Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   8 / 52
(#) Stadi válasza Villám hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Megnéztem a honlapod. Ez csak nem egy Simon-féle analízis előadásról készült?
(#) Villám válasza Stadi hozzászólására (») Júl 14, 2007 /

Lehet A mi óránk utána kezdődött, csak nagyon megtetszett a tábla
(#) zoknee hozzászólása Júl 16, 2007 /

Sziasztok!
Látom amíg nyaraltam, sikerült sokmindenkinek beüzemelni ilyen kijelzőket. Akkor ezek szeint érthetően írtam a cikket
zoknee
(#) Villám válasza zoknee hozzászólására (») Júl 16, 2007 /

Jaja, nagyon jó cikk, ez volt az első cucc, ami elsőre működött minden vacakolás nélkül
A spektrumanalizátort neked sikerült kijelezned?
(#) zoknee válasza Villám hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

hello!
Az egy külön plugin, le kell tölteni az lcdsmartie honlapjáról. Van hozzá leírás, meg egy minta config file, abban le van írva, milyen effekteket tud
(#) Villám válasza zoknee hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Letöltöttem, másolgattam jobbra-balra, de nem sikerült összehozni
(#) zoknee válasza Villám hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

A winampban be is kell állítani, hogy az a plugin fusson.
(#) Villám válasza zoknee hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

És azt hogy állítom be? Oda is belemásoltam a winamp mappába, amit kellett. (Nem tudok angolul, ezt is alig birtam kibogarászni,hogy mit mond.)
(#) zoknee válasza Villám hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Kattints a winamp főablakában valahol jobb gombbal, ekkor feljön a menüje. Ott válaszd a Visualization -> Select Plug-in pontot, és ott válaszd ki a Spectrum Analyser for LCD Smartie-t a start gombbal. (Ha bemásoltad a plugin mappájába, akkor ott kel lennie)
Máskor, ha ki van választva, akkor két kattintással is el elhet indítani, ha belekattintasz a winamp spektrumanalizátor ablakába, vagy a menüből a Visualization -> Star/stop plug-in ponttal.
Ha Smartie-ban rendesen beállítotad, a plugint, akkor mennie kell (vagy ahogy írja is, bár angolul, mentsd ki magadnak az eddigi config.ini-det a smartie könyvtárából, és másold be a helyére azt, ami a plugin mellé volt téve (persze nevezd át config.ini-re) ez megmutatja, miket tud a plugin, és ebből esetleg könnyebb összeollózni, ami az embernek tényleg kell.
(#) Villám válasza zoknee hozzászólására (») Júl 18, 2007 /

Működik, köszönöm! A winampból nem tudtam előhozni a spektrumot, csak a winamp ablakában ment...
(#) boz6_gad hozzászólása Júl 19, 2007 /

Én rögtön VFD kijelzőkkel próbáltam ugyan ezeket végig. Vannak LCD kompatibilis VFD kijelzők tehát a bekötésük ugyan az mint az LCD társaiknak, de szerintem sokkal szebbek... és már most annyival nem is drágábbak.

Itt találtam róluk infókat:Bővebben: Link
(#) zoknee válasza boz6_gad hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

Ilyen LCD kompatibilis vfd-ket hol lehet kapni? Mert még nem nagyon futootam ilyenekkel össze Pesten, pedig nekem is jobban tetszik, mint az LCD. Lehet kapni belőle 4x20-ast is?
(#) Stadi válasza zoknee hozzászólására (») Júl 19, 2007 /

RET-nél tudsz rendelni pesti átvétellel, de azt nem állítanám, hogy alig drágábbak mint az LCD-s társaik. Bár lehet, hogy valahol olcsóbban is kapsz.
(#) boz6_gad hozzászólása Júl 20, 2007 /

A RET-es nem LCd kompatibilis, és elég drága. A cikkben amit linkeltem Samsung kijelzőről van szó és a fele a RET-esnek és nagyobb is. Amúgy a forgalmazó www.ageta.hu Pesten is van bo'tjuk....
(#) Stadi válasza boz6_gad hozzászólására (») Júl 20, 2007 /

A RET-nél van LCD kompatibilis is a listában, nézd meg. Csak nem érdemes ott megvenni, ha máshol jóval olcsóbb.
(#) sjbenedek hozzászólása Júl 26, 2007 /

hello,

valami gebasz lehet mert osszeraktam a kijelzot, de a 4 sorbol ketto feketen vilagit, a belinkelt drivert is feltelepitettem. Szerintem a Pc bol nem megy ki jel az -LCD re, hogyan ellenorizhetem leggyorsabban szkóp nélkül?
(#) Slope válasza sjbenedek hozzászólására (») Júl 26, 2007 /

Szerintem a másik két sor nem lett inicializálva.
Gondolom 4×20 karakteres, ezt két 40 karakteres sornak veszi.
(#) Stadi válasza sjbenedek hozzászólására (») Júl 27, 2007 /

Legegyszerűbben LEDekkel tudod ellenőrizni a működést. Volt már szó róla, olvass vissza. Kb. itt a leírás: #100142

A két sötét sor azt jelzi, hogy a kijelző alaphelyzetbe áll, a kontraszt jól van beállítva, viszont nem kap rendes vezérlést. Ez még akár lehet sima kontakthiba (szakadás) valamelyik adat- vagy vezérlővonalon.
(#) Gál Norbert hozzászólása Júl 27, 2007 /

http://www.leobodnar.com/products/BU0710/

ezt szeretném megpítteni, csak nincs hozzá kapcsolási rajzom. Nemtudja véletlen valaki? vagy valami hasonlót?
(#) Spagoca hozzászólása Júl 31, 2007 /

Sziasztok!

Megépítettem a kapcsolást és nem megy.
LM016L 2x16 karakteres kijelzőt használok. HD44780a00 ic-vel szerelt.
A bekötése kompatibilis a megjelent kapcsolási rajzon szereplővel.
Jelenség:az első sor haványan"világít".
Az LPT-re szereltem ledeket a 11-ből 4 villog (D4 - D7).
A többi állapota nem változik még a progi indításakor sem.
A kijelző működött kibontás előtt.
Itt állt meg a tudományom. Ha tudtok segítsetek.
Előre is köszönöm
(#) Stadi válasza Spagoca hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

Ha a D0-D3 nem megy, akkor ott a porttal van valami. XP alá feltetted a drivert? Másik gépen ki tudod próbálni?
(#) Spagoca válasza Stadi hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Driverrel és nélküle is ugyanaz a helyzet. Ki fogom másik gépen is próbálni.
(#) Spagoca hozzászólása Aug 1, 2007 /

Kipróbáltam másik gépen, másik OP rendszerrel is (Win 2K) driverrel és nélküle is ugyanaz a helyzet.
(#) Stadi válasza Spagoca hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Nah, akkor Te lehetsz az első, aki kipróbálja a tegnap elkezdett és ma befejezett kis programkámat. Letölthető itt. Remélem, a leírás alapján egyértelmű a használat. Köss be LEDeket, és hajrá!

Különben a BIOS-ban nincsenek letiltva azok a portok? Próbáld meg esetleg SPP-re állítani őket.
(#) Spagoca válasza Stadi hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Először is szuper a progi !!
Amit tapasztaltam:adatregiszterek közül csak a 5-9 lábakat tudom vezérelni , a parancsregiszterek közül egyet sem.
(#) Stadi válasza Spagoca hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Köszi!

Akkor ott a gépen lesz valami bibi. BIOS-t nézted? LPT-t látja a Windows? Nincs véletlenül egy párhuzamos portos nyomtató, amivel ki lehetne próbálni? Jobbat mondok: van nyomtató telepítve a gépre? Egyszer belefutottam, hogy valami ultragagyi nyomtató drivere ráfeküdt az LPT portra és még egy sima mátrixnyomtató se volt hajlandó menni mellette. Asszem Minolta volt, és USB-re volt kötve, ennek ellenére . Szóval ezeket kéne meggondolni. Ha a BIOS-ban nincs letiltva a port és nem hibás az alaplap ezen része, akkor mennie kell. Muszáj neki.

Mégegy dolog jutott eszembe. Ha a progimban kattintgatod a biteket, átfordulnak? És csak a porton nézve nincs változás? Vagy át se engedi fordítani a biteket?
(#) Toldi Oszkár hozzászólása Aug 2, 2007 /

Szerintetek mükődne ezzekel ? DEM 20487 SYH-LY
DEM 20486 SYH-LY DEM 20485 SYH-LY
nállam itt vajdaságban sajna csak ezek a tipúsok szerezhetőek be.... itt az adatlapjúk is de a boltban ahol találtam ezeket nem tudták megmondani hogy egyáltalán HD 44780 kompatibilis ek e. De amugy ugyanaz a kinézetük amiket itt láttam . Előre is kősz...
(#) Zupp87 hozzászólása Aug 2, 2007 /

Szia Oszkár!
Szerintem simán működne Nekem sem az a tipus van, amelyik itt van az oldalon (Valami PVC sorozat). Mint látom, a te tipusodban is KS0066-os vezérlő van. Kicsit utánanéztem: 100%ig kompatibilis a HD44780-nal, sőt már a tapasztalat is ezt mutatja, hisz nekem tökéletesen működik
Sok sikert a megépítéshez!
(#) Toldi Oszkár válasza Zupp87 hozzászólására (») Aug 2, 2007 /

Kősz a segitségedet. de valahogy sikerült a boltban ki alkudnom hogy szerezék be ezt a tipust DEM 40491 SYH-LY ez 4 soros és 40 karakteres ha sikerül beszereznem akkor majd csatizok egy pár képet. Ja mégvalami a BIOS ban mejik opciot válaszam ki az LPT portnak ??? előre is kősz :thumb up:

(#) zoknee válasza Toldi Oszkár hozzászólására (») Aug 2, 2007 /

Szép nagy kijelző lesz, már várjuk a képeket
Én nem láttam az adatlapjában, de azt nem tudod, hogy a led-es háttérvilágításnak mekkora áram kell? Mert a 4x40 az már tekintélyes bevilágítandó felület...
BIOS-ban milyen opciók vannak? Kipróbáltál többet is?
Következő: »»   8 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem