Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Padlófűtés vezérlés

Témaindító: Hegede, idő: Dec 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 104
(#) tibibalogh520 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Szia Kovabe!
Lenne egy észrevételem, a 3.vezió rajzzal kapcsolatban.

Amennyiben a kazán alatt látható téglalap a hőcserélőt szimbolizálja, akkor ott egy "rövid kör" fog kialakulni, minek hatására a radiátorok tömegárama jelentősen csökken, valamint a kazán állandón ki-be kapcsolgat / le modulál. Hiszen a hőcserélő primer ágán keresztül a már felfűtött víz pillanatok alatt visszakerül a kazán visszatérő ágába...(természetesen ez a probléma akkor éleződik ki ennyire, ha a padló fűtés éppen nem megy).
(#) zsalesz válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Kedves Kovabe!

Igazán szeretném megköszönni, hogy ennyire segítőkész vagy, ezért már most nagyon hálás vagyok.
Egy 30Kw-os vegyes tűzelésű kazánom van. Amit berajzoltál a keverő szelepnél, az én rendszerem így van kötve, tehát akkor ez rendben lenne. A 2-es lehetőség tűnik nekem leginkább barátságosnak, és talán a legköltséghatékonyabbnak is. Csak azt nem tudom mi az a Strömax szelep, még sosem hallottam róla. Egy mondatban leírnád, hogy pontosan mi is a szerepe vagy a működési elve? És pontosan milyen fajta strömax szelepre lenne szükségem?
Elárulod merre felé laksz, ha esetleg a szerelésben is elkéne egy kis segítség?

Köszönök mindent!

Szép estét!

Bocsi, de jól látom, hogy ezek a Strömax szelepek a visszatérő ágba vannak bekötve?
(#) Kovabe válasza zsalesz hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Bocsi most értem haza a sebészetröl.

Igen jol láttad hogy a visszatéröben van mert ide volt egyszerübb berajzolni illetve a müködésében nem zavarom a rendszert mivel a szivattyuk nem erölködnek illetve hidraulikailag igy kell. Érdi vagyok különben.
A másik hogy ez egy nyitott vagy zárt rendszer mert nem mindegy a kialakitás miatt illetve a vezérlés sem mindegy

Itt van egy srömax http://www.herzglobal.com/cms_upload/documents/datasheets/hun/hun_4..._a.pdf

A müködési elve hogy ez egy ferdeültetésü szelep és ezzel lehet a legjobban szabályozni mivel az áramlással ellentétes irányba tart igy valoban az áramlást fogja vissza illatve vannak ebböl olyanok amin mechanikus kijelzés is van hogy mennyyire zársz. Söt valamelyiknél tudod mérni a nyomáskülönbséget de ez neked nem lényeg. HA SZABÁLYOZNI SZERETNÉL AKKOR STRÖMAX Szép kis reklám

Most találtam egy helyet netto 10000ft darabja ez konkrétan 1" és herz
(#) Kovabe válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Szia jo lenne az észrevételed és igaz is de csak abban az esetben ha spirec höcserélöröl beszélünk de mivel az inkább ipari ezért én ezt alapbol csak hütéshez használom. Tehát maradt a lemezes höcserélö aminek meg van akkora ellenélésa és nem fog bezavarni hidd el nekem is igy müködik illetve sok más helyen is igy csináltam és még nem volt panasz söt nálam még be van épitve egy zonaszelep is aminek azért van közegellenálása és mégis müködik. Tehát ezért rajzoltam igy de lehet még bonyolitani zonaszelepekkel de felesleges elsöre sok sok pénzt kidobni

Köszönöm szépen a választ és a linket is. A kérdésedre válaszolván egy nyitott rendszerről beszélünk.
Azt meg meg sem merem kérdezni, hogy mit kerestél a sebészeten...?!
(#) TNPsoft válasza zsalesz hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Üdvözletem Uraim!
Én csak most kapcsolódtam a témába.
Úgy tudom a padlófűtést mindig leválasztják hőcserélővel; mert a vasas, iszapos, "taknyos" víz tönkreteszi a padlócsöveket.
(#) Kovabe válasza TNPsoft hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

valoban igazad van de figyelembe kell venni a rendeszert és ahoz kell igazodin lehet jobban megéri 2-3 évent átmosni a rendszert
(#) zsalesz válasza TNPsoft hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Szia!

Köszi, hogy te is próbálsz segíteni. Egyébként milyen hőcserélőt javasolnátok ha ezt a megoldást választanám?

Egyébként a 3. lehetőségnél nem értek valamit. Linkelem a képet a megjegyzéssel.

A sebészeten csak volt egy dionyi csomo a fülem elött az arcomon és azt mütötték le illetve varták félig össze (bevan csövezve (25öltés)) de semmi extra évente van valami bajom amivel 3-4 honapot járok orvoshoz ez miatt is már harmadszor mentem

Akkor jobbulást kívánok!

Bocsi a csunya rajzomért de igy sikerölt a tágtartály az amiben egy EKG vonal van a másik pedig egy rugoterhelésü biztonságiszelep. És még én is észre vettem valamit hogy mivel vegyestüzelésü kazán van ezért a keveröszelepet lekén cserélni egy termosztatikusra hogy állando legyen a hömérséklet.

én ha javasolhatnám AFLAVA höcserélöt ajánlanék nm függö de egy családi hában 80nm-ig elég egy 10kw-os

Köszi a kiigazítást! Lenne egy kérdésem és nem megharagudni, ha nagyon amatőrre sikerül:
nem lenne megoldás ha a radiátor ágba is be lenne kötve egy + keringető szívattyú?

AFLAVA? Beírom a Google-be de nem talál semmit...

Bocsi elirtam ALFAL a höcserélö és konkrétan a szatmárinál találni én töllük veszem. Az is jo lehet de akkor már inkább a kazán elötti szivattyut átforditani a radiátor elöremenöbe és mind a két szivattyut levisszacsapozni és figyelni hogy azonos teljesitményüek legyenek nehogy nagyobb legyen a baj mint ami van
(#) (Felhasználó 46585) válasza zsalesz hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Szerintem a kazánoldalra is kellene egy tágulási tartály, hozzá egy lefúvató szelep.

(#) Kovabe válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

az egy szükségmegoldás és amatör. Alapbol egy vegyestüzelésü kazánt csak nyilt rendszerbe szabad kötni mivel hitórtelen nagxyot tud tágulni és ezért szokták javasolni a 10m álványcsövet és a végén a tartályt(nyititt) hogy a nyomást biztositsa a szivattyuk számára. Nem tudok olyan biztonságiszelepröl ami egy vegyeskazán hirtelen forrását el tudná vezetni. Csak hirtelen számolok nekem is 150L viz van a vegyeskazánomban és annak számold ki mekkora a tágulása forrásban kb 1,4 lehet szorozni ehez számolom a 3/ biztonságit hát halottnak a csok de még az 1" is és innét meg már arany árban van
(#) TNPsoft válasza zsalesz hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Ha lesz hőcserélő, akkor ezt a szunnyadó parazsat és padlóelőnykapcsolást esetleg meglessnétek. Mondanátok rá valamit.

kazán.gif

(#) TNPsoft válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Úgy tudom már lehet az ilyen kazánokhoz olyan ajtót venni, ami víz hőmérséklet függvényében nyitja-zárja a levegőt.

Sajna nem tudom de ha jol értelmezem akkor ez totál nem jó. A 3 járatu mindenképpen a höcserélö után kell mert igy ahogy rajzoltad a radiátort szabályzod és nem a padlót de abböl lehet kihozni valamit

Konkrétan huzatszabályzonak hivják és azzal csak a huzatot tudod szabályozni és nem pont a hömérsékletet mivel Murhi törvény van a mi megromolhat az meg is romli és igy a huzatszabályzo ha megromlik vagy nyitvamarad az ajto akkor már cseszheted (nekem is zárt rendszerben van a kaazán és az aszony nyitvahagyta az ajtot és felfort a végeredmény szerencsére a kazánon egy 40cm hosszu hasadás de akár el vihette volna a fél házat is

Most értelmeztem a rjzot, igyazábol ez igy müködhetne csak az a probléma hogy a padlofütés lassu és mire át váltana radiátorra már 40 fok lenne a lakásban illetve a padlofütés kört mindenféleképpen szabályozni kéne nehogy tul meleg viz menyen bele mert akkor felpuposodik a padlo és izületi fálydalmakat is okoz hosszutávon. A padlo max 35cfok lehet mert e fölött már káros

A kazánon állandó tömegáram van.
Vagy A felöl, vagy B felöl, vagy bármilyen arányban de a tömegáram adott. A segédenergia nélküli keverőszelep mindaddig, amig túl nem lépi a padlóra beállított hőmérsékletet csak a padlóra tólja a melegvizet (már kialvóban lévő tűznél felhasználja a hőt a padlóba, mert oda úgy is alacsonyabb kell).
Előnykapcsolása van, mivel a szerkezettemperálás hatásosabb, mint a radiátor. Ahogy kezd túlmelegedni csak annyit vesz el ami a padlóba kell, a többit tolja a radiátorra. Legalábbis szerintem.

kazán.gif

A segédenergia nélküli szelepet be kell állítani 35fokra. Előremenőt szabályzok vele, nem lakáshőmérsékletet.

Ahogy elnézem vannak még nálam is okosabb emberek és én meg is hajlok elöttük. Hogy öszinte legyek ezt még nem láttam és még nem is hallottam de valoszinü hogy müködik de miközben irok eszembe jut valami: ok hogy nyitva van a szelep de ha ha ez igy müködik akkor a radiátoros kör csak olyan másodpercekre fog indulni mivel a padlo lassan melegszik oda vissza fog váltogatni és megint csak nem fog elindulni a radiátoros kör. Elnézést mindenkitöl de én nem szivesen használnám ezt a rendszert nem hatásos. Képzeld el ha hazaérsz begyujtasz mert -10 van és csak a padlo fog elindulni mert hideg a rendszer, a padlo kb még minimum 1 óra mire langyosodik
(#) zsalesz hozzászólása Okt 18, 2011 /

Na látom jól beindult a fórum hálás is vagyok mindenkinek aki próbál segíteni. Viszont már annyi féle lehetőség merült fel, hogy én laikusként már el is vesztem a rengetegben. Próbáljuk meg leszűkíteni a lehetőségeket és válasszuk ki a legegyszerűbbnek tűnő ámde mégis a leghatásosabb megoldással kecsegtető alternatívát.
Talán a Störmax szelepek beépítése lenne?
Vagy a hőcserélő?

Szép napot mindenkinek!
Következő: »»   15 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem