Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok,
A napokban vasaroltam egy elektromos kalorifert ( 13 elementes es 2500 W - os allithato , termosztattal) , e z mind rendben is uzemelt par apig , aztan furcsa dolog kovetkezett. Minden alkalommal ahogy a termosztat bekapcsol furcsa kattogas , csorges hallatszik ami par masodperc utan megszunik, mikor kikapcsol szinten ezt csinalja. nem jottem ra mitol lett ez a zaj de borzasztoan zavaro , furcsa leirni hogy mihez hasonlit talan ha egy femhordoba beledobnek egy marek kis apro femgolyot... Hangsulyozom hogy nem a femlemezek tagulasarol van szo, melegedes es hules hatasara. Barmilyen hasznos infot megkoszonok , hogy mitol van ez es hogyan szuntethetem meg 9 talan banalis oka lehet ) .
Üdv.
Ez nem tudom,hogy természetes dolog-e de az új kalorifereknek szokása,a mienk is csinálta pár hétig amíg bejárattuk de aztán lassan eltűnt.Pár hétig ne foglalkozz vele,s ha nem szűnik akko vidd szervizbe.
Hello, szeretnék érdeklődni egy 24V esetleg 12V táplálású melegitő ellenállás vagy kalorifer létezik-e esetleg megépítési ötletröl.Kösz
Melegítő ellenállás létezik-pl. a dieselmotorok izzítói, csak ezek, ha éppen működnek, az néhány mp.-ig tart, néhány100W teljesítménnyel.24V-on 2400W(ami egy lakáshoz pl.nagyon kevés-talán egy 20köbm.-es helységhez épphogy))az pont 100A áram tartósan, ezt kivitelezni nagyon nehéz (és drága)feladat.
Ok. én ezt értem, tudom is, csak engem olyan érdekelne ami egy pincében tartana egy minimális hőmérsékletet ahol csak 24 V van és borkészítés céljából aránylag állandó is lenne...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |