Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   242 / 564
(#) stelok válasza szell69 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szia

Nekem is nagyon tettszik az új főtrafód.
Meg tudnád adni milyen huzalból és hány menetet tekertél rá.
Ja és mi annak a sárga szigetelő anyagnak a hivatalos neve.
Köszi.
(#) kondora hozzászólása Nov 1, 2011 /

A francia DomTool cég welder 2.5 inverterének szerviz könyvét vagy kapcsolási rajzát szeretném megszerezni.
Sajnos túlterheltem, aminek következtében egy varisztor elégett, a ventillátor sem indul (állandóan ment).
(#) szell69 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szia,
A primer alatt több réteg szigetelés van és miután elkészült a primer a trafót többször nitrolakkba mártottam.Betekertem a szigetelőszalaggal és megint lakk aztán következett a szekunder.A szekunder ahogy te is írtad két rétegben van körbetekerve.
(#) szell69 válasza stelok hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

A primer 13 szál 0,5mm átmérőjű zománc huzal 28 menet,a szekunder 8,5 menet 5mm átmérőjű sodrat.A szigetelőanyagot a 180-190 oldalon megtalálod.
(#) (Felhasználó 46585) válasza szell69 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Valami itt nem jó. Ez tulajdonképpen egy toroid, itt nem lehet fél menetet csinálni. Az számít egy menetnek, ha egyszer átdugod a lukon a drótot. ( Félig nem lehet átdugni... ) Ebben egy mágneskör van, az, ami a ferritben megy. Fél menetet ott lehet csinálni, ahol két mágneskör van, pl.: E65-ös vasmag. ( nem teljesen jó ez a kifejezés, hogy "mágneskör", de nem nagyon tudom máshogy megfogalmazni. )
(#) Ge Lee válasza szell69 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Ugye ugye, erről beszéltem. Meglátod sokkal jobb lesz mint az E mag, feltéve hogy az anyaga is megfelelő és bírja a frekit. Egyébként egy ismerősömében majdnem ugyanígy van megcsinálva csak 2 párból, 110A-al simán muzsikál.

Újabb példája annak, hogy nem kell bele a 6 pár U vas.
(#) kovacs.zotya válasza kondora hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Valószínüleg sajnos nem lesz gyári rajz...Esetleg valaki talán vissza rajzolta ha találkozott ilyennel és volt rá ideje-türelme.
A venti gondolom 12VDC.Ha nem megy akkor valószínüleg van más gond is.Nézd meg a hálózati gratez-et is és a tápegység részt is.
(#) Pety_ válasza szell69 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Csak egy kérdés: feszt mértél üresjáratban és terhelten?
Ha igen érdekelne az adat.
Köszi

A légrés mekkora?
(#) szell69 válasza Pety_ hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Feszt üresjáratban mértem ami 69volt.Csak annyi a légrés amit a két mag összeragasztásakor a ragasztó elfoglal
(#) kondora válasza kovacs.zotya hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Köszi! Sajnos valószinű, hogy igazad lesz. Reménykedek még egy kicsit mert időm nem sok van.
(#) stelok válasza szell69 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Köszönöm szépen.
Ki fogom próbálni
(#) Pety_ válasza szell69 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Köszönöm a választ.
Én is újra megpróbálom.
(#) micetto válasza kondora hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Ha jól tudom, akkor ez a gép megegyezik a GYSMI 125-tel, (legalábbis az enyémnek a paneljére ez van írva). Ennek a kapcsolási rajza néhány oldallal korábban itt van a fórumon (Bővebben: Link)
(#) kralikandras válasza szell69 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

T. sell69 ! Föltehetnél egy-két helyet ahol magyarban belehet szerezni a sárga szigetelőt-nemtalálok.Köszi.
(#) weend válasza szell69 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Szia!
A két magot, milyen ragasztóval ragasztottad össze?
(#) szell69 válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

(#) szell69 válasza weend hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Szia,
Loctite 401 pillanat ragasztóval.
(#) kralikandras válasza szell69 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszönöm!
(#) weend válasza szell69 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszönöm!
(#) KissAttila válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Idézet:
„Még ez utóbbi mechanikára lennék kíváncsi.”

Szerintem könnyebb a felfogatása, mint a toroidnak.
Bővebben:fényképek
(#) (Felhasználó 46585) válasza KissAttila hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Hm... ennél valami sokkal egyszerűbbre gondoltam. De azért köszönöm.
(#) KissAttila válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Igen, ez nem egy gyorskötözővel felfogatott trafo. Plusz merevítési feladata is van. Gee Lee-nek igaza van, 40 menet kell ilyen kialakításban a szekundert is arányosan növelve. Én ezt a trafót szét szedtem, 20 menettel volt tekerve, erősen melegedett. A két U ahol találkozott, hogy O betüt formázzon ott volt a legmelegebb, a lakk is megolvadt amivel szigeteltem-merevítettem.
(#) KissAttila válasza KissAttila hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Megcsináltam a más fajta snubbert is, nekem erősen melegszik a + ágban levő IGBT snubbere, most már arra gyanakszom( sajna csak gyanakodni tudok elégtelen tudás hiányában), hogy a NYÁK nem jó vonalvezetésű, pedig szinte ugyanaz mint a - ágban levő. Sajnos a szkóp amit vásároltam az nem jó ide(szerintem), csak tájékoztató jellegű méréseket lehet csinálni vele. Azért a más fajta snubberrel egészen más a jel alakja, mint a hagyományossal.
(#) (Felhasználó 46585) válasza KissAttila hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Melyik az a "másfajta" snubber?
(#) KissAttila válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

A diódás, amit elég sokszor ajánlottál. Bővebben: Link
(#) (Felhasználó 46585) válasza KissAttila hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Hm... pedig annak mennie kellene... Biztos, hogy jó benne az összes alkatrész? Nincs benne elkötés? Nem baj, ha nem nagyon jó a szkópod, azért próbálj meg feltenni képeket, hátha kiderül valami. Meg a megvalósításról is kellene kép. Nem hiszem, hogy a nyákkal lenne probléma, azért ennyire nem vészes a dolog.
(#) erdgab válasza KissAttila hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Tulajdonképpen mi melegszik annyira,dióda,kondi,tekercs vagy mind? Szabadna látni az induktivitások kialakítását,esetleg a fizikai megvalósítást,menetszám,ferrit és ennek mérete?Köszönöm.
(#) KissAttila válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Itt van A NYÁK az IGBT modulról, az RCD snubberrel.
(#) (Felhasználó 46585) válasza KissAttila hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Csinálj belőle jpg-t, vagy pdf-et, így nem tudom megnézni.
(#) KissAttila válasza erdgab hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

A tekercsek egy régi színes TV-ből kivett ferrit rúdacskára vannak tekerve, amelynek a méretei: 6 mm vastag, 30 mm hosszú, drót átmérő 0,6 mm( a rajzon 2 A,20uH induktivítást ír). Ha jól emlékszem 25 menetet kellett jó szorosan tekerni a 20 uH-is érték eléréséhez. Vastagabb cérnával a két végét körbe tekertem, hogy rögzítődjenek, majd zsugorcsövet húztam rájuk. Az RCD snubber diódáját megtartottam a többit légkötéssel hozzá. Teszek fényképeket is, de sajnos csak telefonnal volt lehetőségem csinálni.

hegeszto.rar

Következő: »»   242 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem