Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A legolcsóbb a satronik, de ott nekem volt negatív tapasztalatom. Milyen az a nyák, hogy nem tudod házilag megcsinálni?
Sok lesz rajta a nagy lábszámú SMD IC, konkrétan ATMEGA1280-16AU, és W5100. Maga a kapcsolás is elég bonyolult, ezért 2oldalas kell, sok átkötéssel, ezért furatgalvanizálás elengedhetetlen, és mivel megrendelésre lesz csinálva Lötstopp lakk is kellene, hogy tartós legyen. Sok szép NYÁK-ot fotóztam már, de ezt soknak tartom.
Nyák rajz sincs , vagy csak maga a nyák haladja meg az erődet ahogy te írtad , hogy sok neked , esetleg ha van nyák rajz megnézném tehetnél fel képet róla .
Melyik beteg ember agyszüleménye volt ez a tok? Most már megnézném én is azt a nyáktervet, mert ehhez 2 réteg is kevés.
Csak a NYÁK legyártása nehézkes, magát a tervezést én csinálom meg. Bár még csak a napokban lesz teljesen kész a NYÁK, már látom hogy súrolja a hobbi szintet. Képet nem tennék fel, egyrészt mert még darabban van, másrészt meg megrendelésre készítem, így nem lenne túl etikus részemről.
SZia!
Én a XI. kerületben az Elektervnél csináltattam. Jó minőségű, nincs hiba a panelen, a furatméretek és a galvanizálás is OK. Zöld lötstoppos kétoldalas nyákot csináltattam, szita nélkül - a feliratokat a nyákra csináltam meg. Eagle-ből eddig 2féle nyákot csináltak nekem, mindegyik jó lett, pedig alapvetően Proteles cég.
Egy egy sima 100lábú TQFP tokos jószág. Valamit elnéztél! Jah megvan, amit te találtál, az CBGA tok, az viszont tényleg beteges!
Szevasztok egy speciális formájú nyákra lenne szükségem de valahogy nem boldogulok a nyák tervezéssel kapcsolási rajz sikerült. Kérdés lehetséges-e ilyen formájú nyákot csinálni? Ha igen esetleg nem-e tudna valaki egy nyáktervet csinálni hozzá. A segítséget előre is köszönöm.
Ez egy egyedi építésű kombinált műszer benzinszint és vízhőfok jelzője lesz. 4db led a vízhőfokot 5 pedig a benzinszintet fogja mutatni. A panel külső sugara 48,5mm, teljes szélessége 97mm magassága 42mm.
Megcsinálod a tervező programban a keretet, beteszed az alkatrészeket, összekötöd légkötéssel őket, Auto routtal összekötöd amennyit tudsz, ami marad ahhoz pedig átkötést használsz.
Ez biztos jó csak nem értek az elektronikához egy eddig 1db nyákot készítettem gyakorlásként ami kész rajz alapján ment nekem csak át kellett vasalni. Szóval nekem mondhatod mit merre hogyan mert nem vágom ezeket.
Szerintetek megfelelne a célnak a motor?
Ha mindenáron te akarod megépíteni akkor szerintem jó választás
Szeretek építeni, tervezgetni... szerencsére a fémmegmunkálás sem gond, vannak hozzá eszközök, meg amúgy sem egy szimpla karos lehúzogatós állványra gondoltam. Bár mostanában tervezem, hogy veszek egy Dremel 4000-es szettet, de nem azt szeretném használni nyákfúrásra, hanem külön építeni egy "csak nyákfúrót".
Szia!
Nem reklámozni szeretném, csak ötletnek: most vettem tokmányt, 0,3-3,2 mm-ig jó, proxxon NO28941 a száma, 1100 magyar pénz volt , és remekül működik. üdv: hp
Szia! Nekem hasonló moci van a cnc gépen, fúrni és marni is simán lehet vele nyákokat. A vezérlőről ne feledkezz el, ezek brushless motorok. Ha nem erőlteted túl, szinte örök életű darab. Alu és egyéb nagyobb marásokra már nem jó, tönkre teszi! A Dremel előbb tönkre fog menni .
Hát én a szénkefés alcsoportból választottam (direkt keféset is kerestem). Mivel csak egy irányba kell forognia ezért valami egyszerű FET-es végű PWM meghajtóra gondoltam.
Na ez az a minőség ami már maratható , ugyan ezt sem maratom ki , de mint látszik ez már elfogadható , igaz kicsit még itt is siettem , de ez már megfelelő , ez amúgy egy smd panelműszer egyik oldala ,és nem is száz lábú , de simán megoldható akár az is .
Ja nyomtató Lexmark , és 140 fokon laminált , teszek fel 1600 as felbontásban is képeket , értékelések jöhetnek, illetve akinek nem sikerül annak természetesen segítsünk.
És a közelebbi képek ezek kb mikroszkopikus felbontásban , ja néhol látszik egy egy papír darabka még ,hát nézzétek el gyors akartam lenni
Nagyon szépen fed. A cakkok a vonalakban mitől vannak? Valamelyik képen két láb össze van kötve az direkt, ha igen ott mitől olyan görcs az összekötés? Egyébként nagyon jó. Főleg ez a 140 fok lepett meg. Miről lamináltad? Ha nem sérülékeny küldhetnél nekem egy mintát, mert az én laminálóm tud 150-160 fokot is de a hp-khoz az nem elég.
Én sem úgy születtem, hogy tudtam használni. Gyakorolni kell.
Ez a nyák terv egy pdf ről lett csinálva nem én készítettem, csak próbálgattam a dolgok határait , ahol
esetleg valamelyik összekötés össze ér, lehet nem tisztítottam meg áztatás után rendesen , illetve a rajzot sem néztem,és a cakkok is lehet ennek tudható be csak tettem egy próbát.A küldés az olyan , hogy sérülékenynek nem sérülékeny , de hát a posta az tudjuk , hogy milyen.Ja 3* vagy 4* lett átengedve a laminálón,
Üdv!
Engem az érdekelne, hogy a Positiv 20 200ml-es spray kb mekkora felületre elég, úgy, hogy nem rontom el. Eddig előre lakkozott nyákokat rendeltem, de most van sok mezei tábla, amikből lehetne felhasználni. Tavaly kipróbáltam a Wolfos TN120-at, egy teljes flakon ment el és nem volt eredményes munkám vele. Azután tértem át a gyárilag lakkozott nyákokra, most meg kipróbálnám a positiv 20-at, lehet gazdaságosabb, mint az előre elkészített panel.
Hát erre én biztos nem, de szerintem más sem tudna megfelelő választ adni. Én 100ml-t használok, egy A4-eset, és egy 160*100-asat már lefújtam vele, és még van benne, de azt is nézni kell, hogy 3 panelről le kellet mosni , és újra kellet lakozni, mert akkoriban nem igazán ment. Nekem még mindig van benne, szerintem még majdnem egy A4-re való.
A tartama attól is függ, hogy milyen vastagon fújod.. Én mondjuk szerintem sokszor baromi vastagra fújtam..
Attól tartok én is, hogy majd le kell mosnom, meg valami nem jó lesz, így elmegy megint egy fél vagy egész flakon Igaz a Wolfossal gyakoroltam eleget. Úgy emlékszem itt többen is említették a TN120 hibáit majd áttértek Positiv20-ra és az első paneljük is tökéletes lett. Ha a 100ml-es elég kb 3db A4-es panelra, akkor bőven megéri lakkozgatni, mintha vennék 5db 160*100-as fotósnyákot. Még ha le is kell mosni párszor.
200ml-erre szerintem ha bénázol is, akkor is le kell tudni fújni 3 A4-et ! De nem fogsz bénázni, csak ne kapkodj, és olvass el mindent amit itt leírtunk. Használd a keresőt. Én sose lakkoztam, és az első fújásom is jó lett. Igaz, hogy csúnya lett a panel, de csak a tehnikán kellet nekem is fejleszteni ! Ha nekem ment, megy majd neked is !
Nézd meg ManGroove (Zoli_bácsi) videoját a Videok között. Én onnan tanultam.
Azért cakkos a vonal, mert hullámos a nyákon a fólia. Az is látszik a képeken, hogy a nyák olyan, de az nem a te hibád.
Én kb. 5x fújtam le egy db. A4-es nyákot és még félig van.
Sziasztok!
Szeretnék mostanába én is megpróbálkozni a dry-fólia laminálással. A kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy gyári laminálót, akkor azon mindenképpen kell módosítani, hogy a nyák átmenjen rajta? Van esetleg valami favorizált típus ami jól bevált és olcsó is?
Én egy Rexel Lp35hs-t használok és semmit nem kellett rajta módosítani úgy is mondhatnám nyák laminálásra lett kitalálva dry film és lézer re is alkalmas.
A nyák az egyenesen megy át rajta ezért sem kellet átalakítani van rajta még egy hőmérő is amivel be lehet lőni a laminálási műmérsékletet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |