Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Kapcsolási rajz érdekelne, hogy hogy lehet teherautó 24v feszültségből stabil 5V 1A tápegységet készíteni.
LM2575 (1A) vagy LM2576 (3A) IC-kből rém egyszerű kapcsolóüzemű tápegységet lehet építeni. Az adatlapokat belinkeltem. A bennük szereplő kapcsolások nem bonyolultak és működnek, akár lyukraszteres panelen megépítve is. Érdemes elolvasni az alkatrészek kiválasztásáról és elhelyezéséről szóló részeket is az adatlapokon.
köszönöm a segítséget, 9kor megyek a boltba és megépítem
Helló!
Bővebben: Link Ez a kapcsolás működik nagyobb feszültségről is? Szerk:És középelágazás nélküli trafóról is működik?
Hello!
Ez nem kapcsolás, csak április elsején. Felejtsd el.. üdv! proli007
Akkor valami ilyesmi kettős tápegységet tudsz adni?
Hello!
Az nagyon attól függ, hogy milyen tápra van szükséged, vagy mihez. Ilyen egyszerűen nem igazán lehet megúszni a dolgot, hogy két tranyó, meg két poti. Kivétel, ha LM317-LM337 páros megfelelő számodra. De kettős tápfeszültséghez, vagy középleágazásos trafó kel, amihez általában nehezebb kapcsolást találni (készíteni) mert az egésznek tükör szimmetrikusnak kell lenni. Másik lehetőség, hogy a trafón két külön szekunder van (vagy két külön trafó) és két egyforma tápot készítesz, amit aztán (mivel semmi közük egymáshoz) sorba lehet kötni, hogy meglegyen a +- feszültség. üdv! proli007
lm317-es van itthon csak de abból 2 db.Az lm 337-helyett lehetne használni?
Hello!
Egyszerű "paraszt " logikával kell gondolkodni. Gyártanának két féle IC-t, ha egyik is elég lenne? De megoldás lehet, ahogy írtam: "Másik lehetőség, hogy a trafón két külön szekunder van.." Ebben az esetben ha egyszerre akarod szabályozni a kettőt, egy dupla (sztereó) lineáris poti kell hozzá. HA nem, jó két külön poti is hozzá. üdv! proli007
Igazából erősítőhöz kéne.Az lm 317-337 1,5 A-ig bírják.
Hello!
Ezt kérded vagy mondod. Mert mindig az adatlapot kell nézni. De egy erősítőnél csak kísérletezésre - élesztésre lehet szükség tápegységre, másra nem, mert úgy is a tápegységének elkészítésével kell kezdeni. Ahhoz meg a 1,5A bőven sok. üdv! proli007
Ez nekem nem kísérletezésre kell mert egy komplett sztereó erősítőhöz kéne az a kettős táp.
Hello!
Erősítőhöz szükségtelen "szabályozható kettős tápegység". Oda bőven megteszi egy egy trafó, egyenirányító, és pufferkondi is. Mint itt látható. üdv! proli007
Hali. Szükségem lenne egy 9Vostápra az autóba, olyan 2Aig. Hogyan lenne lehetséges? esetleg kapcsolóüzemű táp, vagy valami egyszerűbb is létezik?
Szia!
Igen, létezik egyszerűbb, olcsóbb, kisebb: soros disszipatív feszültségszabályzó. Pontosan erre van szükséged: IC
Csak egy stabilizátor? Autóba a szivargyújtóra tenném, és a kimeneten egy dvdlejétszó lenne, amire az van írva hogy 9V 2,2A
Igen , csak 1 stabilizátor és 1-2 kicsi alkatrész kell hozzá.
a kondikra gondolsz? Hűtőborda gondolom kell hozzá.
Igen, azokra gondolok. Természetesen kell hűtőborda vagy hűtőlemez, ami 12W-ot el tud diszipálni. Szóval kb 4°K/W már elég kicsi termikus ellenállás (vagy micsoda) lenne.
De ezt a témát ne ebben a topikban folytassuk, mert nem ide való!
Sziasztok !
A Skori féle 24 V-os teslatekercsemhez szeretnék egy tápegységet építeni . Van egy 24 V -os , 630 VA -es trafóm , aminek az üresjárati feszültsége 27 V . Ez a kapcsolás szerintetek jó lenne hozzá:
Bemenet puffer, 100nano, kimenet 10uF, 100nano, + borda?
Szerintem kell még oda egy tranziztor is megfejelni a stab ic-t,mivel az csak kb: 1 amperos!
Az lm350 az 3 A ig használható és még szabályozható is
Najó, de olyat még nem használtam, nem tudom milyen alkatrészek kellenek oda, de még az értéküket sem.
Bemenetre 100nF, kimenetre 1µF elektrolit, és a kimenet és az adjust közzé, egy 120R ellenálás, azzal sorba meg a trimer a földre? Ennyi az egész? Már csak az R2 értéke nem világos. (Igen látom a képletet, nemszükséges bemásolni)
Egy másik topicban felhozott egyet nem értés végett, itt egy mérési összeállítás mérésekkel. A generátor fesz-ét azért választottam 2V-csúcsra, hogy jól érzékelhető legyen a dióda nyitófesz.-e.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |