Fórum témák
» Több friss téma |
IC csere előtt nézz át mindent. Táp, DC a kimeneten, áramfelvétel stb.
Meg mielott szetpukkant volna az ic a kimeneti dc 1,5 mA volt.Most hetvegen hazamegyek a sulibol es megcsinalom.
A hálózati feszültséget egy izzón keresztül engedd a tápba. Akkor megelőzheted az IC robbantást.
OKe.Mellekelek egy abrat igy kilehet venni azt a hidi teljesitmenyt mint a gyari kapcsolas alapjan?
A fázisfordító ennek a tökéletes megoldása, de amit építettél az is jól kell működjön.
Sztereóban építettem ilyet, előerősítést is tartalmaz: Bővebben: Link
Sziasztok! A segitségeteket kérném,ojan erősitőt szeretnék épiteni,amejben 3vagy 4db tda7294-es ic van párhuzamosan kötve.Ha esetleg valakinek volna ijen kapcsolási rajz vagy nyákterv, legyenszives küldje már el. Előre is köszönöm.Üdv Zsolt:
A párhuzamos kapcsolást a TDA7293 támogatja. A speciális esetről itt beszélgettünk.
Egy megoldási lehetőség: 3xTDA7293. Mi a terved vele?
Szia! kimondott tervem nincs vele,csak fűt a kiváncsiság hogy,mit produkál az erősitő ebben az üzemmódban.7294-el meglehet valósitani ezt a kapcsolást?mert csak ez van nekem 4db.Amugy nagyon köszönöm a nyáktervet,sokat segitettél vele.Üdv:
Szia!Megszeretném épiteni a kapcsolást amit küldtél tda7294-es ic-vel meglehet valósitani?
Sajnos nem.
Amugy mia különbség a kettő között?
A TDA7293 rendelkezik clip kimenettel, meghajtóval a párhuzamos kapcsoláshoz, és terhelés független feszültségutánhúzó kimenettel.
Sziasztok!
Hogyan tudom "rávenni" a TDA7294-et, hogy +-38VDC táp mellett ne csak 65W legyen a kimenő teljesítmény? 350VA a trafóm és 20-20000 µF puffer van benne. Mégis kb. 65W kimenő teljesítménynél kezd szögesedni a színuszom.
Értem köszönöm türelmed.Üdv:
+/-38 V-on 8 Ohm terheléssel 0.5% THD mellett 80W-ot kellene az erősítőnek szolgáltatnia...
De nem. 65-70W között volt max jó clipp nélkül.
Lehet, hogy hülye kérdés, de a THD-t mi az ami befolyásolja? Kérdezhetem azt is, hogy pontosan mit jelent?
Total harmonic distorsion = THD azaz teljes harmonikus torzítás. Az egy % alatt tartása követelmény a HI-FI minőség meghatározásában (ha jól tudom). Mélyebb hangoknál ennek a mértéke kevésbé halható ,de ha magas a thd az közép és magas hangoknál már eléggé zavaró. Nem csak a harmonikus torzítás jön képben erősítőknél ott van például az intermodulációs torzítás is.
Üdv mindenkinek.Valaki kuldene nekem egy sima tda7294 el egy nyakrajzot ami layban van.Mert a pdfben szereplo kitet szertnem megcsinalni kisseb atalakitassal es ahoz kellen.Elore is koszonom
Szia! ez megfelel?
Üdv.Kapcsolas alapjan megfelel,de lenne meg egy valami meghozza az hogy lay formatumban kellene.Elore is koszonom.
Alternatívaként én is ajánlok egy változatot, ami "csak" egy TDA7294-es panel.
Munkafájlokat én nem adok, de gyártáshoz alkalmas "pdf"-eket tudok akár küldeni, akár ide feltenni.
Hello. TDA7294 hídhoz lehet olyan kapcsolást csinálni amibe van egy led ami jelez amikor torzítani kezd az erősítő. Mert amikor csak egy hangfalat hajtok akkor hallom de mikor több hangfal más erősítőkről akkor nem hallani és a hengszórónmak nem jó ha torzításba viszem.
Van egy kapcsolásom, tekints rá: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |