Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   44 / 293
(#) zsozsesz75 hozzászólása Júl 27, 2011 /
 
sziasztok
van egy ariston aco b kazán kondenzácios tárolós, én átépítettem a fűtését a tulajdonosnak , csak nem tudtam hogy a kazánban volt szivattyú csere , ami következtében egy másik szivattyú lett betéve.
Az eredeti szivatyú bekötése 5 eres, a mostanin csak három eres bekötési lehetőség van.
Amelegvíz része tökéletesen működik , a fűtésnél nem kapcsol a szívattyú. Mikor rámértem a mostani bekötésnél
a szivattyú csak melegvíz készitésnél kap fázist, mikor fűtésre kapcsolok a másik két szálon adná a kapcsolást .
kérdeztem beüzemelőt s azt modta a szivattyú frekvencia szabályzott s ezért ne kösem be a másik két szálat. Rámérésnél volt olyan hogy mid a két kapcsolószálon volt feszűltség ezért nem mertem bekötni.
kérdésem ha két fázis találkozik, tehát bekötöm öket, lehet e probléma.
(#) toro válasza zsozsesz75 hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 

Ez egy óriási probléma! "Szakember" szerelte át a szivattyút, igaz fele ára volt az eredetinél.
A frekiváltós szivattyúnak az a feladata, hogyha változik a kondenzációs kazán víztömegárama, a szivattyú fordulat is változik! Működni működik, de nem jól!
Meg kellene nézned a régi szivattyút. hogy mi a baja, s ha jó vissza cserélni! Ezek a szivattyúk nem romlanak el "csak úgy" !
(#) toro válasza mehemed hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
Jó a problémád. Valószínűsíthető, hogy kontakt hibás!
Az összes vezeték kötést utána kellene húznod!
:yes: :yes: :yes:
(#) mehemed válasza toro hozzászólására (») Júl 31, 2011 /
 
Halihó!
Köszönöm az infót.Én is kontakt hibákra gondoltam,de hallottam olyan véleményt is ,hogy esetleg a proci bolondult meg.Szerintem ha ez így lenne ,akkor valószínű,hogy teljesen leállna a kazán működése.Azt nem értem,hogy normál üzem közben miért kapcsol ki és egy pár óra múlva pedig mintha misem történt volna üzemel tovább.Lehet,hogy még is a proci a hibás??.Az érintkezési pontokat átvizsgáltam /csatlakozókat a panelen meg az érzékelőkön/ de semmi hibát nem találtam.Valami szerintem letiltja a betápot és azért áll le. Holnap kezdem újból a vizsgálódást ,az infókat pedig továbbra is várom.
(#) toro válasza mehemed hozzászólására (») Júl 31, 2011 /
 

Ok, sok sikert!
:yes: :yes:
(#) oldman válasza mehemed hozzászólására (») Júl 31, 2011 /
 
Nézd meg a panelen a forrasztásokat nagyító (min 10x) vagy ha lehet mikroszkóp alatt. Muzulmán munka, de én már sokat spóroltam ezzel!
Sajnos a mai ólom mentes világban elég gyakori néhány év utan a forrasztási hibára visszavezethető rejtélyes jelenség.

A tévém másfél évig szivatott hasonló hol jó-hol nem hibával, amíg megtaláltam a hibát. Elment a szinkron, de a legkisebb kocogtatásra vagy mozgatásra, ki-be kapcsolásra megjavult sokszor napokra. Egy csatlakozó forrasztása néha nem érintkezett, szabadszemmel nem volt látható vagy mozgatható de erős nagyításban látszott hogy a forrasztás tele volt apró kráterekkel mintha felforrt volna a forraszanyag. Azóta hibátlanul működik pedig már férjhez lehetne adni olyan öreg.
(#) carpenter hozzászólása Aug 3, 2011 /
 
A kazán gyújtóláng meleg víz előállítás közben először előre nem meghatározható időpontokban kikapcsolt, majd kezdtem a folyamatot részleteiben figyelni. Azt vettem észre egy kis halk kattanás, és kazán gyújtóláng kialudt. Megbontva a burkolatot észre vettem, hogy a halk kattanást a kazán védelmét ellátó forrpont érzékelő adja és ez az elem állítja le a gyújtólángot, mert sorba van kötve a gázlángot felügyelő thermo elem tekerccsel.
De ezt a folyamatot már egy elmaradt vezérlő beavatkozás kiesése generálja. A meleg víz hőfok megemelkedés esetében a gázégőre jutó gáz mennyiséget kellene csökkenteni, ami nem következik be, és ezért avatkozik be a kazánvédelem, az elmaradt szabályzás miatt. És amíg a kazán nem hűl vissza az újraindítás is meg van akadályozva a beavatkozó Klixon kapcsoló által, amelynek az oldalán 110 fokos érték olvasható beavatkozási hőfokként.
A víz hőfokot egy NTC ellenállás kontrollálja. Ennek a szigetelt kábelsarukkal csatlakozó barna szigetelésű vezetékei a vezérlő panelre futnak be. Szerintem egy komparátor áramkörnek kell lennie a panelon, és ennek kellene a folyamatot elindítani, végrehajtani.
Valójában ennek a folyamatnak a részleteit szeretném megismerni, mert ennek részleteivel nem vagyok tisztába. Miként van végrehajtva részleteiben a gáz mennyiségi szabályzása a készüléken.
Szeretném megkérni, ha valaki ismeri ennek a folyamatnak a részleteit, kérném annak megosztását.
Az általam fellelt dokumentumokat és fotókat elérhetővé tettem a
Bővebben: Link oldalon.
Szíves közreműködést ezúton is előre megköszönöm.
(#) Haszuboy hozzászólása Aug 4, 2011 /
 
Sziasztok! Új albérletbe költöztünk, és a képen látható átfolyós gázüzemű vízmelegítőnk van. A probléma a következő: megnyitom a melegvizet, begyullad, és ég. Viszont nem szabályoz vissza, és tűzforró a víz, ami kijön. Egy idő után amikor túlmelegszik, a láng elalszik, viszont ha visszahűl, nem gyújt újra, csak akkor, ha elzárom a melegvizet, és újranyitom. A kérdésem: lehet, hogy csak valami szabályzó ment tönkre benne? Ja, és ha a hőfokot állítom a csúszkán a kék gombbal, semmi nem változik, minimumon is tűzforró víz jön belőle. Van valami ötletetek? Várom megtisztelő válaszotokat.
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Szia! Nincs meg a kép, de írd le a típust!
:yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza carpenter hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Valószínűsíthető, hogy a vezérléseddel ill. NTC-vel semmi gond. A melegvizes lemezes hőcserélő rakódott le vízkővel. Vizeket elzárod, kazán kört leüríted és a négy hollandit meglazítva ki tudod emelni a helyéről és kisavazod. A kazánköri tele lesz fekete vasiszappal, a melegvizes vízkővel. Érdemes lenne az egész kazánkört átmosni!
Egyébként amit írtál hibamegállapításnak - tökéletes megfigyelés!
:yes: :yes: :yes:
(#) Haszuboy válasza toro hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Hú télleg, bocsi annyira összpontosítottam arra, hogy rendesen leírjam a problémát, hogy a képet elfelejtettem. Szerintem FÉG V4-es. Igaz elektronika nincs benne. Tegnap ideiglenes megoldásnak az jutott eszembe, hogy elzárom valamennyire a gázcsapot, hogy ne legyen akkora lángja. Ezt megtettem, így a többiek már nem forrázták le magukat zuhanyzáskor. Vagy nem jó ez még ideiglenes megoldásnak sem?

DSCF9342.JPG
    
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
No!
Első látásra, a kép szerint az a baj, hogy a hőcserélő tele van kosszal! Azért égett meg a zománcozás a gyújtó lángnál. A második az elfuserált bekötés. Ez az un. 3D.
A melegvíz beállítása: fogsz egy kis csavarhúzót, a csuszka két véghelyzeténél van két lyuk. A baloldalival a min-, a jobb oldalival a max lángot tudod beállítani; köben a csuszát mozgatod.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Persze lehet az is, hogy rendesen elrakódott vízkővel. Mivel a gyújtóláng napi 24 órát ég, a felette lévő csőben elkezdi szép lassan lerakni a vízkövet.
:yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Most kiléptem, délután leszek.
:yes:
(#) Haszuboy hozzászólása Aug 5, 2011 /
 
Valami nem oké. Hiába tekerem a baloldali csavart, nem történik semmi. Elforog a csavar, anyástól. Állítólag 2 éve lett kipucolva a belseje.
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Villáskulccsal tarts ellen! A baloldalit kifele-, a jobboldalit befele tekerd. Közben figyeld a láng nagyságát, húzogasd a csuszkát!
Írtam, koszos a hőcserélő - ott látszik a harmadik képen a nyoma. A hőcserélő ónbevonatán látszik, hogy 2-3 évesnél nem öregebb.
:yes:
(#) Haszuboy válasza toro hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
sikerült megoldani, igen, ellen kellett tartani, szétszedtem a csúszkát, újra összeraktam, betekertem teljesen, és így már teljesen jó, sőt, még szabályozni is lehet Elég rossz volt, mert ha engedtünk egy vödör melegvizet felmosáshoz, a zuhanyfej olyan forró volt, hogy nem lehetett megfogni, hogy kivegyük a vödörből. Hogy hányszor forráztuk le magunkat 2 nap alatt zuhanyzásnál, azt már nem is számoltam. De így tökéletes lett, hálásan köszönöm a segítséget! Hát állítólag a belseje 2 éve lett teljesen kicserélve, 70000Ft-ért. Jól átvágták a tulajt, de Ő dolga.
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Az ára 22.000.- -25.000.- Ft, boltja válogatja. Sok sikert, ügyes vagy!
:yes:
(#) myrtyll99 hozzászólása Aug 14, 2011 /
 
Kedves Fórumozók,
a következő a problémám:
van egy 23 KW-os Savio kombi parapettes gázkazánom, talán 200 órát volt használva, fél éve nem lett bekapcsolva. Most próbáltam bekapcsolni, és csak hibát jelez a szellőztető ventillátor sem indul el, amely az indulás első fázisát jelenti. A ventillátor könnyen forog, de mivel nem indul, teljesen letiltja a kazánt. Mi lehet a probléma?
(#) toro válasza myrtyll99 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Az előlapon, a bal oldalon van egy kis fekete 8-10-es átmérőjű termosztát takaró. Pattintsd ki és nyomd meg azt a kis piros vagy zöld kiálló bütyköt. Nézd meg forog-e a szivattyú. Fontos - gyújtás után - a helyes fázis. Ha begyújt és 10 mp kiáll zavarra s világít a piros lámpa fordítsd meg a villásdugót.
:yes: :yes: :yes:
(#) myrtyll99 válasza toro hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Kedves Toro, köszönöm szépen a választ. Az előlapon a következő gombok vannak, balról jobbra:
- három led
- a fürdővíz hőfokszabályzója
- a fürdővíz ill. a fűtéskapcsoló (egyben)
- a fűtővíz hőfokszabályozója
- egy piros nyomógomb
- egy fehér led, amelyet újranyitáskor kell használni
- egy hőfokmérő óra, amely a fűtés hőfokát mutatja
- egy pedig a hálózati rendszer nyomását
Olyan gombot nem találtam, amit írtál...
(#) myrtyll99 válasza toro hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Kedves toro, köszönöm a segítséget, megoldódott a gond. A szivattyú nem akart működni, valószínűleg a hosszú állás miatt. Megmozgattam, és indult.
(#) toro válasza myrtyll99 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Tegyél fel egy-két képet! Az is kérdés, hogy un. bitermikus vagy lemezes hőcserélős.
:yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza myrtyll99 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
(#) Anita1238 hozzászólása Aug 18, 2011 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. 2,5 éves Biasi kombi kazánunk van. Kb egy hete, amikor megynyitom a csapot, nem folyik melegviz (vagy csak hébe hóba) és hallom, ahogy a láng elalszik, majd visszagyullad. De meleg víz nem igazán jön. A piros égő kigyullad, de hiába reset-eleke, semmi nincs.
Beszéltem egy szerelővel, az elmondottak alapján elment a vezérlőkártya, és azt mondta, hogy ezeknél a típusoknál, rájött a gyártó, hogy nem jó vezérlőkártyát tettek bele, és nem olyan strapabíró, mint az új. Beszerelni, már újat szerelenének. Kérdésem, hogy fordulhatok e a gyártóhoz, mert ismerősnek is ilyen probléma volt, másik típusnál, és elfogadta a reklamációt, és 60 ezer Ft helyett, 13 ezret fizetett munkadíjjal együtt. Durvának gondolom, hogy az ember nem két Ft-t vesz egy gépet, ami 2,5 év múlva 60 ezre hibával tönkremegy. Nem lehet, hogy csak egy kis érzékelő lenne a hibás, és nem kompletten vezérlőkártya?Köszi a válaszokat
(#) toro válasza Anita1238 hozzászólására (») Aug 18, 2011 /
 
Próbáld meg - legelőször - a villásdugót fordítva bedugni a konnektorba.
S csinálj egy-lét képet, hogy "képben" legyünk.
:yes: :yes: :yes:
(#) visi70 hozzászólása Aug 20, 2011 /
 
Üdv mindenkinek !

Szeretnék segítséget kérni Buderus Logamax U012-24k falikazánhoz. Ha kinyitom a melegvíz csapot, nem gyullad be a láng. Víznyomás kapcsoló hallhatóan kapcsol. Tisztítását megcsináltam, vízszűrőt kipucoltam. A nyomáskapcsoló rövidrezárásával se indul a láng. Köszi a válaszokat előre is.
(#) toro válasza visi70 hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Ez rossz hír - nyomáskapcsoló rövidrezárásával se indul.
Ez a kazán, az Unical Iven 4 kazánnal egyenlő.
Úgy nevezett bitermikus hőcserélőjű. A kapcsolást nem hallhatod, mert a vízházon az a kis fekete darab egy reed relé beöntve. Annak a két kivezetését zárd rövidre.
Egy kérdés, fűtésre indul?
(#) toro válasza visi70 hozzászólására (») Aug 21, 2011 1 /
 
Az előbb írtam, bitermikus hőcserélőjű.
Ez azt jelenti, hogy a kazán hőcserélőjének vastagabb ágán belül (ez a fűtéskör) van egy vékonyabb "cső", amin a hidegvíz átfolyva közvetetten melegszik át.
Melegvíz vételezéskor nem működik a keringető szivattyú!
Ha kazán 3-4 éves nagy valószínűséggel a melegvíz kört kell kisavazni. Foszfor- vagy ecetsavval.
:yes: :yes: :yes:
(#) visi70 válasza toro hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Nem indul az akkor sem. Viszont kigyullad piros leddel az égőzavar és a égőüzem villog.
a kazán 2004s.
Következő: »»   44 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem