Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hangfalbevonó kárpittal vonom be akkor, holnap megnézem a városban, biztos kapható valahol. Sarkakat még meggondolom, és rácsot nem rakok elé, mivel keretet próbálok csinálni, és szövetet rá, de azért köszi a tippeket!
Üdv, Laci
Olyan boltokban keresdd, ahol foglalkoznak hangtechnikai dolgokkal. Ott biztosan sikerrel jársz. Kérj az eladótól hozzá ragasztót is. Szerintem sarkakat is tegyél rá, azt a plusz 500Ft-ot megéri. Szerintem sokat dob a kinézeten. Egyébként nagyon jó lett. Biztos sok munka volt vele.
Van egy hely, ahova szoktam járni, ott biztos lesz. Köszi, a sarkakat majd megnézem, hogy milyenek vannak! Köszi mindent!
üdv, Laci
Ilyen alapanyagból még eddig nem láttam hangszóró dobozt. Esetleg néhány merevítést is jó lenne belegondolni.
Üdv Barátom
Jó lett a kis erőmű.Ehhez kellett a kicsi trafó?Látom sikerült megoldani. Üdv Norbi
Csak az eleje van OSB-ből.
Merevítést majd megoldom.
Ne értsél félre ,nem kekeckedni akartam. Tényleg ügyes kis dolog ,és ha így ahogy megépítetted jól funkcionál akkor kár is babrálni. Célozni csak arra akartam ,hogy a teló kimenetén kb 200mV lehet az ehez az ic -hez ha jól gondolom 775mV jel kell a tejes kivezérléshez.
Üdv!
Ha esetleg van valami egszerű bevállt olcsó előfok kapcsolásod akkor megvitathatnánk privátban, vagy valamely ideillő topicban. Valóban nem tökéletes ugyanis a hangerőszabályzás, nagyon a végén szabályoz a poti.
Köszi, szuper!
Én amúgy régebben daraboltam így a próbanyákokat
Hát van akinek tetszik gyorsan ,erő nélkül ,csendben,ülve,egyenesen,hatékonyan dolgozni ,van aki fűrészel
Kinek a .......... paplan
Azért nem próbáltam vágni az üvegszálas nyákot mert azt mondták az csak törni tud, ezért fűrészelni kell. Ezek szerint mégse
Az utolsó próbálkozásom volt ,ezentúl csak tanulok itt ,nem osztok meg tapasztalatot !
Szia Slogan!
Melyik kapcsolás alapján csinálod a "minimause-t"? Én is csináltam már egyet, az elég jól bevált...egyszerű, alig kell hozzá néhány alkatrész. Mondjuk a booster-ba egy kicsit nehéz volt IC-t szerezni de végül az is megoldódott. (szerintem folytassuk a megfelelő topicba)
Szia !
Paco oldaláról való.A központ pedig a NanoX. Command Station v.2 ,szintén innen. Üdv
Hát nem tudom. Valami C -s potit használsz ,vagy nem jól kötötted be? Szintemekőnek lemásolhatod ezt a kapcsolást, nálam a stereo változata tökéletesen működött. Opamp -nak a tl vagy ne ic-ket ajánlom. Bővebben: Link
Köszi! Majd tegyél képeket légy szíves, nagyon kíváncsi vagyok!
Sokkal magasabb a telefon kimenete mint 200mV. Lehet, hogy telefonfüggő, de az én telefonom kiadja a 775mV-ot, pedig 3 éves telefon.
Ha NYÁK vágás, akkor inkább karos lemezolló! Szikével "életveszélyes" ez a hadművelet, pláne a kezdő fiatalok számára !
A múltkor vettem a lomos piacon kézi lemezollót 500Ft-ért és azzal is remekül lehet a NYÁK lemezt darabolni. Igaz, azzal kicsit macerásabb mint a karossal.
Üdv!
Az előző kis szerkezetem (Bővebben: Link) olyan "sikert" aratott, hogy építenem kellett mégegyet belőle, kívülről ugyanolyanra nem sikerült, de belül ugyanaz a TDA2003, csak más kapcsolásban.
Csak így tovább barátom.
Köszi! (hátha ez is olyan lesz mint a vezérlő )
Pofás darab lett ez is! Azért a cicakoszt leszedhetted volna róla...
Cicakoszt?? A porcicát a hűtőről? Holnap beviszem a műhelybe, és lefújom kompresszorral ha arra gondolsz.
A hűtőbordán lévő por... Legalább is én annak látom.
szerk.: Igen, arra gondoltam!
Üdv! Készült egy hőmérséklet referencia. Az alutömb hőmérséklete 20-76 fokig beállítható a potival, a rákapcsolt műszer a beállított vagy a valós hőmérsékletet mutatja mV-ban, köszönhetően az LM35 arányosságának. A szabályzás jól működik, +- 1 fokon belül tartja, de az alutömb felületén már jóval nagyobb különbséget érzek, pedig a szenzor a fűtőtranzisztor mögött van a tömb belsejében. Ez sajnos kevés, alu helyett is a réz lehet, hogy jobb lett volna.
Szia !
Csak 2 dolgot észrevételeznék .... Nem szike - én olyat nem írtam - ,hanem tapétázó kés és nem vágás ,hanem -ha már ragozzuk ,akkor - karcolás/törés. Üvegeshez hasonló technikával. Üdv
Kísérleti erősítő TDA2006
Kísérletinek jó, de a hangfal is csak kísérletinek
|
Bejelentkezés
Hirdetés |