Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok szeretnék építeni egy digitális hőmérőt ennek a cikknek az alapján http://www.mikroe.com/eng/chapters/view/17/chapter-4-examples/#c4v14
Minden megegyezik kivéve a pic-et ami egy 16f818. Működés közben viszont az lcd kijelzőn folyamatosan 0 fokot jelez és nem értem mi lehet a baj. Az eredeti kódrészletből viszont kivettem ezt a négy sort ami nem tudom mit jelent lehet hogy ez a baj? ANSEL = 0; // Configure AN pins as digital I/O ANSELH = 0; C1ON_bit = 0; // Disable comparators C2ON_bit = 0; A DS1820 adat szálát a 16f818 pic RA2 lábára kötöttem! Valakinek van esetleg ötlete mi lehet a baj?
PIC Idozitok-ben valaszoltam neked, azt lattad?
azt átírtam ha erre gondolsz És ami még érdekes számomra hogy az LCD háttérvilágítása vibrál gondolom akkor mikor a DS1820 valamilyen adatot küld ciklikusan bizonyos idő eltelte után
A hőmérős projectben arra a szintre jutottam hogy folyamatosan 85C ír ki az lcd.
Valakinek ötlete?
Nem erre gondoltam, hanem a 'sokaig nyomom a gombot akkor vegtelen ciklusba kerul' -re:
Bővebben: Link
Véletlen nem tudod hex-ában hogy van a 8Mhz Osccon = 0x40?
85 akkor van, ha a szenzornak nem sikerült konverziót csinálnia. Ez lehet pl. azért, mert még mindig 750us-ot vársz a konverzió indítása és a kiolvasás között, közben meg 750ms-ot kellene.
Sziasztok!
Kerdesem az volna, hogy tudna-e ******** Udv, Istvan A topicokban tilos hirdetni!
En nem akartam hirdetni semmit, csak egyszeruen egy tapasztalt forumtag (vagy tagok) segitseget akartam kerni -mint oly sokan itt a forumon- egy mar letezo PIC program modositasahoz.
Ugyhogy nem ertem, miert toroltetek a keresemet. Halas lennek, ha elmondana valaki, mi szamit ezen a forumon "hirdetesnek"? Udv, Istvan
1. Olvasd el a fórum szabályzatot!
2. Ha innen törölték, akkor tedd fel az apróhirdetések közé a kérésedet, mert a modi szerint odavaló!
Szia, szerintem menj át a prog.hu-ra ott feladhatsz bármilyen hirdetést.
Nos, nem egészen.
A beállításoknál teljesen kaotikusan lépkedsz a memória lapok között. Ha a banksel makrót használod, akkor maradj annál a változatnál. A magam részéről inkább az egyenes megoldást választottam, mert akkor megtanulod, hogy mit hogyan állítasz. Nálad ez most úgy néz ki, hogy az RP0 1-be állításával, és az RP1 törlésével kiválasztottad a BANK1-et. Itt találod a TRIS regisztereket (adatlap 25. old.) Utána a banksel makróval átlépsz az ANSELH regiszter memórialapjára, ami viszont a 3-as lap. Ne felejtsük el, hogy a 4 lap 0-3-ig van számozva. Törlöd a regisztert, átállítva digitálisra. Ez jó. Ismét a banksel makróval átlépsz a portok lapjára, ami a 0-s lap. Itt a portra írsz, pedig a TRIS-be kellene. Aztán pedig törlöd az RP1-et, ami itt fölösleges, mert már 0. A Main teljesen rosszul kezdődik. A TRIS-t állítod, de nem lépsz át a lapjára. Utána pedig a BTFSS teljesen rossz. Ez egy bitet vizsgál, és ha az értéke 1, akkor átugorja a következő utasítást. A PORTB után a vizsgálandó bit száma kell, nem egy teljes bájt. (PORTB,0) De ne csüggedj, fog ez sikerülni. Talán azzal kellene kezdened, hogy folyamatábrát készítesz. Anélkül elég nehéz programot írni, még profiknak is. Kezdőknek pedig nem ajánlott. Tanulmányozd még a 231-es oldaltól az utasításkészletet is alaposan. Nem kihagyva a részletes magyarázatot sem.
Idézet: „Ha kicsit érthetetlen vagyok elnézést, de kb 1 hete kezdtem pic-ezni.” Ahhoz képest már kérdeztél 16F84A, 877A, 887, és 818-asról. Amíg az egyiket nem érted, ne kezdj bele másikba. Ahogy potyo mondta, ne kapkodj.
Köszönöm,hogy foglalkoztál vele!
Most megfogadom a tanácsodat,és olvasok tovább... Már a kocsiban is nálam van kinyomtatva a "data sheet",csak hát az én gyér angol tudásom..
A saját szintemen szívesen segítek.
Köszönöm válaszod. Véletlen nem tudsz nekem egy linket adni amin van egy kapcsolási rajz?
Szeretnék mikroc pro-ban egy 3*4 security keypadot és egy lcd összekapcsolni, hogy kiírja hogy melyik gomb lett lenyomva. Valaki tudna segíteni hogy tudnám ezt az egészet megvalósítani, mert fogalmam sincs.
Annyit tudok hogy a keypad kimenete oszlop szerint(2,7,6,4) sor szerint(1,2,3)
Úgy gondoltam hogy a sor a RA0, RA1, RA2 -es kötöm az oszlopot pedig a RA3,RA4, RA5, RA6-osra.
Csak ezt mikroc-ben hogy tudom lekezelni?
Többen javasolták, hogy ne kapkodj. Először egy LED-et próbálj meg villogtatni saját kútfőből, először simán főciklusból, aztán megszakításból. Ha így csapongsz, ne csodálkozz, ha nem fog válaszolni senki...
Csatoltam egy kapcs.rajz részletet a Chipcad által forgalmazott FD2-es panelről ( nem tudom árulják-e még ! ) !
Steve
Valamiért lemaradt a csatolás ..., pótolom!
Steve Megint levágta, nem tudom , miért ?!
Helló! Szeretnék tőletek segítséget kérni.
Találtam a neten egy kapcsolást RC autóhoz motorsebesség szabályozót, ami PIC-el működik. Van három file-om, amit szeretnék HEX-be konvertálni MPLAB-al, de mindíg hibát ír ki. Tudnátok ebben segíteni? A leírás linkje : Bővebben: Link Előre is köszi minden segítőkész fórumozónak. Tibi
Nekem megvan a lefordított HEX -file. Semmi hiba nem volt a fordításkor. Milyen hibát ír ki?
Szép napot!
Időzár készítése a feladat. Aminek biztonsággal (áramszünet) tudnia kell hol tartott. 10-ezer órát számol le. Tapsztalatlan vagyok az eeprom írással, sosem csináltam. Olvasgattam. Ugye minden mikrovezérlőnek más eeprom kapacitása van. De azon belül én hozhatok létre 8 bies változókat? Gondolom folyamatosan lementek az epromba a cél változóimba kívánt értéket. Ahogyan látom itt a példában egyszerre egy 8 bites értéket írhatok. A többi helyet hogy címezzem , vagy hogy varácsoljam elő?
Köszi a gyors hozzászólást ! Itt van a csatolmányban a hiba lista.
Te ki is próbáltad ezt ? Működik rendesen ? Tibi
Még egy kérdés. Létezik olyan hogya az mplabhoz c++ plugin, mert c-t azt találtam. Köszi
Az EEPROM címek 8, vagy 16bitesek, típustól függően(nem írtad milyen PIC, nem írtad milyen nyelven...). Ennek megfelelően kell a címeket képezni. Ha csak 8 bites a cím, akkor 0..255-ig. Ha a számod több bájton van elhelyezve, akkor az EEPROM-ba is több bájtra kell mentened. Az EEPROM írását az adatlap részletesen tárgyalja. De ez nem nagyon haladó kérdés, ha nem tudod, hogy a számokat hogyan kell ábrázolni, nemde?
C++ nem létezik MPLAB-hoz. De minek is kéne ilyen monstrum a PIC-hez?
Nos nem szükségszeű. De most éppen azt tanulom, és láttam c van, de ez nem oly fontos. Oka a pl nem 1byte méretű dolgok kezelése könnyen, meg az időzítések, osztás szorzás egyéb dolgok. Amit ugyan azthiszem éppen nálad láttam először hogy asm-ben is vannak ilyen különleges jelek ahol mondjuk értkként meglehet adni mondjuk 21-ezret is pl ">" mwg ilyenek. Az ilyen szintaktika fondorlatok hol lelhetők fel, mert én még csak forráskódokban láttam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |