Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon Popec az erositod, tenyleg nagyon tetszik..
![]() ![]() ![]()
Igényes kivitelezés! Grat!
Tetszik a csövek foglalata! te csináltad?
Udv!
Orulok, hogy tetszik, koszonom a visszajelzeseket. Sokkal jobb is lehetett volna a design, ha megvannak a megfelelo szerszamok es anyagok. Sajnos panelban csak ennyire futotta. Praktikerben csak vorosfenyot tudtam venni, bukk vagy tolgy nincs. Alu lemez helyett egy baratomtol kaptam alu+muanyag+alu szendvicset, 1+3+1mm vastag. Egyelore birja a hot, meglatjuk meddig. A csofoglalatok keramia noval, bontottak. Valahol neten lattam kepeket, hogy a csoveket alulrol megvilagitjak LED-ekkel es baromi jol nez ki. Talan en is megprobalom.
Furcsa, hogy nem rajongok a csöves erősítőkért, de mindig elképedek milyen szépen képesek egyesek hobbiból összehozni.
Gratulálok! Ez igazán szép munka ![]()
2 LED-es villogó, próbanyákkal. Elég szívás vele dolgozni, mert azért "összekötni" az alkatrészeket ónnal...
Én régebben
![]() ![]() ![]() ![]()
Na ezzel én is így vagyok!
![]() Pedig annakidején hány csöves tévét, meg rádiót kaptam ajándékba! ![]()
Készítek megrendelésre egy nagyobb led kijelzőt. A feladat nem idegen számomra, most annyiban új, hogy a határidő nagyon rövid.
Íme az alábbi képek, ezek a szegmensek. És amit az utolsó képeken látni, az a tényleges mennyiségnek csak a fele. Emellé ami ott van, mégegyszer oda kell rakni és = a tényleges darabszámmal ![]() Idézet: „Ma már nem volt türelmem tovább forrasztani...” Megértem... Ennyiszer ugyanaz a mozdulatsor... Kitartás! ![]()
Hehe mi meg az oda-vissza villogól beszélünk...
![]() ![]()
Ez csak két óra munkája... De sok volt, mivel egész nap rohangáltam... Nyákot is 3kor hoztam el. Azért 160db-ot már házilag nem gazdaságos gyártani
![]()
Éppen most akartam kérdezni, hogy a nyákot is Te csináltad?
![]() Mi lesz majd rá kirajzolva? Jah és majd szerintem szeretnénk látni képet működés közben is!!! ---> Meg eszembejutott, egy merész ötlet!!! Ha már úgyis ilyen sok szép leded van, akkor csinálhatnál egy TETRIS-t!!! Gondolom nem nagy falat - Neked.... ![]() Peti
Nekem a multivibrátor jobban tetszik
![]()
De az nem olyan egyedi. Amúgy kipróbáltad amit írtam a potmétereset? Ki se kell forrasztani az ellenállást csak arra ráforrasztot kábelekkel a poti lábaitól. Próbáld ki jobb lesz
![]()
Éjfélkor nem állnék neki forrasztani
![]() Amúgy továbbra se tom miért 3 lába van egy potméternek
Forraszgatás közben nem jutott eszedbe, hogy kellene csinálni hozzá egy beültető gépet?
![]() ![]()
Udv!
Noh, nemreg kiraktam par kepet a csoves erositomrol es volt arcom azt mondani, hogy nemjok a mely hangok. Ezt most visszavonom! EL84-hez boven eleg a regi TV/radiobol kibuheralt kimeno trafo, csak a megfelelo hangsugarzokat kell rakotni. Kiprobaltam egy par Videoton DC4014A hangfallal (90W), szepen donget, pedig az erosito csak 4W! El sem hiszem...
Topi:
És hány led halt meg a forrasztástól? Mikor bontottam fehér ledeket, csak én kifele, az 5 ledes fehér bicaj lámpábol, akkor 5böl 1 mindig elhalványult, mert rövid volt a lába ugyebár, és nem viseli el a hőt így sokáig ![]()
te jó isten! :eek2:
az a sok led mennyibe volt? ![]() amúgy jól néz ki ilyennel az ember biztos nem unatkozik! ![]()
szia!
a potméternek azért van 3 lába mert a 2 szélső klényegében 1 ellenállás a középső lába pedig a csúszkája ami csúszia az Idézet: „ellenálláson” és így változik az ellenállása ![]()
a megoldás az ónszippantó ha nem használsz még
![]()
Ha ónszippantót használsz akko is fel kell melegíteni nem?
![]()
végülis fel de nem kell addig melegíteni míg kihúzgálos a lábait
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |