Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ezt ne kérdezd. Ma épp eleget bénáztam a matekban. Amúgy tudom, hogy nulla.
Ha 24 ember utazik a buszon, és a következő megállóban 25 ember leszáll, akkor hány embernek kell felszállni, hogy üres legyen a busz? (Persze a sofőr nem számít bele)
Akkor ugyanolyan hideg lenne. Szóval rossz válasz.
Hát, ugyan annyi nem, 0.. Ezt írtam. 0*2 az nulla. Na ne szívassatok most már
Nana!
Ha a 20(Celsius) fok a megfelelő számunkra, akkor a nulla fok 20 fokkal alacsonyabb, mint a megfelelő, azaz 20 fokkal hidegebb van, mint kéne. Ha kétszer olyan hideg lesz, akkor 40 fokkal lesz hidegebb, mint az a bizonyos 20fok. Tehát a válasz: -20fokC. Nah, ki vállalja a nulla fok beszorzását kettővel, de Kelvinre való átváltással?
Mindegy, buta vagyok.
Magas szinten megy a vita
Bővebben: Link
Fiú: - Gyere hozzám feleségül!
Lány: - Van házad? Fiú: - Nincs Lány: - BMW? Fiú: - Az sincs ...Lány: - Egyáltalán keresel pénzt? Fiú: - Nem, de... Lány: - Semmi DE. Neked semmid sincs, hogy bírnék így hozzád menni?!? Légyszíves menj el!! Fiú: - (magában beszél) egy villám van, 3 telkem, 3 Ferrari, 2 Porsche... Mi a ráknak egy BMW?! És hogy tudnék pénzt keresni, ha én vagyok a FŐNÖK?!
Hallod huba mester mit mondott rossz a válasz ! Ilyenkor felejtsük el a matematika alapszabályait ! Inkább alakítsuk át a 0 Celsius fokot Kelvinbe vagy Fahrenheit be és azt a számot szorozzuk be kettővel!
Volna hozzad is egy jó kérdésem ! Felrepül a kakas a háztetőre a kupás cserepre ! Tojik egy tojást de vajon melyik fele fog le gurulni a tojás i na vajon?
Akkor ne legyek már nagy balkuki. Leirom, csak fehérbe, hogy aki akarja az nézze csak meg. Ezt még én is tudom: A kakas nem tojik tojást.
De nem kell elrontani a poént mert ez a kérdés huba -Nak szol!
Idézet: Na , most , ha ezek a sorok nem érthetők , akkor megeszem a kalapom. Gondolom huba nem 10 éves pisis tini, hogy megnézze, mert lusta gondolkodni, tehát biztos nem nézi meg. :yes: „Leirom, csak fehérbe, hogy aki akarja az nézze csak meg.”
Ha 0 Celsius, és kétszer olyan hideg, akkor ha Fahrenheitbe váltjuk, akkor az 37 Fahrenheit, tehát ennek fele 16, így -8.888 Celsius fok.
Vagy, ha Kelvin fokban számolunk akkor mínusz 136 Celsius fok.
A földön nincs egy biztos pont tehát minden megtörténhet
Mi az, hogy kétszer olyan hideg? Kétszer akkora amplitúdóval remegek?
Lehet a fogad törik ahogy vacogáskor össze koccan.
Hát így pótvizsgám előtt ez a kétszeres amplitúdós remegés nagyon jól esett
Azért ebben is van némi hiba. 37-nek a fele 18,5. Bárhova is kerekíted, akkor sem lesz 16.
De legalább igényesen van elkészítve. Nekem tetszik.
Ez mar túlzás Mondjuk megfelel egy szép ajándéknak! ! Megnézem egy év múlva hogy fog kinézni!
Ha P.rwoll Color Magic-el mossa, ugyanígy.
Mar csak a levegőszűrő lehetne díszesebb persze ügyelve a légáramlásra!
Mit akarsz, há még az is pink benne! Vagy nem ám csak halmozni akarod az élvezeteket, és rózsaszín my little ponykat rajzolnál rá?
Azt is rajzolnék rá! Volna egy kérdésem hozzad ! Illetve minden fórumozó társnak! Két flakon problémája
Van egy 3 és 5 gallonon flakonod. De pontosan 4 gallont kell lemérned. Hogy oldod meg? Nincs jelölés vagy hasonló a flakonokon.
Ez a Die Hard 3-ban volt feladvány...
Megoldás: A 3 gallonos flakont megtöltöd teljesen, majd áttöltöd az 5 gallonosba. Ekkor 2 gallon üres hely marad az 5 gallonosban. Megtöltöd megint a 3 gallonost, és átöntesz 2 gallon vizet az 5 gallonosba. Ez akkor csurig lesz, viszont a 3 gallonosban marad 1 gallon víz. 5 gallonosból kiöntöd a vizet, majd a 3 gallonosban lévő 1 gallonnyi megmaradt vizet átöntöd az 5 gallonosba. Ekkor abban 1 gallon víz lesz, és ehhez már csak a 3 gallonost kell feltölteni vízzel, és átönteni az 5 gallonosba. Ha ez megvan, akkor pontosan 4 gallon lesz az 5 gallonosban. A filmben valahogy másképp oldották meg, de ez is egy szép és elegáns megoldás.
Van egyszerűbb megoldás is:
Töltsük meg az 5 gallonost, majd ebből töltsük tele a 3 gallonost. Így marad a nagyobbikban 2 gallon víz. Ürítsük ki a 3 gallonost, majd öntsük át bele a 2 gallon vizet; így 1 gallonnyi hely marad benne. Töltsük újra az 5 gallonost, majd öntsünk át a 3 gallonosba, amíg meg nem telik (vagyis 1 gallont). Így pontosan 4 gallon marad a nagyobbik flakonban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |