Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICL7106/ICL7107

Témaindító: Zoli007, idő: Ápr 10, 2006
Lapozás: OK   46 / 93
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Várjál!
Közös tápról megy a két panelműszer?
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Aha, egy közöst táp, ami 2*nemtudom hány VA, tehát négy pöcök van a kimeneténél,azaz két pár AC kimenete van amin 9-9V jön....
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Valami hasonló, csak szürke. Bővebben: Link
(#) poros válasza janikukac hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Köbzoli nem a színére kíváncsi , hanem arra,hogy a tekercsek függetlenek e egymástól. Ha igen akkor a táp úgy készült ahogyan a rajzán van?
(#) Alkotó válasza janikukac hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Bocs hogy beleokoskodok a nagy örömbe.
Ha a kézi műszered 0,16V-ot mér az ellenálláson, az valóban 160mV. Viszont ha ezt a saját kijelződdel méred, akkor NEM 0016-ot kell látnod, hanem 0160-at. Ez a tizszeres eltérés egyáltalán nem mindegy.

Köbzoli jót akar neked, csak nem ismeri a konkrét kapcsolást, ezért rajzolt graetzet. Valójában a rajzomon egyutas egyenirányításból jön össze a +-táp. De a lényeg abban van, hogy a trafó két tekercse független legyen egymástól. Egyébként én még csak olyat láttam, ahol teljesen független. Ugyanis ez a trafócsalád úgy készül, hogy külön csévén van a fél primer, meg az egyik szekunder, majd ezeket fűzik az U-alakú vas két lábára, és gyantabeöntés után a felhasználónak kell összekötözni ahogy akarja.
(#) vicsys válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Jó lesz az. Gondolom be van rakva valamelyik osztótag a panelba. Legalább odáig eljutottunk, hogy Jani rá tudja kötni a bemeneteket a söntre. Mi ez ha nem siker!?
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Én lelinkeltem milyen a trafó. Azt, hogy mi van benne, nem tudom, mivel paneltrafó, meg egyébként se vagyok ebben jártas. A kijelző meg ugyanazt jelezt, mint amazt, akkor biztos..

Akkor ha zavar van, az azért van mert rossz a trafó? :O
(#) Alkotó válasza vicsys hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Talán igen, talán nem...Meg kell tudni valahogy, 200mV-ra, vagy 2V-ra van beállítva az osztó. Csak én nem merem megkérdezni, mert újabb lavinát indít el.
Természetesen én is örülök a sikernek. Minden lépés viszi a témát előre (sőt még a tévedések is, mert azokból lehet tanulni). De ha valami nem jó, akkor azon még igazítani kell.
(#) janikukac válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Ez úgy derül ki, hogyha Voltot mérek vele, nem? A Voltot viszont rendesen írja ki, 03,50 , vagy 10,90 , érted ugye? Akkor max rosszul írtam le..

De a zavart mi okozhatja? :whatever:

Ha tényleg csak elírtad, akkor az neked jó, nekünk viszont rossz információkat adtál ezzel.
A "zavart" innen nem tudjuk megoldani. Te vagy ott, van mulitmétered, kicsit "koptatni" kell, és meglesz a hiba.
A két műszernek azért kell egymástól függetlennek lennie, hogy csak a mérendő berendezésen keresztül lássák egymást.

Aha, de a trafó az jó akkor , nem?

Hihetetlen figura vagy. Honnan tudjuk mi innen, nálad jó-e a trafó, és függetlenek-e egymástól a szekunderek. Neked kell megmérni, ami nagyjából 1 percig tart.
(De mint írtam korábban, nagyon valószínű, hogy a trafó jó, alkalmas erre a feladatra.
Én ilyet használok ebbe a tápba, amiben szintén két független műszer van.)

Bocsi, ha ez idegesít. Hogyan tudom kideríteni, hogy külön van-e?
(#) micimacko válasza janikukac hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Szia,
ha van multimétered,
1.) tudsz ellenállást mérni. (Szigorúan a táp kikapcsolt állapotban, miután a teljesen feszültségmentes a táp, ellenőrzöd feszültségméréssel) A két táp bármelyik két pontja között gyakorlatilag csak szakadást mérhetsz.
2.) feszültséget mérsz (bekapcsolt állapotban) a két táp kimenetei között keresztben, sehol sem mérhetsz feszültséget, ha független a két táp.
Az egyik táp kimenetei legyenek A és B, a másiké pedig C és D.
A-C, A-D, B-C, B-D között nem mérhetsz feszültséget, illetve ellenállásmérésnél nagy értékű ellenállást mérhetsz csak!

(bocs, az előbb elírtam.)
(#) janikukac válasza micimacko hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Okés, holnap megteszem ezt!

Csak ügyesen! Ha ellenállást mérsz, nagyon vigyázz, hogy valóban feszültségmentes legyen a táp!!! (ELKOkat ki kell sütni!)

Leforrasztom a traffancsot a panelről.

Ne szedd ki a trafót! Azzal együtt mérd ki, csak húzd ki a konnektorból, várj egy kicsit, majd a tápok kimenetére köss egy néhány 10 ohmos ellenállást egy kis időre, hogy biztosan kisüljenek a kondik!
A komplett táp kimenetei között méricskélj! Mint (talán) Alkotó is írta, hogy valószínűleg a trafó alkalmas. Szerintem is. A tápot le tudnád fényképezni alul-felül jó minőségben?

Majd holnap. A táp annyiból áll, hogy a trafó van, és kész. Semmi nem lenne leszéve, ha leforrasztanám.. :yes:

Értem. Akkor az Alkotó féle, váltóáramról táplálható műszerkét építettél? Akkor csak kikapcsolt állapotban mérj ellenállást, vagy bekapcsolva (váltó)feszt!
Ha kiveszed a trafót a panelból, és ott méred, akkor átverheted magad, ha a panelen van összekötve a trafó szekunderének két lába.

A trafó semmibe sincs benne. Alkotós műszer, és most kezdek megint összekeveredni, mert nem értem, mi nem lehet jó...

Valahogy így kellene bekötni: (csatolt ábra)
Így már sikerülni fog. Bocs, de én egyenáramú műszerkéket építettem (váltófesz nem volt kéznél...), azért kezdtem így a "hibakeresést" a tápnál.
(#) micimacko válasza janikukac hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Holnap, pihenten vágj neki ismét! Ne idegeskedj, azzal csak rosszabb lesz! Próbál mindenki segíteni, főleg Alkotó is, biztosan sikerülni fog! Jó pihenést Neked, és Mindenkinek! (Bocs, ha összezavartalak, nem állt szándékomban. :hide: )
(#) Hitman3 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Köszönöm Alkotó a segítséget, kb. egyeznek az értékek, bár volt amit több ellenállásból raktam ki. Ez van ha nincs elektrobolt otthon. Működik minden, rendben van. Ha elkészültem a dobozolással, feltöltök egy képet. Kösz még egyszer! További szép estét!
(#) janikukac válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Oké! Kösz.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Megmértem, sehol se lehet feszt mérni keresztbe, hosszába sem, úgy mértem, hogy a trafót semmire sem kötöttem rá... A Voltot mind a kettő pontosan, szépen méri. Mi zavarhat be? Építsek egy másikat?
(#) micimacko válasza janikukac hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

A két műszer egyszerre van rákötve a trafóra?
Ha nem, kösd rá mindkettőt, majd úgy mérj velük, hogy a bemeneteiket párhuzamosan kötöd, és úgy mérsz velük egy feszültséget. Mindkettőnek ugyanazt kell mutatnia, nem zavarhatják egymást. Azt ugye tudod, hogy a műszerkéket a mérendő körtől TELJESEN másik trafóról kell táplálni? Tehát a műszereid trafója nem lehet a tápegységed trafója is egyben (legalábbis ezen trafó esetében). Úgy kötötted be őket, ahogy a rajzon van(1037245 hsz-ban)?
(#) janikukac válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Oké, ebéd után. Amúgy nem. Van egy 1A terhelhetőségű 20V-os trafóm, az a táp trafója, meg van ez a trafó aminek két kimenete van, és a két műszer van rajta...
(#) janikukac hozzászólása Aug 2, 2011 /

Sziasztok. Ott tartok, hogy nem a trafó a ludas. Azt csináltam, hogy az egyik műszert az eddig használt trafóval járattam, a másikat pedig most egy másik trafóval, meg a táp egy 3. trafóról ment. Bedugtam, ugyan az a zagyvaság van.
Én arra gyanakszok, hogy az a baj, hogy ICL7137-et használok..
Következő: »»   46 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem