Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A monster mellet szól az áramkörbe épített védelem. Mint írod, cserélődhetnek a rákötött sugárzók, ilyen jellegű felhasználásnál a védelem elég indokolt.
A teteje s az alja, egy ugyanazon anyagból, van, s nincs körbeforrasztva (gyárilag az alja úgy van felpréselve, ahogy látom.)
A lényeg úgy is a belsejében van Vagy arra gondolsz, hogy nincs -e véletlen az alumínium házra kivezetve valamelyik fegyverzet? -Nincs egyébként
Most találtam még egy rajzot: Bővebben: Link
Ez hány ohmon tudhatja a 350W-ot? Szerinted is megfelelő lenne?
[OFF]Arra gondoltam, nekem is van két hasonló siemens kondim, marha nagyok 2x1uf/600V MPJ/S(M) van ráírva, lövésem sincs, miféle. Annyit tudok, hogy meg se hallom, ha a jelútban van )
Én 2x350W-ot irtózatosan sokallok egy 800as traffancshoz.
Ha csak nincs bent a mag kissé túlméretezve..(bár ez sem megoldás hosszútávon) A toroid hatásfoka 90% felett van valamelyest, így már 720-740W környékén járhatsz maximum csak.(amit egészségesen lead) A 2x350W -os modul az alap nyugalmi áram felvételével, már vesz le belőle szintén, A lényeg az, hogy csúcson járatva, a trafót kegyetlenül terhelni fogod, mert a kis belső ellenállást nem tudod elérni pl jelentős felpuffereléssel, csak egy helyesen, a kapcsolás szempontjából kb 15% felülméretezett tarfóval Én bőven megelégednék, egy maximum de tényleg maximum, 2x300as kapcsival. Ezt csak jó tanácsként szánom, mert feltételezem ha ekkora végfokot építesz annak oka is van, s nem negyeden fogod járatni.. Nekem a végfokom 500W felett tud oldalanként, amit hasonló célra építettem, de 2x800as toroiddal.
Akkor csak a jó irányba való felhasználásához tudok, sok szerencsét kívánni
Lehet hogy tényleg sokat mondtam kicsit... Talán ha egy nagyon jó hatásfokú D-osztályú végfokkal használjuk, akkor talán.... talán kisajtolható belőle 2x350W. De inkább tényleg csak kevesebb.
Ja és nem én akarok a 800VA-es trafóval építeni.
Fel van használva. DAC kicsatoló lett a tisztességes helye, mert marha nagy offset hibája van az ic-nek.
Üdvözlök mindenkit.Segítséget szeretnénk kérni ehez a kapcsolási rajzhoz,még mielöt megépíteném tanácsokat várok és egyébb hozzászólásokat.
Üdv! Egy autentikus vélemény. Bővebben: Link
Szia.
Nyugodtan építsd meg ha szimpatikus. A kapcsolás megy, és elég életképes. Jó pár oldallal előrébb,nem is rég kérdeztek rá ugyanerre. Az illető is megépítette. nála esetleg érdemes érdeklődni mik a tapasztalatai. Arra emlékszem, hogy az offsetelésel problémái voltak, de végül az is megoldódott.
Úgy látszik egy rugóra járt az agyunk...
Szia! Bártfai kollégát beszéltem rá az építésre. Bővebben: Link
Sziasztok!
Ez a kapcsolás 4 vagy 8 ohmon tud 250W-ot?Bővebben: Link A J162 - K1058 végfet páros helyettesíthető IRFP240 - 9240 párossal?
Szia! A teljesítmény a tápfeszültségből és a terhelő ellenállásból kiszámítható. Némi veszteséget figyelembe kell venni, de eldönthető, hogy a közölt teljesítmény adat 4 vagy 8 ohm-ra vonatkozik. Érdemes utána nézned, mert máskor is hasznodra válhat.
A linket kapcsolásban az IRFP fetek közel sem olyan jók mint a toshibák. A J162/K1058 direkt audió célú eszközök.
Rendben! Köszönöm! Az végfetekkel kapcsolatban csak a hangzás miatt nem érdemes lecserélni, vagy egyébként sem jó? Mert ha csak a hangzás miatt, akkor nekem megfelelnének a jóval olcsóbb IRFP-k.
A működőképességet nem tartom kizártnak, de a hangjával nem biztos, hogy elégedett lennél. A Vf2-ben a nagy belső erősítés, a visszacsatolás révén tudja kezelni az IRFP-k linearitási hibáit. A conduktor még a P/N aszimmetriájával is számol.
Sziasztok.
(Tudom van topicja az erősítőnek de az kihalt.) Megépítettem a conductor +-30V-os változatát. Az élesztésnél a trafóval sorba izzóval teszteltem felvillant majd kialudt az égő, de eltávolítása után be akartam állítani a nyugalmi áramot, viszont a potira nem reagálnak az erősítők. Az áramfelvétel mindkettőnél 20mA. A kimeneten pedig 2V dc van. Mi okozza ezt a hibát és miért nem reagál a potira a nyugalmi áram. A potikon középállásban kb 400mV-ot mérek. A nyákot átnéztem se szakadás, se rövidzár nincs és tiszta a nyák. A diódák nem szakadtak se zárlatosak és a fetek sem. (Az erősítőket külön-külön próbálgatom.) Még méregetek ezt-azt, remélem addig jön válasz.
Úgy nézem az IC tápfesz nagyon alacsony, mérd meg. A BD139-nél keresném a hibát.
Én is arra tippelek. A földhöz képest az ic tápfesze nem is egyenlő sőt az egyik 3v a másik meg 1V. (Azt már nem tudom melyik a negatív és melyik a pozitív.) A BD nem zárlatos. Kontakt hibát nem látok, de azért holnap megnézem még egyszer.
(Az irf540-en a gaten 1V, a drainen 2.2V a sourcen 2.2V van. A 9540-en 32V 2.2V 32V van ha jól emlékszem.) A zénereken nem mérek feszt vagy legalább is elég keveset.
A BD inkább szakadás gyanús. Volt már, hogy valakinek BD140 keveredett oda. Ha jó a tranzisztor, akkor ellenőrizd az ellenállásokat ebben az áramköri részben. Érték, beforrasztás. Az IC-nek +/- 10-15V-ot kell kapnia.
A kísérletek alatt kösd vissza a soros izzót a trafó elé, nehogy egy túl magas nyugalmi áram tönkre tegye a feteket.
TL431 alatti és feletti ellenállásokat nézd meg,(KD féle nyákon) én fordítva ültettem be őket, jól megszivatva magamat. Nyugalmi állítás nincs, kimeneten hatalmas DC.
Szerintem az ellenállatnak nincs polaritása így mindegy hogy van beépítve.
Szerintem arra gondolt, hogy felcserélte őket.
[OFF] Először én is erre gondoltam, hogy megírom neki, de arra gondoltam, ill elképzelhető, hogy felcserélte a 2k2 ill az 5k5-öt)
Egyik a TL-t feszíti elő, másik pedig a nyugalmi áramot kompenzálja.
Sziasztok!
Azt mondták, hogy ide írjam, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy 300W os (RMS) mélynyomóhoz mekkora front hangfalat ajánlotok? Hangszóró méretek, száma, hangtartománya. Jah, és ehez milyen erősítőt? Köszönettel Csaba
Üdv!
Adott egy toroid trafó, ami 500watt és 2x52V/2x4A. Ehhez készitettem egy lágyinditót ami itt található az oldalon. Mekkora biztositék kellene bele? 4 vagy 5 Amper?
Helló.
A TL431 alatt lévő 2.2K-n 0.15V a Tl felett lévő 4.3K-n 0.1V van. A BD-n szinte 0V van. Az ic-n meg +Vcc 3.5V a -Vcc meg 0.6V. Megnéztem minden ellenállást, de szerintem minden oké. Kontakt hiba is szerintem kizárva. (Megyek még 1x átnézem az egészet.) Áramfelvétel 20mA a potira még mindig nem reagál. |
Bejelentkezés
Hirdetés |