Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Az én kezem bírja a vízkövet. Semmi problémát nem okoz.
Sziasztok!
Tévedés! Az én 200l-es Hajdú bojlerem is 3 fázisú (3x1,2kW) - igaz indirekt fűtésű is. De most építünk éppen egy hajót, ahol 200l-es sima Hajdú bojlerek vannak 3 fázisról hajtva. (10db). Mellesleg mindegyik bojlerben több fűtőszál szokott lenni150l fölött, így arra kötöd, amire akarod.... A hajdú katalógusban sincs benne minden. Keresd meg benne például a hőszivattyús bojlerüket...
Szia!
Akkor valószinűleg nem sok ilyet csináltál. Amikor kitakarítok egy bojlert kb. 1 vödörnyi az átlag ami kijön belőle és olyan mint a penge. Amikor csinálod nem veszed észre, de másnap úgy néz ki a kezed, mint aki macskával aludt. Otthon csak azóta nincs ilyen gondom, amióta megvettem az elektronikus vízkőmentesítőt, illetve ajánlom is mindenkinek, mert kb. 20 év tapasztalatom van vele (az eredeti Flodravin-nel).
Flodravin nekem is van, kb 11 éve. A bojler belsejét nagyon könnyen ki tudom takarítani még a fűtőszálat is, szinte magától jön le a vízkő. Teljesen porózus. Meglehet, hogy valóban a Flodravin jótékony hatása. Üdv.
Csak a sajátomat szoktam, úgy kétévente. Az én kezem bírta idén is. Lehet azért, mert macskával alszom.
Ma szétszedtem, a másik bojlerünket is, vízkőtelenítés végett. Meglepett. hogy az aktív anód ugyanúgy nézett ki szinte, mint amikor beszereltem két éve. Az a gyanúm, ezt is hamisítják, hiszen máskor mindig elfogyott két takarítás között. A 120l-es bojlerben egy vödörnyi vízkő volt, ami most is indokolta volna. Gondolom, az alumínium olcsóbb mint a magnézium. Egyébkén két éve a Birkasotreban vettem, mert hétvégén az volt nyitva. A Vízzel is történhetett valami, mert eddig minden alkalommal vöröses volt a vízkő a vasoxidtól, most meg olyan fehér mint a hó. Eladhatnám krétának.
Lehet, hogy valóban változott a vizetek minősége és azért nem fogyott el az anód. Szerintem.
Kicseréltem a fűtőszálat. Az volt a rossz.
Minden hibátlanul működik. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Átalakítás során úgy alakult a helyzet, hogy kicseréltük az összes villanyvezetéket, áthelyezték a villanyórákat is (van egy 3 fázisú, meg egy a bojlernak is). Tehát a villanyóraszekrényben 4 kismegszakító van (3db a 3 fázisnak, 1 db a bojlernak). Ez eddig tiszta. A villanyszerelőnek kötelező volt a lakásmegszakítót is feltennie, mert csak úgy veszi át az ÉMÁSZ, ott kialakította a PEN vezetékből a nullát és a földelést (úgy, ahogy az illik). De és most jön a lényeg! A bojlernek külön kivezetése lett a villanyóraszekrényből: 1 fázis és 1 nulla (vagy PEN, nem tudom). Kérdés az, hogy a villanybojlernak elég-e ez a két vezeték, vagy valami földelést kell hozzá vinnem a lakás hálózatából, vagy másként kell neki földelés (pl vízvezetékcsőhöz kötni a villanybojler testjét)?
Mindenképp földelni kell. A vízvezeték nem föld.
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni egy hajdú ZEK (2-3 éves) bojlerrel kapcsolatban. kipucoltam a vízkőtől, összeraktam, felfűtött meg minden de reggelre rettentő forró vizet adott. lehet hogy a hőfokszabályzó műanyag kék pöckét rosszul tettem vissza amivel feltekertem a hőfokot túlzottan és időközben kioldott a hőkioldó? mivel azóta nem világít a visszajelző lámpa és nem is fűt már egyáltalán. ki kellene cserélnem az egész hőfokszabályzót vagy vissza lehet kapcsolni a hőkioldót valahogyan? választ előre is köszönöm! Gergő
Üdv! A segítségetek szeretném kérni két kérdésben. 3 kW-os boiler fűtőbetétet kötnék időkapcsolóra, ami elvileg 16 A terhelést bír. Gyakorlatilag bírja-e szerintetek? Mi a bánattal lehet a ma kapható réznek tűnő sarukat forrasztani. Ha megcsiszolom, akkor sem fut rendesen az egyébként nagyon jó minőségű töltött gyantám. Ha úgy tűnik, hogy befutotta, akkor is szét lehet választani két anyagot. Mi lehet az oka? Köszönöm! Hello!
Szerintem bírnia kell. 3Kw csak 13A. Használj forrasztó vizet, ha nem megy simán. Nem lehet, hogy csak a pákád kicsi hozzá. Annyira át kell melegíteni, hogy a sarun megfusson az ón.
Ma bekötöttem, remekül bírja. Üdv.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Hajdú z 200e bekötése megegyezik a z 120e-vel? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Devil
Sziasztok,
A problémám: A 120l-es Hajdú bojlerem zárlatos lett. (telken, apósom telefonált hogy egyszercsak lecsapta a villanyórát) Néhány vezeték összeégett. Mivel nem láttam mi ment tönkre vittem mindent : új vezetékeket, új hőkioldót, új hőfokszabályzót. Kicseréltem mindhármat. A jelenség amivel nem tudok mit kezdeni: Ha a hőfokszabályzót feltekerem, hogy menjen a fűtés minden rendben. Amint letekerem a hőfokszabályzót (kialszik a visszajelző lámpa) leold a ház 30mA-es életvédelmi reléje. A földelések bekötését átnéztem, nem találtam semmit sem. Hol lehet még gond?
Sziasztok van itthon egy villanybojler, elég rossz állapotban van. Ami a legjobban aggaszt, hogy teljesen át van rozsdásodva a bojler alja, így a földelésével vannak gondok. A fűtőszál a termosztát és a bojler külső falának földelése rendben van. Azonban gyárilag az a rész is le volt földelve ami most teljesen át van rozsdásodva, így ott kb. 100kohm ellenállást mérek. Nem vagyok benne biztos hogy ezt a bojlert biztonságosan lehetne üzemeltetni. Mi a véleményetek?
Üdv! A fotó alapján cserélj komplet alaplapot minden tartozékával de csak akkor ha a tartály még jó állapotban van. Ügyelj a hibátlan földelésre!!! Üdv. B.G.
Szia! Szerintem erre a bojlerra bármilyen összeget is kár volna költeni, mert csak ablakon kidobott pénz lesz belőle. Az oxidáció már olyan mértékű az alaplapnál, hogy a tartály nyomásállóságát is megkérdőjelezi. Ebből kifolyólag, ha az alaplapot sikerülne vadonat újra is kicserélni, a tartály nem lesz hosszú életű.
Köszönöm a válaszokat egyelőre nem tudom hogy mi lesz a bojler sorsa, pénzt nem szeretnék erre költeni mert tényleg nem érdemes. Azért köszi
Ha sokáig akartok élni azért kellene gondolkozni rajta...
Annó a volt főnökömnél a gázbojler nem áll le amikor a felesége elzárta a csapot. Válltöréssel megúszta amikor kiugrott a kádból ahogyan elkezdett rá ömleni a forró víz. És akkor az nem is rázott...
Bocsánat, hogy csak most vettem észre, hogy válaszoltál. De ha a víz minősége változott, honnan a vödörnyi vízkő?
Úgy értettem, hogy valamelyik összetevőjének a menyisége esetleg, de csak egy tipp volt.
De azt a feltételezést sem tartom kizártnak, hogy nem egyforma ötvözetekből készítik az anódokat. Üdvözlettel, B.G.
sziasztok
kb 2 hete beszerelt gorenje 120 literes bojlerünk nem melegiti fel rendesen a vizet,csak langyosra. a jelzőlámpa néha világit néha nem,mi lehet a gond?
Nincs túl alacsonyra állítva a hőfok? A jelzőlámpa akkor világít, ha van kapcsolt áram és alacsonyabb a hőfok a beállítottnál. A kapcsolt áram esetleges. Csak azt garantálja a szolgáltató, hogy napi legalább 8 óra.
Sziasztok! Tudja valaki mi lehet az oka annak,hogy baromira fűt a bojlerem még a legkisebb fokozatban is. Szinte forralja a vizet! Nem rég szétszedtem,le takarítottam a fűtőszálat,tömitést cseréltem mert csepegett a víz az alján plusz kicseréltem a fűtőszál tartó tárcsát is mert lyukas volt. Lehet,hogy ez a normális? Ja és éjszakai árammal működik! Előre is kösz a válaszokat!!
Szia!
Ez milyen bojler? A Hajdu vagy az olasz típus? Ha Hajdu, akkor lehet, hogy a rövidebb csőbe dugtad a hőfokszabályzó szondáját és ezért nem érzékel rendesen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |