Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   81 / 123
(#) Plague hozzászólása Szept 15, 2011 /

És az baj,ha a gyújtótrafóm ZTR32-es?
(#) Plague hozzászólása Szept 15, 2011 /

Át néztem az egészet és minden teljesen rendben van. És az lehet baj,ha a két kondi 33nf/630v-os? Mert az egyiknek 15nF/400v-osnak kéne lennie.
(#) dB_Thunder hozzászólása Szept 15, 2011 /

Szerintem kezd azzal hogy kiveszed az áramkörből az R4 párhuzamosan kötött C jelű ( 15nF) kondit ! (szerintem semmi keresnivalója sincs ott annak a kondinak)
Ha ezután sem megy, akkor növelni kellene a C1 értékét, elmehetsz akár 220nF-ig is.
persze feltételezem hogy valóban minden rendben van egyébként az áramkörrel
(#) Plague hozzászólása Szept 16, 2011 /

Köszi azért a segitséget. Megpróbálom a leirtakat.

A Kondit kiszedtem és a helyét áthidaltam egy vezeték darabbal. Úgysem csinált semmit. Utána vissza tettem a kondit és mostmár abszolút de semmi nem történik. Még a Glimm sem világit már. A bisztositékot meg nétem és az teljesen jó. Nem tudom,hogy mit tegyek.
(#) zolika60 válasza Plague hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

A kondit csak kivenni javasolta a kolléga. Nem kellett volna a helyére drót.

Én még csak nagyon kezdő vagyok. már lassan 1 hete a strobit csinálom és egyszerűen nem akar működni. Azt hiszem inkább veszek egyet.

Ennél egyszerűbb strobi szerintem nincs is. Ha eszt nem tudom megcsinálni akkor semmit. Vagy,ha esetleg valakinek van jobb ötlete akkor azt szivesen várom. Még egyszer köszi nektek a segitséget.
(#) Tök Ödön válasza Plague hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

épitsd meg ezt. összerakod oszt megy.
(#) proli007 válasza Plague hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

Hello!
Nem szabad ilyen könnyen feladni. Mérjél legalább feszültséget a negatív tápfeszültségponthoz képest.
- A C6-on a 320V-ot
- A P1 poti két lábán
- Az R2 két lábán
- A Glimm két lábán
-A C1 két lábán.
De kezdőként a legnagyobb óvatossággal, mert itt mindenhol hálózati feszültség van, tehát bármely pont érintése veszélyes lehet!
És akkor lehet okosabbak leszünk. De egy kép sem ártana a kész áramkörről. Valamint ha eddig nem tetted meg, olvasd át többször amit eben a hozzászólásomban írtam.
üdv! proli007

bocsi,de nem tudom,hogy kell fényképet feltölteni.
A szakmám villanyszerelő lenne.

Azt szeretném még kérdezni,hogy milyen értékű a két tranzisztor?

Meg mértem a feszültségeket és az áram nem jut el a kondenzátorba. A glimmnél is megmértem és ott sincs semmi. Akkor lehet,hogy a Graetz hidnak annyi? Mert ott sincs áram.

És még annyit,hogy a diódák 1N4007-ek?

Hello!
Lehet kiment a bizti, vagy nincs otthon villany..
De kikapcsolt állapotban, kisütött kondik mellett, ohm mérővel megmérheted a biztit, az 1,5kohm-os ellenállást, sőt a diódákat is. (Egyik irányban vezet, a másikban szakadást mutat, ha jó)
De ha nem 230V--ról működteted, hanem mondjuk a 24V-os pákatrafóról, akkor nyugodtan tapizhatod, mérheted feszültség alatt is. Működni a stobi ugyan nem fog, de az jelenleg másodlagos dolog.
De ha egy tápegységed van, azt is ráteheted a 230V helyett. Bármilyen polaritással kötöd a tápra, a kondiban mindig ott kell lenni a közel a tápfeszültségnek. Közben a diódákon mérhetsz feszültséget, az is beszédes lehet.
üdv! proli007

Az a baj ,hogy még a kondik sem töltődnek fel.A biztositék az jó.

Rámértem mindenre és tökéletes egytől egyig. Innentől fogva foggalmam sincs az egészről,hogy mi lehet a baj.

Hello!
Olyan, hogy minden jó, még sincs feszültség nem lehet. Kivétel egy esetben, ha a tápfeszültségen (kondi két pontja között) valahol zárlat van. De ebben az esetben, a 230V-ról üzemeltetve az 1,5kohm-nak füstölni kellett volna. Ha ez nem így volt, akkor még is szakadás van valahol a körben.
De ha csak egy nokedli 9V-os elemed van csak, akkor is kiderítheted a hibát. Rákötöd az elemet a 230V helyére és méred a feszültségeket az alkatrészeken (bizti,R1, D1,D2,D3,D4,C3). Mindjárt kiderül, min nem keresztül az áram..
üdv! proli007
(#) dB_Thunder válasza Plague hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

Ugye a feszültségeket egyenfesz módban mérted!!
A graetz után ugyanis csak egyen van.
Szerintem se add fel, márcsak azért, mert ennél tényleg nincs egyszerűbb kapcsolás...
(#) Plague hozzászólása Szept 17, 2011 /

Köszi a biztatást. Megépitem újra az egészet És utána majd lesz valami.
(#) Plague hozzászólása Szept 19, 2011 /

Lenne egy hatalmas nagy problémám! Nálunk az elektrotechnikai szaküzletben nem lehet kapni gyujtó trafót,még rendelésre sem. Mit csináljak?
(#) proli007 válasza Plague hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Hello!
Esetleg keresel valakinél egy rossz vakut, vagy fényképezőgépet, amiben volt vaku, és kibányászod belőle.
üdv! proli007

Bármilyen féle jó? Nekem van itthon csak az 12V-os strobiba volt.
(#) proli007 válasza Plague hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Hello!
Nyugodtan beteheted, csak a tekercsek bekötését kell jól "eltalálni". (Primer a kis ellenállású) Menetirány meg majd kiderül. Először drótozd csak be, hogy tudd változtatni.
üdv! proli007

Köszi a választ. Megpróbálom .

Valószinüleg ugyan úgy kell bekötni mint a ZTR200-ast? Az egyedül lévő lábát a vakucső gyújtó pontjára,a vékonyat a kondira és a másikat pedig a vakucső - lábára?

(#) Tök Ödön válasza Plague hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

mi lenne ha tekernél egyet. nem ördöngösség. én még sosem vettem boltit.

És,hogy tekerjek? Miből mennyi kell?
Következő: »»   81 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem