Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   303 / 607
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Mivel nem írtad meg milyen módon akarod megcsinálni, ezért csak feltételeztem, hogy vasalod, illetve akarsz alkatrészoldali feliratot is, és duplán van a panelre szükséged.
Ezért, tekintettel a panel viszonylagos kis méretére, megdupláztam a képeket. Ezt igyekeztem úgy csinálni, hogy akár egyben is lehessen hagyni a két csatornát, de ha szükséges, akkor el is vágható.

A javított panelterv . ITT . található.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Nagyon szépen köszönöm. Vasalni szeretném.
Milyen programmal tervezted? Nagyon tetszik.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Az alkatrész oldalt is ugyanúgy vasalod, mint a forrasztási oldalt?
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
A clip 01 jó lenne nekem igaz nekem 36V-om van
Esetleg ha 12V-ról akarom hajtani akkor milyen ellenállást tegyek bele? Mert van 12V stabil ami 3 ventillátort hajt.
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Ez az áramkör az erősítő negatív tápjáról megy. Épp azt jelzi, a kimenő jel csúcsa közelít a tápfeszültséghez, torzít illetve torzítás közelében jár az erősítő.
A híd két kimenete egy-egy diódára csatlakozik.

Clip 05.JPG
    
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Aha. Akkor negaítv táp neki és a kimenet meg adiódára. Oké.
30V-os tranyó nem elég?
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
A tranzisztor üzemi feszültsége csak a ledre jutó feszültség, azért a biztonság kedvéért olyat tennék bele ami a 36V-ot elviseli.
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Igen, ahhoz teljesen hasonlóan, csak én nem műnyomó papírt használok, hanem öntapadó matrica hátlapját. Ez azért jó, mert ehhez nem tud a por tapadni, így vasalás után nagyon jó a rajzolat minősége. (Manapság már gyártatom a panelokat.)
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Ma tettem két próbát. Az egyik az öntapadós hátlapja. Az eredmény még nem tökéletes. A céges másológép/nyomtatón nyomtattam. Sajnos vékony lett a festékréteg. Ültetési rajznak tökéletes, de a réz átsejlik alóla.
A másik próbát itthon végeztem. Műnyomó papírra (evangélikus egyház szórólapja) nyomtattam. Ez viszont tökéletes lett. Az öntapadós hátlapja viszont sokkal szimpatikusabban adja magát. Már majdnem lehűlt a nyák, úgy egyszerűen csak le kell húzni.
Na holnap folytatom.
Én még nem gyártatom. 20-25 év után kezdem újra a szakmát. Még kicsit bele kell rázkódni. A Tangónál hagytam abba. Most a Layout editorral , a PCB Wizarddal, az EAGLE-vel, és az Altium Designert próbáltam. Előbbi kettő... Hát mondjuk úgy belépő szintű. Az utóbbi meg nekem még sok. Túl nagy a tudása, cserébe pilótavizsgás. Egyenlőre az EAGLE marad.
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Témaidegen, ezért ide válaszoltam.
(#) peter1995 hozzászólása Okt 23, 2011 /
 
Jelentem tegnap este hivatalosan is be lett avatva a híd. 2db 8ohm 120/300W-os sorba kötött hangfalat hajtott meglepően szépen. A hűtőborda kézmeleg volt 6 óra 90-100%-os kivezérlésnél. Ami meglepett hogy még teljes kivezérlésnél sem halottam torzítást.
Nagyon jó kis cucc mindnekinek ajánlom. És köszönöm a segítséget hogy elkészült a bulira.
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Jól döntöttél a hangsugárzók sorba kötésével. Örülök, hogy sikerült a javítás.
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Énis örülök. Főleg hogy ez már a 3. buli amin haverom kicsinálja fél óra alatt az erősítőjét így csak az enyém szolgál. Egy STK-s hifi és a híd adta a nem kis hangerőt.
(#) fishme hozzászólása Okt 25, 2011 /
 
hello
elég kezdő vagyok az erősítő építés terén de szeretnék egy ilyen erősítőt építeni ez a kapcsolás alapján: http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_10...IC-vel
azt szeretném kérni hogy valaki írjon nekem egy pontos anyaglistát mert eléggé összezavarodtam
az alkatrészeket a hestore oldalról szeretném rendelni és nem tudom hogy pl az ellenállások hány wattosak legyenek és hogy melyik kondi kerémia vagy van-e benne tantál-
A segítséget előre is köszönöm !
(#) imre8407 válasza fishme hozzászólására (») Okt 25, 2011 / 1
 
Ahol EZT nézted onnan le is tudod tölteni a kapcsolódó dokumentációt.
(#) david91 válasza fishme hozzászólására (») Okt 25, 2011 /
 
Hello!

Az ellenállásoknak jók a "hagyományos kicsi" 0,5W-osak, az µF nagyságrendű kerek kondik elkók (elektrolit), a többi nF nagyságrendű pedig fólia.
(#) fishme válasza david91 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Köszönöm szépen a segítséget.
(#) fishme válasza david91 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
hello
még egy kérdés: azt olvastam hogy a szénréteg ellenállásoknak "jobb melegebb a hangja" szerinted akkor melyik legyen szén vagy fémréteg ellenállás ?

Kisbetűs mondatkezdés, szabályzatolvasással jár!
(#) DenaturáltSas válasza fishme hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
teljesen mindegy, ezt nem hinném, hogy meghallanád. ez olyan dolog, mint hogy valaki hallja, hogy egy tranzisztornak milyen a tokozása

Kisbetűs mondatkezdés, szabályzatolvasással jár!
(#) fishme válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
rendben, köszönöm szépen
50k-s poti jó lesz logaritmikus ?
(#) david91 válasza fishme hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Ellenállás ügyben igazából se megcáfolni se alátámasztani nem tudom amit mondasz. Szerintem se lehet igazán ezt kihallani.
Poti az teljesen jó, én is akkorát használok, ilyen kapcsolású előfokkal:
(#) DjPeat hozzászólása Okt 28, 2011 /
 
Végre el készült a hidalt TDA 7294 Szépen szól CSak egy kicsit kicsi a 2X 10.000µF de majd még adok neki és akkor jó lesz.
(#) ECL82 válasza DjPeat hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Szia, szép munka! A tekercsek a nyákon miért vannak? Mi ott a szerepük? S miből gondolod, miből érzed, hogy kevés a 2x10,000 uF?
(#) storm válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Ha jól tudom Amperenként kell 1000µF az IC pedig több mint 10A-t is felvehet, szóval lehet, hogy mond valamit. Én legalább a dupláját tenném bele, ha maxon akarnám járatni.
(#) Bassmester válasza DjPeat hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
A puffer bőven elég, inkább egy erős trafót adj neki.
(#) DjPeat válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Igazából onnan tudom hogy kevés mert 25V-ról megy a végfok. És egy 24V ventilátor megy a a pozitív és GND-pont közötti tápfeszről. És minden egyes mély hangnál a venti sebessége lassul(félhangerőnél). A trafó nem melegszik az elég szerintem neki. De fél hangerőnél már a tápfeszültség le is esik a mély hangoknál(az egyen irányítás után). Az induktivitásokat meg meg tekertem a meg adott méretek alapján. Nem tudom én sem pontosan a szerepét teljes mértékben. A kapcsolásra azt írták a rajznál hogy 2X18A. De ha lesz időm még adok neki még 2X10.000 µF és meg nézem akkor mi változik.
(#) DjPeat válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Jól jönne egy erősebb trafó lehet nem tudom. Ez elvileg 2X18A tud ? De nem vagyok benne biztos. Csak nagyon nehéz 2X18V trafót találni ami elég nagy és persze az ára is elfogadható. De lehet hogy igazad lesz. De párnap és kiderül majd írok ha meg lesz.
(#) szamóca válasza DjPeat hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Általában mindenki elfelejtkezik arról a fontos tényezőről a pufferelkóknál, hogy nem (csak) a kapacitásmennyiség a fontos, hanem a kivehető áram is. Ezek a mai keleti kisméretű beforrasztós kondik, bár a kapacitásuk a ráírt érték, de az amperterhelhetőségük igen alacsony.
Ezért javasolják a több kisebb értéket ugyan akkora kapacitás eléréséhez. Véleményem szerint, a nagyméretű csavaros elkók azok, amik ilyen célra kifejezetten alkalmasak. Igaz ezek ára a mini vacakok többszöröse, és a beszerzésük sem egyszerű, de hálásabb velük építkezni, élettartamuk hosszú, kapacitásuk nagyobb a ráírt értéknél, (nálam a mért példányok mindegyikénél min. +10%-al) és a terhelhetőségük is jóval magasabb .
(#) DjPeat válasza szamóca hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Így át gondolva van igazság benne. Most rakok bele 4 darab RFT 4700µF csavaros nyakú kondenzátort. Remélem ez segíteni fog neki. A másik az új kondenzátorok a mérés során 90% meg buknak mert az írt érték alatt van. Ezért szoktam régi kondikat használni.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 30, 2011 /
 
Szép a panelterv, de hát ez Nálad természetesen megszokott már. Köszönjük.
Következő: »»   303 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem