Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ezt ne kérdezd. Ma épp eleget bénáztam a matekban.
![]() ![]()
Ha 24 ember utazik a buszon, és a következő megállóban 25 ember leszáll, akkor hány embernek kell felszállni, hogy üres legyen a busz? (Persze a sofőr nem számít bele)
![]()
Akkor ugyanolyan hideg lenne. Szóval rossz válasz.
Hát, ugyan annyi nem, 0.. Ezt írtam. 0*2 az nulla. Na ne szívassatok most már
![]()
Nana!
Ha a 20(Celsius) fok a megfelelő számunkra, akkor a nulla fok 20 fokkal alacsonyabb, mint a megfelelő, azaz 20 fokkal hidegebb van, mint kéne. Ha kétszer olyan hideg lesz, akkor 40 fokkal lesz hidegebb, mint az a bizonyos 20fok. Tehát a válasz: -20fokC. ![]() Nah, ki vállalja a nulla fok beszorzását kettővel, de Kelvinre való átváltással? ![]()
Mindegy, buta vagyok.
![]() ![]()
Fiú: - Gyere hozzám feleségül!
Lány: - Van házad? Fiú: - Nincs Lány: - BMW? Fiú: - Az sincs ...Lány: - Egyáltalán keresel pénzt? Fiú: - Nem, de... Lány: - Semmi DE. Neked semmid sincs, hogy bírnék így hozzád menni?!? Légyszíves menj el!! Fiú: - (magában beszél) egy villám van, 3 telkem, 3 Ferrari, 2 Porsche... Mi a ráknak egy BMW?! És hogy tudnék pénzt keresni, ha én vagyok a FŐNÖK?!
Hallod huba mester mit mondott rossz a válasz ! Ilyenkor felejtsük el a matematika alapszabályait ! Inkább alakítsuk át a 0 Celsius fokot Kelvinbe vagy Fahrenheit be és azt a számot szorozzuk be kettővel!
Volna hozzad is egy jó kérdésem ! Felrepül a kakas a háztetőre a kupás cserepre ! Tojik egy tojást de vajon melyik fele fog le gurulni a tojás i na vajon?
Akkor ne legyek már nagy balkuki. Leirom, csak fehérbe, hogy aki akarja az nézze csak meg. Ezt még én is tudom: A kakas nem tojik tojást.
![]()
De nem kell elrontani a poént mert ez a kérdés huba -Nak szol!
Idézet: Na , most , ha ezek a sorok nem érthetők , akkor megeszem a kalapom. Gondolom huba nem 10 éves pisis tini, hogy megnézze, mert lusta gondolkodni, tehát biztos nem nézi meg. :yes: „Leirom, csak fehérbe, hogy aki akarja az nézze csak meg.”
Ha 0 Celsius, és kétszer olyan hideg, akkor ha Fahrenheitbe váltjuk, akkor az 37 Fahrenheit, tehát ennek fele 16, így -8.888 Celsius fok.
Vagy, ha Kelvin fokban számolunk akkor mínusz 136 Celsius fok. ![]()
A földön nincs egy biztos pont tehát minden megtörténhet
![]()
Mi az, hogy kétszer olyan hideg? Kétszer akkora amplitúdóval remegek?
![]()
Lehet a fogad törik ahogy vacogáskor össze koccan.
![]()
Hát így pótvizsgám előtt ez a kétszeres amplitúdós remegés nagyon jól esett
![]()
Azért ebben is van némi hiba. 37-nek a fele 18,5. Bárhova is kerekíted, akkor sem lesz 16.
![]()
De legalább igényesen van elkészítve. Nekem tetszik.
![]()
Ez mar túlzás
![]() ![]()
Ha P.rwoll Color Magic-el mossa, ugyanígy.
![]()
Mar csak a levegőszűrő lehetne díszesebb persze ügyelve a légáramlásra!
Mit akarsz, há még az is pink benne! Vagy nem ám csak halmozni akarod az élvezeteket, és rózsaszín my little ponykat rajzolnál rá?
![]()
Azt is rajzolnék rá! Volna egy kérdésem hozzad ! Illetve minden fórumozó társnak! Két flakon problémája
Van egy 3 és 5 gallonon flakonod. De pontosan 4 gallont kell lemérned. Hogy oldod meg? Nincs jelölés vagy hasonló a flakonokon.
Ez a Die Hard 3-ban volt feladvány...
![]() Megoldás: A 3 gallonos flakont megtöltöd teljesen, majd áttöltöd az 5 gallonosba. Ekkor 2 gallon üres hely marad az 5 gallonosban. Megtöltöd megint a 3 gallonost, és átöntesz 2 gallon vizet az 5 gallonosba. Ez akkor csurig lesz, viszont a 3 gallonosban marad 1 gallon víz. 5 gallonosból kiöntöd a vizet, majd a 3 gallonosban lévő 1 gallonnyi megmaradt vizet átöntöd az 5 gallonosba. Ekkor abban 1 gallon víz lesz, és ehhez már csak a 3 gallonost kell feltölteni vízzel, és átönteni az 5 gallonosba. Ha ez megvan, akkor pontosan 4 gallon lesz az 5 gallonosban. A filmben valahogy másképp oldották meg, de ez is egy szép és elegáns megoldás. ![]() ![]()
Van egyszerűbb megoldás is:
Töltsük meg az 5 gallonost, majd ebből töltsük tele a 3 gallonost. Így marad a nagyobbikban 2 gallon víz. Ürítsük ki a 3 gallonost, majd öntsük át bele a 2 gallon vizet; így 1 gallonnyi hely marad benne. Töltsük újra az 5 gallonost, majd öntsünk át a 3 gallonosba, amíg meg nem telik (vagyis 1 gallont). Így pontosan 4 gallon marad a nagyobbik flakonban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |