Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszi. Akkor marad szimplán az osztás. Igen gondoltam ezekre de nincs jobb ötletem és most semmi kedvem szétkapni egy hi-fi-t. Van mást is amit forrasztani jelen esetben és amin törni a fejem, úgy, hogy most ez ide meg fog felelni. Ráadásul nem is nekem kell és nem is az enyém, úgy, hogy nem kockáztatok most hi-fi darabolással majd hiányzó csavarok keresgélésével. Főleg, hogy a szétszedés-összerakás, műanyagok újra pászítása egy külön szakma sokszor Köszönöm.
Meg eshet az is, hogy kondi rakoncátlankodik. Púpos, kiszáradt, átütött.
Nem értek hozzá, de ha ilyen hiba lenne, akkor nem az lenne a viselkedése, hogy egyszer működik, egyszer meg nem működik, azaz semmi hangot nem ad ki? Itt meg az van, hogy egyszer működik, egyszer meg csak búg, a hangszóró tekercse büdösödik, és a kimeneten 30V van.
Ebbe jóformán kondi sincs, cask egy pár apró, meg a két nagy puffer. Vagy a Pufferre gondolsz?
Tudnál készíteni egy jó minőségű fotót a panel aljáról?
Sziasztok.
Most vásárolnék bordát a Lomexből az Nmos350 végfokomhoz. Találtam is egy ilyet: HŰTŐBORDA 300x 111x33 mm ALUPROFIL NATUR 08261 HÁTUL SÍK FELÜLET. Ez jólesz hozzá?
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! még 1-2 kérdés ezzel kapcsolatban! A nyákterven a stereo végfok van? (Én úgy nézem, hogy igen, de nem biztos!) másik kérdésem, hogy az nem okoz problémát, ha a nyáklemezt fel csavarozom távtartóval a hűtőbordára és a fetek lábait meg hosszabbítom vezetékkel, hogy a nyák lemez alatti bordára tudjam csavarozni?
Azért ott van jó pár elektrolit kondi. Kapásból 10-et látok de biztos még ott van pár, de gondolom nem kell bekarikázni neked. Milyen idős az erősítő kb? Ha van türelmed akkor cseréld a kondikat. Legtöbbször a hűtőbordák amik tönkre teszik ezeket. Ha a fiókodba belemarkolsz máris fele biztos találni fog. 10 kondit se nagy ördöngösség kicserélni. Főleg mivel ez még nem az smd és kétoldalas panel korszakból van
Azt láttam hogy van benne kondi, de azok olyan aprók, azthittem h. azokra nem vonatkozik, de akkor kicserélem
Most tesztelésképpen muzsikálgatok vele, és érzem az ,,égett szagot,, Tapogatom hogy mi hol melegszik, hát a képen nézve, az egyenirányító bal felső sarka feletti teljesítményellenállás fő. Afelett két tranzisztor. Abból a jobboldalsó is melegszik, holott csak egy max 10Wos félhangon szóló hangszóróról hallgatom a rádiót.
Szépen fotózol
A bekarikázott forrasztások nem sokat érhetnek. Az ezekhez hasonló matt szürke forrasztásokat futtasd át.
Jó... adig nézegettem, hogy rá jöttem.. én vagyok a vak.. mono kapcsolás van a nyákon.
Csak anyni a gond, hogy az egész nyák ilyen matt szürke forrasztású Egyébként, itt mintha összeér volna két láb, és odaégett volna valami.... Szerintem
Helló! A nyák terven az egyiken van alkatrész beültetés. Sprint-tel átrendezheted, vagy törölheted a számodra felesleges rajzolatot.
A fet lábát nem merném meghosszabbítani. Az erősítőd belseje hogy néz ki? Majd kitalálunk valamit.
A képen egy rossz forrasztás van, vagy túlhevült az alkatrész, vagy a gyári forrasztás után nem volt jó a kontakt és azért fejlődött hő. Amit mellette, az előbb jelöltem az a mostani képen elfogadhatóan néz ki. A kondi lába továbbra is gyanús.
Kondi lábait is átforrasztottam, de szerintem, ha csak bekapcsolom, akkor se kell főnie a teljesítményellenállásnak, tehát ott más is gond, nemcsak a kondi forrasztása. A kis elkókat még nem cseréltem ki, de lehetséges az a hiba forrása? Vagy felesleges azért kicserélni az elkókat, mert egy pár alkatrész fűt?
A kondikban mint alkatrészben nem látok hibalehetőséget. Ez a tranzisztor szinte biztos halott. ki kéne mérni.
Én annyira nem értek hozzá, de ez kétsávos erősítő, és mind a két sáv működik rajta, csak hát egy idő után kihal. (szerintem miután a melegedő alkatrészek annyira felmelegednek, hogy...) Kivettem a tranyót, hátha zárlatos, és attól melegszik az egész erősítő ha bekapcsolom, de miután kivettem, aztán is ugyanúgy melegszik. A tranyót nem tudom hogy mérjem át. A típusa 2SA1943
A mérés: Skory weblapja.
A melegedő alkatrészeket jól azonosítottam be?
Igen azok, és azon kívül a két egymáshoz közelebbi tranyó. (kisebb tokozású). Tranyót még nem értem, mindjárt. B-C 523Ohm. B-E 527Ohm
A 2SA1943 túlélte. A kis tranyók melegedése elfogadható.
Próbáljuk meg a lehetetlent, keressünk egy kapcsolási rajzot
Az aljára, a hátuljára nincs semmi olyan írva, az elején ennyi van csak: MC CRYPT PA-8000
Bővebben: Link
Tegyük fel, hogy azok a tranyók melegedése (kb 50fok) még normális, de az a baloldalsó teljesítményellenállás, a semmi terheléstől hogy 80fokos legyen, az már szerintem nem normális.
Mellékeltem egy képet a mostani végfokról... arra a bordára szeretném fel rakni a nyákot és a feteket.. a baj csak az, hogy a nyáknak és a bordának muszáj párhuzamosnak lennie, mert máshogy nem fér el :no:
Találtam egy kevésbé jó minőségű nyákrajzot. Az alkatrészek amik melegednek.
Megpróbálok eligazodni a nyákrajzon. A kapcsolási rajzon nem tudtam azt a melegedő ellenállást beazonosítani.
Érthető a fotó alapján?
Én se egyébként. Itt a rajzon nincs is rajta, de már megoldódott a probléma Kivettem a két tranyót, rámértem, azok jók voltak. A középső sorba kicseréltem az összes elkót, és már nem fűt, nembúg
Gratula! A szép, egészséges kondikról nem hittem volna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |