Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Automata cigaretta tekerőgép
Témaindító: bendegooZe, idő: Feb 16, 2009
Témakörök:
sziasztok
Pár napja kötöttem egy fogadást egy barátommal, miszerint nem fogok tudni egy elektromos, gombnyomásra működő cigaretta-tekerő gépet készíteni. Na már most én abszolút kezdő vagyok mindenféle technikai téren, sőt nem is kezdő igazából, hanem teljes kívülálló. Leírom most hogy mi lenne a cél, aztán ha bárki tudna segíteni azt nagyon megköszönném, és mindenféle egyéb kérdésre szívesen válaszolok. Szóval. Van egy tekerőgépünk, kép Ez két hengerből és egy foglalatból áll, ezenfelül egy szalagból ami a két henger körül mozog. A szerkezet lényege, hogy a két henger közti mélyedésbe (ahol a szalag is van) dohányt tömünk, majd az egyik hengert egy kicsit közelebb toljuk a másik hengerhez ( a keretben egy kis csík van, nem egy lyuk, amiben az egyik henger elmozdulhat) és a hengerek egy irányba forgatásával egy dohány-rudat készítünk. Ezután a két henger közti résbe egy cigarettapapírt helyezünk, tovább forgatjuk a hengereket, amik így behúzzák a papírt, de mielőtt körbeérne a papír, megnyaljuk a szélét amin olyan ragasztó van mint a borítékokon, és így forgatjuk tovább a hengereket szalagostul, amik körbevezetik a papírt és készen van a henger formájú cigaretta. Amit automatizálni kéne, az az lenne hogy ahogy beraktuk a dohányt, a mozgatható henger a helyére mozogjon, a két henger elkezdjen forogni, egy cigarettapapír becsússzon a hengerek közé, valami megnedvesítse a szélét, és végül körbeforogjon a két henger majd kinyíljon, hogy ki lehessen venni a kész cigarettát. Szempont lenne még az is, hogy a szerkezet ne legyen túl nagy, a lehető leginkább hordozható (esetleg maga tekerőgép kiemelhető legyen egy magát a gépet tartalmazó szerkezetből), viszonylag masszív, ne essen szét ha mozgatva van, és ne legyen túl nagy az energiaigénye ( AA elem, max. 2 lenne az ideális.) Ez így bonyolultnak hangzik (és szerintem az is) viszont fontos lenne nekem hogy ez sikerüljön, és hát idővel minden sikerülhet. Mint előbb említettem technikai-elektronikai téren semmilyen ismerettel nem rendelkezek, ha valaki segítene szeretne jó lenne ha a lehető legköznapibb módon fogalmazna. Előre is köszönöm ha egyáltalán valaki egy percet is szán erre a problémára.
A lehető leghétköznapiasabban mondom. Felejtsd el !
De azért várjuk meg mások véleményét is, hátha valaki képes a csodákra.
Nem értem miért fogadsz olyan dologra, amihez semmi közöd?
Kb mintha azt mondanám megtervezek és megcsinálok egy "trendi" esküvői ruhát :no: Először is, nem vagyok dohányos, de kb van fogalmam ezekről. Már szerintem ott elbukod a dolgot, hogy a meghajtómotorodra és a sodrótengelyre nem tudsz ráfaragni egy szíjtárcsát vagy fogaskereket. A nedvesítést sem tudom, hogy hogy gondoltad. (Más vonatkozásban lennének tippjeim, de itt...) Egy búvárszivattyút bedobsz közbe a wc-be? Én a helyedben szereznék inkább egy rabszolgát, aki ha megnyomsz egy gombot megcsinálja neked. Szerintem ne számíts túl sok értelmes hozzászólásra, márha nem tiltják le az egészet.
Valami rossz számlanyomtatót kéne átépítened, az elég kicsi. A tinta helyet a nedvesítés, a gép meg a papirtekercset tekeri, de ne kérdezd meg, hogyan gondolom, én még cigarettát nem láttam közelről, és nem is akarok! :fogmosas:
1.,Csinálj egy nyomógombos csengőt két ceruzaelemmel.
2., Szereld fel magadra! 3., Ha a barátod megnyomja a csengőt, a két kezed agyvezérléssel előveszi a tekerőgépet, elvégzi a megfelelő műveleteket, a nyelved megnyalja a papírt (brrr...), majd a kezed átadja a kész cigit. Gombnyomásra működő, "automata", elektromos (még az agyvezérlés is!) Csináltam már célgép vezérlését (PLC-vel), de ilyen marhaságot nem vállalnék (legfeljebb csak nagyon-nagyon sok pénzért), mert nagyon bonyolult lenne.
Én is úgy vélem, ebből nyertesen nem jöhetsz ki másként, mint valami eszetlen nagy baromsággal...
Idézet: „megcsinálok egy "trendi" esküvői ruhát” Mér, nem is lenne nehéz Manapság szinte már odáig fajult a trendiség, hogy lassan elég lesz egy 20cm x 80 cm-es fehér színű rongydarab ahhoz, hogy elfedje a női test egyes részeit (a férfi közönség nagy szerencséjére :crazya: ).
Nem biztos, de elektreomos ceruzafaragóból kiindulva talán lehetne valamit kezdeni.Ez csak ötletként írtam le.
Szia!
Nem írtad, hogy mennyi idő van a fogadás teljesítésére. Ez pedig fontos kérdés. Ha pl. 5 év a terminus, akkor iratkozzál be a Műegyetem robottechnikai szakára, és ha zseniálisan okos vagy, akkor esetleg menet közben meg tudod oldani a feladatot. (Az átlagos képességű hallgatók csak a diploma megszerzésekor jutnak el arra a fokra, hogy kapisgálják a megoldást.) Másik megoldási lehetőség a Kempelen Farkas-féle ötlet. Egyszer ő is fogadott, hogy épít egy sakkautomatát, s bár zseniális feltaláló volt, a feladat meghaladta tudását. Végül egy törpe embert talált, akit beültetett a kis dobozba, amit sakkozó gépnek nevezett, s ezzel ámította a közönséget.
5év alatt a Műegyetemet??
Nahát én erre se fogadnék... Az kb egy átlag embernek a 3,5 éves Bsc-re elég.
Ha mindenféleképpen automata cigitekerőgépet akarsz csinálni , én EZT javasolom kiindulási alapnak, jókis szerkezet szerintem...
Ha sikerül automatizálnod a folyamatot, kíváncsian várom a megoldásodat
Sziasztok!
Ötleteket, elképzeléseket esetleg már létező (házi készítésű) cigi töltő gépről szeretnék beszélgetni. (automata-félautomata) Kinek van? Ki gondolkodott már erről? Megcsinálta-e? Meddig jutott? Mindenkinek szép napot kívánok!
Sziasztok!!!
Be szeretném mutatni nektek hogyan oldottam meg én a cigaretta töltő gépet , amiket használtam hozzá.: egy db ablaktörlő motor , egy db kilóméteróra spirál tokjábol egy db , némi hulladék horganyzott lemez , és egy kis db 8mm átmérőjü lemezcső ,, speciel én egy régi esernyő szárát vágtam el az pont jó " és még pár csavar meg forrasztóón kb ennyi alapanyagbol raktam össze és tökéletesen müködik is a gép.
Én is csináltam már kb. egy éve használom is, pillanatok alatt összejön egy doboz cigi egy műanyag dobozba 1db elektromos ablakfelhúzó motor, 1 db toll, amire pont ráment a hüvely (azóta már van 7 mm-es esztergált acélcső), benne egy 2mm-es drótból facsavarra tekert, majd letekert és széthúzott spirál, ami a motor tengelyének végére van rögzítve. Felülről egy tölcséren megy a dohány, és a hüvelyt tartó kezedtől függ a cigi erőssége
A két elkészült gép tulajához lenne olyan kérdésem, hogy a spiráljuk kb. mennyit forog, illetve ha lehet szeretnék róla jobb képet kérni. Előre is köszönöm!
Értem én, hogy házi cigarettagyár, de ez azért igen messze van attól, és csak magamnak töltöm
Itt vannak a képek
Köszönöm! Ahogy elnézem nem egy túl bonyolult szerkezet, mennyit forog a tengely körül-belül ideálisan?
Szerintem amíg nem bizonyítják rájuk hogy eladták a cigit addig egy jó ügyvéd simán "megmenti" őket. A bolti dohánnyal kifizették az áfát, adót mindent, az meg hogy"karton szám" töltötték a cigit szerintem nem a zsekákra tartozik. Megnéztem a videót, én ott semmi hamis dobozt nem láttam, nagy csúsztatást érzek megint a hírben
Ne haragudj, ezt nem tudom, a motor üresjáratban kb. 1000-et foroghat, minimálisat terhel a spirál, ennél többet pedig a dohány, de az is függ pár dologtól. Nincs a motor lefojtva.
Még pár utolsó kérdésem lenne, nem tekeri magára a dohányt? Szálas (pl: primus, tilbury, domingo) vagy inkább darabos (pl: goldengate, harmonia ) dohányokkal működik jobban, te mivel töltesz?
Köszönöm, az eddig leírt tapasztalatokat, ötleteket mindenkitől! Nagyon hasznosak lesznek
Én kék szofi dohányt használok, nem tekeri magára. Előfordult, hogy a nedvesebb dohány beragadt a töltőcsőbe, de ez szerintem a spirál hibájából, mert nem folyamatos volt (illetve már most legutóbb cigibriketteket nyomott ki ), de cseréltem a spirált, csináltam másikat és ezzel gyorsabban is tölti, és nem is ragad be ugyanaz a dohány. Szal szerintem minden a készítéstől, odafigyeléstől függ. Spirálos töltésnél jobb szerintem a szálas dohány.
Hoztak hozzám is egyet javításra,gyárit.Ugyan olyan elven működik mint a tiéd,csak abban egy Dc 230v-os motor van. A 230v Ac egy graetz hídon és egy PTC-n keresztül csatlakozik a motorra.Ebben a PTC halt meg és hál' Istennek ilyet nem igazán találok. Szerintetek ha helyette beteszek egy biztosítékot az megfelelő lehet?
A PTC szerintem túlmelegedés ellen volt ott, akár ki is hagyható, de akkor nem lesz túlmelegedés elleni védelem azt kalkuláld bele.
Hello és olyat ami a képen volt hogy cigarettagyár olyan szerkezetet lehet csinálni? kezdő vagyok
Meg lehet építeni itt az a kérdés meg tudod -e venni kb olyan 300-350eft volna az ára.Nem minden olyan bonyolult mit a minek látszik ha érted és átlátod a dolgokat.
Sziasztok. * szeretnék egy egyszerű kis DC motornak kis erőt adni.
Részletesebben, hogy miről lenne szó: Egy elektromos cigitöltőbe ha a dohányt beleteszem, és elindítom, akkor az abban a pillanatban lefullad. Nos, én most ennek a motornak szeretnék adni egy kis erőt. Hogyan érhetem ezt el? Kondenzátor, vagy valami kis elektronikát bekötni a motor elé? Várom a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Rendesen hálózatról. Még nem láttam az áramforrást, de most kérdeztem, azt mondták, hogy olyan mint a telefontolto. Bekell dugni a cigitoltobe. Jovoheten hozzak nekem, aztan tudok pontosabb infot mondani.
Térjünk vissza rá, ha a kezedben lesz. Így csak tippelni lehet, de kár a ráfordított időért.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |