Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem túl hosszú az elérési útvonal és ráadásul tartalmaz ékezetes karaktereket is. Csinálj egy mappát a C gyökérbe RC néven és oda másold be az állományokat. Fordításkor add meg ezt az új útvonalat. Szerintem hiba nélkül lefordul.
Egyébként a weboldal is ír ilyesmit: Idézet: „After you have installed the MPLAB IDE proceed as follows: Create a directory somewhere on your Windows system. the MPLAB IDE does not like path names that are too long (greater than 30 characters or so) - so stick to a simple short name. For example: C:\PIC\CarESC Copy the caresc.asm, linear.inc and power.inc files from the links below into your diectory. Start the MPLAB IDE. Select Project->Project Wizard. .......”
Már hogy a viharba ne lehetne 21ezreket megadni asm-ban. Több bájton kell kezelni a számot és kész. Akár 128bites számot is kezelhetsz, semmi akadálya. (Ha érdekel hogyan, kérdezz a kezdők topicban!)
A C-ben is meg tudod írni amit C++-ban a nyelv másodlagos.
Ilyesmire gondoltam
vagy
Már régen csináltam, még a bátyám kért rá meg, hogy dobjam neki össze.A működésére nem pananszkodott, ment nála jól, csak közben eladta az autót amiben volt.
Amúgy megtaláltam a HEX-et ha nem buldogulnál
Megpróbáltam , de így is ugyanaz a problémája
Köszi
De azért kiváncsi volnék, hogy mit rontok el ? A leírás szerint csinálom, de nem jó
Ezt a goto $+1-et jo lenne mar vegre elhagyni.
Hibakhoz vezethet. Miert olyan nehez egy cimke001-et odatenni?
Meny be a "Project Wizard.."-ba, válaszd ki a procit, majd add meg az asm fordítót "MPASM assemler ...v5...", majd add meg a Project nevét és válaszd ki azt a könyvtárat ahol mind a három file van, (pl C:\rc\...). A következő lépésben add hozzá a file-at, és kész is van: "Step four: Add existing files to...".
Így mennie kéne.
Szia!
Ezek a kifelyezések nem a kontrollernek szólnak, hanem a fordítóprogram a fordításkor értékeli ki. A lefordított bináris (.hex) állományba már csak a kiszámított értékek kerülnek be. A szintaxisuk az adott fordítóprogramtól függ, többségük a C programnyelv szerintit használja. Több előre definiált szimbólum is van a fordító programban (ld.: leírása...) pl. a $ az MpLab programban a helyszámláló aktuális értékét jelenti... Minden fordító képes aritmetikai (+ , - , * , / ) és logikai ( ! , &, | , ^ ), léptető ( << , >> ) műveletek elvégzésére...
Megint végigjátszottam, de nem ugyan az a gondja .
Valamit rosszul csinálsz. Most mi a gondja?
Ha úgy csináltad,ahogy írtam, akkor a project ablakban,(project_név.mcw) a "Source files"-hoz kellet rakja a "caresc.asm"-et, és a "Header files"-hoz kellet rakja a "linear.inc, power.inc" file-at. Ha megtalálja mind a két include file-t, akkor tudja csak lefordítani.
Itt van a hibalista, egyébként mindent úgy csináltam ahogy írtad.
Na már kiváncsiságból elővettem a régi projectet, és lefordítottam mégegyszer. Semmi gond. dobok fel egy képet.
Sziasztok!
Azt tudom, hogy a zavarszűrés miatt a PIC-ek Vss és Vdd lábát össze kell kötni egy 100 nF-os kondival. A kérdésem az lenne: mindegy milyen a kondi, elektrolit, kerámia, tantál... stb?
Sziasztok ! Demopanelt szeretnék a közeljövőben (a hangkártya után ) csinálni. A lényege, hogy az az agya egy PIC18F4525 legyen... Megoldható?! Értitek mire gondolok, tehát kijelzők, ledek, gombok, stb, amin lehet tanulni, fejleszteni...
Abszolút kódot generáltass, ne relokálhatót. A $ komplikált kifejezésekben csak abszolút kód esetén haszálható.
Helló!
Megcsináltam így is, most is van hibaüzenet, de már sokkal kevesebb.
Térj vissza az eredeti forráshoz, valami nem stimmel a mostani állapotban.
Nekem az eredeti-t sikerült leszerkeszteni.
valami ilyesmire gondoltál?
Pontosan, amin tanulni lehet ! Nagyon ügyesen elkészítetted. Nekem pedig olyan kéne nyákrajzal, egyéb doksival, ami 18F4525-öt kezel.
Szia!
Rá tudnál nézni esetleg? Előre is köszönöm! LIST P=16F887 #include __CONFIG _CONFIG1, _LVP_OFF & _FCMEN_OFF & _IESO_OFF & _BOR_OFF & _CPD_OFF & _CP_OFF & _MCLRE_OFF & _PWRTE_ON & _WDT_OFF & _INTRC_OSC_NOCLKOUT __CONFIG _CONFIG2, _WRT_OFF & _BOR21V cblock 0x20 T1 T2 T3 ENDC ORG0 START BSFSTATUS,RP1 BSFSTATUS,RP0 CLRF ANSELH BCF STATUS,RP0 MOVLWB'00000001' MOVWFTRISB MOVLW B'00000000' MOVWF TRISD MAIN BSF STATUS,RP0 BSF STATUS,RP1 MOVLW B'00000000' BTFSC PORTB,0 MOVLW B'00000001' MOVWF PORTD CALL DELAY GOTOMAIN DELAY MOVLWd'100' MOVWFT1 DEL MOVLWd'255' MOVWFT2 DEL1 MOVLWd'20' MOVWFT3 DEL2 NOP NOP NOP NOP NOP NOP NOP NOP NOP NOP DECFSZT3,f GOTODEL2 DECFSZT2,f GOTODEL1 DECFSZT1,f GOTODEL RETURN END
Szia!
A program szövegét a beillesztés után jelöld ki, a szövegmező alján a kód gombot nyomb meg. A code=c -t javítsd ki code=asm -re...
Köszönöm ezt tudom. A kérdés leginkább az volt hogy ezeket hol lehet kitanulni utánanézni pl ez az érték mit jelent?
Szia!
(.256 - .45000 / .256) konkrétan decimális 81. A "." a decimális szám megadását jelenti az MpAsm számára. Az MpAsm help -jében mindez megtalálható...
A fenti sorok segítségével nem kell kétszer megadni az irled -hez tartozó bitet: a bcf / bsf / btfsc / btfss bitsorszámot vár, az andlw / iorlw pedig egy maszkot (1 << irled).
Ok,köszönöm!
Ez a cuccos bármelyik 40 lábú picet tudja fogadni és a (Szilva féle) pickit2 is rá van "telepítve" segédpanelkákkal kisebb lábszámú piciket is tökéletesen kezel most 18-és 28 lábú picikhez van kész "öcsipanel" ,minden port elérhető a csatlakozósorokról tehát bármejyik lábra tudok ledet -potit .... bármit csalakoztatni . Itt megnézheted a leírást és a kiegészítőket .http://mickey5.fw.hu/kaqkk_sys.html#20100613
Üdv, szükségem lenne a segítségetekre. Építettem egy pic-égetőt http://dc196.4shared.com/doc/N_0Kn6AD/preview.html de sehogyan sem sikerül irásra birnom. Olvasni olvas viszont irni nem akar. Ez az első alkalom, hogy pic-el probálkozom szoval még nagyon kezdő vagyok. Mivel minden alkatrészt lemértem és a panelen sem találok hibát nemtudom mi lehet a gond. Olvastam egyes helyeken, hogy talán nem elég a feszültség néhány PC-n az égetéshez, viszont kettőt is probáltam az eredmény ugyanaz. Ami meg még nem tiszta, és talán ez lehet a gond, hogy ehhez a kapcsoláshoz kell bármilyen kábelt használlnom vagy csak simán rányomhatom az RS232 re? Amugy csak egy 12f629 es picet szeretnék egyenlőre beégetni.. köszi előre is a segítséget
Üdv. Szabi
Tökéletes ! Ez kell, ám nekem PICkit2 Debug Expressem van. Esetleg a demo panelját is rá szeretném rakni a Szilva klón elhagyásával, és az én égetőm használnám. Lehetséges? Hogyan?
Miket tud? Ügyes fejlesztés !
Ha az égetőt nem építed rá akkor egy tüskesort beforrasztva rá tudod tolni a gyári pickitet is .A tudásáról
olvashatsz az oldalon .(klikk a linkre!) |
Bejelentkezés
Hirdetés |