. Asszem Minolta volt, és USB-re volt kötve, ennek ellenére . Szóval ezeket kéne meggondolni. Ha a BIOS-ban nincs letiltva a port és nem hibás az alaplap ezen része, akkor mennie kell. Muszáj neki. Mégegy dolog jutott eszembe. Ha a progimban kattintgatod a biteket, átfordulnak? És csak a porton nézve nincs változás? Vagy át se engedi fordítani a biteket?
Szerintetek mükődne ezzekel ? DEM 20487 SYH-LY
DEM 20486 SYH-LY DEM 20485 SYH-LY nállam itt vajdaságban sajna csak ezek a tipúsok szerezhetőek be.... itt az adatlapjúk is de a boltban ahol találtam ezeket nem tudták megmondani hogy egyáltalán HD 44780 kompatibilis ek e. De amugy ugyanaz a kinézetük amiket itt láttam . Előre is kősz...
Szia Oszkár!
Szerintem simán működne Nekem sem az a tipus van, amelyik itt van az oldalon (Valami PVC sorozat). Mint látom, a te tipusodban is KS0066-os vezérlő van. Kicsit utánanéztem: 100%ig kompatibilis a HD44780-nal, sőt már a tapasztalat is ezt mutatja, hisz nekem tökéletesen működik Sok sikert a megépítéshez!
Kősz a segitségedet. de valahogy sikerült a boltban ki alkudnom hogy szerezék be ezt a tipust DEM 40491 SYH-LY ez 4 soros és 40 karakteres ha sikerül beszereznem akkor majd csatizok egy pár képet. Ja mégvalami a BIOS ban mejik opciot válaszam ki az LPT portnak ??? előre is kősz :thumb up:
Szép nagy kijelző lesz, már várjuk a képeket
Én nem láttam az adatlapjában, de azt nem tudod, hogy a led-es háttérvilágításnak mekkora áram kell? Mert a 4x40 az már tekintélyes bevilágítandó felület... BIOS-ban milyen opciók vannak? Kipróbáltál többet is? |
Bejelentkezés
Hirdetés |