Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laptop LCD
A problémám nem oldódott meg, már nem az lcd csíkja, hanem a kép szétesése. Az a helyzet, hogy váratlanul szétesik a kép és azonnali fagyás is van. Nem reagál semmilyen gombra, a Win, vagy Alt+F4 hatására abszolut be sem villan a vinyó ledje, totális fagyás.
Mi okozhatja? VGA-t kizárnám, mert szerintem attól még a vinyó dolgozhatna, de nem teszi. Proci, alaplap, ram esetleg vinyó. Ram volt benne egy 2 gigás 800MHz-es A-data ram, most azt kivettem belőle és régről volt nekem 2 db 512MB-os 667MHz-es Hynix, azzal még jó. Az alaplap nem kezeli elméletileg a 800-as ramokat, megazán ez az A-data sem egy nagy híres márka... Melyik összetevő okozhatja még a hibát?
Hali! Nekem egy Esprimo V5535 van. Nekem is sokszor szétesett a kép és fagyás is volt. Azután csak néha újraindult aztán nem is ment. Néha még elindult, ha nyomtam rajta a chipsetet. Szervízben mondták, hogy chipset hiba (szériahiba, de ez engem nem vigasztal). Az első helyen 30-ért javították volna.. annyit nem ér az egész... Aztán 10-ért is javították volna, de max 1 hó garit adnak rá, mert nem végleges megoldás a reball sem. Így inkább itthon őrzöm darabokban alaplapra várva.
Értem! Láttam egyet a vaterán, nem indul el és így kínálják azt hiszem 19 rugóért. Gondolom annak is ugyanez a hibája. Hát akkor ebből nagy valószínüséggel új laptop lesz, hacsak nem találok ilyet mondjuk törött kijelzővel...
Egyébként nekem a szétesett kép megjavul, ha a bal hangszóró környékén megynyomom a burkolatot, de a fagyásból nem éled fel csak restarttal. Köszönöm!
Szia!
Ha csak memória hibád van azt egy mem teszt programmal jó eséllyel kiszűrheted. Üdv.: Gyula
Most használom egy-két napíg a régi egy gigát, aztán majd lehet megcsinálom azt a tesztet a vélhetően hibás rammal. Tudsz valami konkrét tesztelő progit ami kideríti a hibákat?
Az a nyűgös ebben a hibában, hogy napokíg megy minden gond nélkül aztán meg fél óra alatt lefagy 6-szor. Nem bánnám, ha csak valamelyik könnyen cserélhető alaktrész lenne a ludas.
Szia!
Töltsd le a hirens boot cd-t. Azon van egy csomó diagnosztikai program. A memóriára memtest pl.. A memóratesztet ne csak egyszer futtasd le, ha lehetőséged van rá egy 24 órás lenne az igazi. Üdv.: Gyula
Na a boot cd szinte összes tesztjét lefuttattam, de memória hibát nem ad ki. Nem is fagy többnyire, de a stressz teszt memória részében kétszer lefagyott, valamint egyszer váratlanul amikor már kiléptem a fent említett menüből. Az összes memóriamodullal ezt csinálja külön-külön. Akkor, amikor fegyni fog, már előtte néhány percíg nem modulálja a ventilátor forgási sebességét sem. R-go a ramok vezérlése lehet a ludas, valamint úgy nagy általánosságban az alkotórészek vezérlése. Egyszóval: alaplap.
Ebből új gép lesz, csak bírja még ki 3-4 hónapíg a drága...!
Szia!
Kipróbálhatnád úgy is, hogy a CD-ről bootoltatod be a gépet és innen futtatod a memtest-et legalább egy éjszakán át. Üdv.: Gyula
kb 6 órán át futott és úgy, ahogy mondod, cdről bootolva.
Azért is beazonosíthatatlan a hiba, vagy legalábbis nehezen azonosítható, mert nem ugyanakkor, ugyanott fagy, hanem véletlenszerűen. Pl a memória stressztesztjében a 2 gigás rammal 15 percnél fagyott le, az 1 gigással meg 4 percnél. Aztán meg szintén a 2 gigással a menüben lépegetve olvasgatva fagyott. Teljesen véletlenszerű. Még a procit kéne tesztelni, de a hiren's boot cd-n található cpu stressz teszt el sem indul valamiért. Azt egyébként figyeltem, hogy nem a cpu hőmérséklet tehet róla, de az everest szerint egyik alkalommal 39 fokos volt amikor beállt. Az előbb meg filmet kódoltam és 56 fokosan sem volt baj. Szóval random fagyás... Most visszavettem a procit a win-ben 90%-ra, meglátom mi lesz...
Hello!
Kéne egy kis (na jó elég sok) segítség. Van egy Flatron L1753s monitorból vezérőm. Ez 30pin-es LCD-t hajtott ami 17"-os volt és 1280x1024 felbontással. Namost. Nekem van egy 13,3"-os 1024x768-as 20 pin-es LCD panelem. Ezeket kéne valahogy működésre bírni. Itt vannak a lábkiosztások: 20 PIN 1,2: +3,3V táp 3,4: GND 5: Data0- 6: Data0+ 7: GND 8: Data1- 9: Data1+ 10: GND 11: Data2- 12: Data2+ 13: GND 14: Clock- 15: Clock+ 16: GND 17: Data3- (az enyémnél nincs bekötve) 18: Data3+ (az enyémnél nincs bekötve) 19,20: GND 30 PIN 1,2,3: reserved 4: GND 5: Data0- 6: Data0+ 7: GND 8: Data1- 9: Data1+ 10: GND 11: Data2- 12: Data2+ 13: GND 14: Clock- 15: Clock+ 16: GND 17: Data3- (a vezérlőn ezen is adja a jelet) 18: Data3+ (a vezérlőn ezen is adja a jelet) 19: GND 20: reserved 21: LVDS-SEL (ez piszkálja a fantáziám) 22: reserved 23,24,25: GND 16,27,28,29,30: +5V LCD táp A tápfesz meg van oldva, de a vezérlőjellel van gond. Ha simán összedrótozom (Data3 nélkül) , akkor a képen nagyjából a megjelenítendő képen található színek össze vissza jelennek meg. Talán azzal az LVDS - SEL jellel lehet állítani hogy hogyan adja a jelet. Segítsetek. Előre is köszi. Üdv, kisedison
Az elso ugye a tapfesz, ezt gondolom, megoldottad.
A masik az 1280 -1024 ellentet, talan ez csonkolassal megoldodik, tehat azt a reszet nem latod, ami kivul esik a kepernyon. Aztan ugye a hattervilagitas is rendben az uj kijelzon? (nehogy rakosd a regi kivezetesekre a kis LCD csovet!) A lenyeg, hogy a tapfesz, fold, clock jelek jol legyenek bekotve. A tobbivel kiserletezz batran, olyan sok valtozat nincs. Ha a vezerlon megnezed a chip tipusat, talan elarulja, mi az a sel jel, ami erdekel. Most akkor van kep vagy nincs? (szinektol eltekintve) Rajzolj egy kort a kepernyore, mit latsz belole a te kiejlzodon? Egyebkent talan a vezerlon be lehet allitani valhogyan a felbontas vezerleset es a datavonalak vezerleset, egyebkent nem sok eselyed van. A 3-as rendszernel ugy vannak elosztva a szin- es vezerlojelek. A szinjelek az elejen, a vezerlok a vegen szoktak lenni.
Üdv
Van egy ősrégi, alaplaphibás Compaq Armada 1573D laptopom! Azt szeretném kérdezni, hogy, mivel bizonyos alkatrészeit nem szeretném kidobni, hogyan tudnám egy scartos DVD lejátszóra rákötni? Van rá bármilyen mód?
Sziasztok! Hasonló lenne nekem is kérdésem , azzal a változattal, hogy hogyan lehetne megoldani egy scartos dvd lejátszó lcd-monitorra való csatlakoztatását.A monitoron vga bemenet van...
Kössz a választ. Fekete alapra rajzoltam egy fehér kört, és a képernyő tele volt fehér zöld meg kék színnel úgy random ahol ami kijött.
Tudsz ket monitort egyszerre hasznalni? Tehat van egy masik, amin rendesen megjelennek a dolgok?
Ha igen, akkor probalgass menetkozben felbontast valtani. De ahogy mondtam, a parokat kell kotozgetni.
Sziasztok
Van nekem egy albacomp laptopom. Autóba szeretnék egy monitort a dvd lejátszómhoz. Azon egy rca képkimenet van. Össze lehet valahogy hozni a laptop monitorral? Úgy szeretném, hogy legyen rajta 12V bemenet és egy rca dugó a monitoron. Át lehet úgy alakítani? Nem kellene nekem az egész laptop. Köszönöm előre is
Egyszerűbb lenne egy picimacis tuner amin van rca bemenet.
Nem lehet osszehozni sajnos, csak meregdraga kiegeszitokkel, ami dragabba tenne az egeszet, mintha vennel egy akkora LCD monitort.
Üdvözletem mindenkinek!
A problémám a következő lenne, van 1 Acer aspire 3100-as laptopom nem ad képet csak a monitor kimenetén. A szalagkábel lenne a gond gondolom én vagy az inverter de mind a 2 mocskos drága. Tehát a kérdésem az lenne hogy a monitor kimenetre valahogy rá tudnám-e kötni a a lapi lcd kijelzőjét? Előre is köszönök minden választ! U.I. Én feltúrtam a netet 1 normális bekötési rajzért az lcd-hez de nem leltem.
Szia!
Az csak egy síma lcd panel vezérlés nélkül. Ebben a formában nem lehet rákötni. Üdv.: Gyula
Köszönöm szépen válaszod, további szép napot!
Sziasztok
lenne 1 olyan kérdésem hogy 1 régi laptopom lcd-jét szeretném átalakítani valahogy így ahogy ezen a linken található. http://www.youtube.com/watch?v=SKifzJ7sEWs Laptop.: sonyi vaio pcg grx670 16.1"LCD lényegében 1 másodlagos monitornak szeretném megcsinálni. Mit kellene hozzá vennem mert sajnos semmit nem találtam erről a panelről köszi mindenkinek előre is
Oda van irva a video alatt, ott a link is, ketfelet is lathatsz
34 dollar plusz 9 dollar a posta Ha ram hallgatsz, eladod a neten es az arabol veszel egy 17-es hasznalt monitort. Az tudja azt, ami neked kell.
Sziasztok!
Találtam itthon egy nagyon régi laptopot amiben még Intel DX4-es proci van. Van ennek egy TFT-je is ezt szeretném egy P3-as gépre kötni VGA-n keresztül. Van az alaplapon egy TFT vezérlő IC aminek elég sok lába van... Úgy gondoltam, hogy rajtahagyom a panelen mert elég sok vezeték köti össze a kijelzővel... és a panelon rákötöm a vga kábeleket... és a tápot.... Ebben kellene a segítség, hogy hova mit kössek? vagy ez így felejtős? Képeket mellékelem... Adatlap: Bővebben: Link
a laptopon belül miért lenne VGA bemenet?
Hát azt nem tudom. De akkor milyen bemeneten tudok neki jelet adni?
semmilyen, szerintem a chip "előtt" a képmemória van, a kimenete pedig közvetlenül, vagy szintillesztőn LVDS-ben hajtja az lcd panelt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |