Fórum témák
» Több friss téma |
Hogy mit írjak le?
Ez ami a képen van egy mágneses reed szenzor féle lehet. Ha mágnes van előtte, akkor kapcsol elvileg.
Számítógép-bekapcsolását azzal, amit előzőleg kérdeztem. Vagy Google-ben nézelődjek utána?
Köszi a segítséget!
+5V-ot adsz rá és testet. Ezt a standby 5V-járól csapold meg. A harmadik vezetéket pedig a bekapcsológomb annak a szálára kösd, amelyik nem a test. Ugyanis a két vezeték közül egyik a test, másik a kapcsolószál. A testet ki tudod mérni multiméter csipogójával. Egyebet nem tudok mondani.
Félig képben is vagyok!
Amit nem értek, azt képen mellékeltem! Bocsi az OFF-ért! Viszont van újabb alkatrész, ami érdekelne, hogy mi és mire való. Azokról is mellékelek képet.
Visszaállítható hőbiztosíték, folyadék hőmérséklet korlátozására
Sziasztok!
A Tévémben kiment egy 3 lábú valami, nem tudom mi mert nem találtam róla normális adatlapot, a neve S+MT251 Mi lehet ez, és hol lehet szerezni vagy esetleg helyettesíteni? Köszi előre is!
Sziasztok!
Tudna valaki keríteni ehhez az IC-hez az adatlapot? Tintasugaras nyomtató fej vezérlésében volt. TLS1605 Texas Köszönettel Tamás
Üdv, lenne egy olyan kérdésem hogy az LP2950CZ5.0 -t hogy kell bekötni? Csakmert hiába kerestem lábkiosztást sehol semmi. Válaszokat köszi.
Tibi
Szia!
Az adatlap elején ott a lábkiosztás.
Sziasztok.
Találtam egy ic -t ami DS1232 névre hallgat. Találtam róla adatlapot, de nem tudom, hogy mire való. Köszönöm a segítéget.
Ez a kapcsolas amit mellekelek fet helyett mukodne pl egy 2n3055 el?
Szia
Ez egy reset IC + tápfeszültség monitor + watchdog egyben.
Szervusztok Jártasabbak!
Japán (Toshiba?) tranzisztorok adatait honnan lehet kideríteni? Alldatasheet, Datasheet Arhív, nem tudta. Jelzéseik: T353; T523c; T544. IR3T20 (egy sor lábú)IC. Van még: MA gyártó; 20105 jelű 3lábú. H1229, H1231 jelű 3lábúak. Aki tud valamit ezekről, ne titkolja tovább. Köszönöm: Kálmán
Szervusztok!
Ezt az IC-t "CA3162" úgy tudom nem gyártják és nem sikerült beszereznem. A kérdésem az: mivel tudnám helyettesíteni amely hasonló? Egy 3 és fél digites fesz.mérő modult szeretnék építeni. üdv. mindenkinek, sz_f
Szia!
Használj 4513-at a CA kiváltására.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
A CA3162 egy kettős minatvételezésű A/D konverter multiplexelt bcd kimenettel. Az IC mindössze 16 lábú szemben az ICL7106, -7, - 40 lábú ic-kkel szemben, tehát méretben is kb. 1/4 akkora. A megépítendő feszmérő mérete szeretném ha nem lenne lényegesen nagyobb mint a 4db 7 szegmenses kijeljő. Egy darab van a birtokomban, évek óta jól működi, de szükségem lenne még egyre. Sajnos ezt a tipust jelenleg nem tudom beszerezni. Mellékelek egy megépített kapcsolási rajzot is.
Ha csak a méret a probléma, az ICL710x kapható SMD-ben is.
Pontosítok: CA3161 helyett jó a 4513.
Ráadásul, mint a rajzodon is látszik, a CA3162 csak három digites.
Három és feleshez tényleg inkább a 7106/7 a legelterjedtebb. Megjegyzés: Tudod, hogy csináltam én olcsó panelműszert, mikor kellett egyszerre kilenc darab? 740 Ft-ért (!) vettem az Auchanban DT830B multimétert egy szatyorral. 7106 van benne, tehát LCD-s. Kitököltem, hogy ha a kijelző alatt, közvetlenül a méréshatár váltó gomb fölött vágod ketté egyenesen (persze külön a panelt és a dobozt, ésszel), akkor egy komplett panelműszert kapsz, plusz marad egy fesz. osztó és egy áram osztó ellenálláslánc, egy 9V-os elem, meg egy pár (gagyi) mérőzsinór. Barbárság, de amúgy egy csupasz 7106 ára egy ezres körül van, egy panelműszeré meg 2-3kHUF. Kilenccel szorozva egész jó spórolás Bocs az offért és üdv.: MZ
AD2020, C520D jó helyette. Egy jól működő feszmérő kapcsolást találhatsz egyébként a HE99/1 számában..
Így egyben köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.
üdv. sz_f
Sziasztok, segítenétek légyszives, hogy ez milyen alkatrész lehet? Bővebben: Link , régebben már kérdeztem, de elvesztettem a hozzászólást, valami 5v-os step down lehet, de nem találok a bekötésről semmit, segítenétek?
Szia mindenkinek.
Legyetek szívesek megírni az alanti képen látható alkatrész mi célra való és hogyan tudnám lemérni ,hogy jó vagy használhatatlan.Vezetékes telefonban van. üdv dava
455 kHz kerámia rezonátor vagy szűrő, attól függően hogy milyen kapcsolásban szerepel. Néhány példa oszcillátorra:
Sziasztok!
HA12002 típusú ic-t keresek vagy valami megoldást, hogy hogyan lehetne megkerülni. Remélem jó helyre írtam. Üdv.
Hali mindenki
Azt szeretném kérdezni miböl tudnék kibontani BZX55-C5V1 zener-t illetve hogy mi van ráírva vagy színjelölése elöre is köszönöm
Üdv kedves szakértők!
Szeretném kérdezni az alanti képen látható ellenállás milyen értékű zümmerből vettem ki üdv dava
Elég homályos a kép, de gyanítom nem ellenállás, hanem RF fojtó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |