Fórum témák
» Több friss téma |
Igen...hát vannak hibáim.
De köszi hogy szóltatok majd javítok rajta.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kb jövőhéten elkészül és ha működik akkor teszek fel képeket. Rem mindenkit értékeltem aki segített...
Ja és még egy kérdés az építés előtt.
Hány méter lesz ennek az infra refinek illetve a sima világítós refinek a teljesítménye? És kell e neki tükör vagy elég csak a nyák? köszi.
Sziasztok rendeltek ket fajta infra ledet. Az egyik emitator es a masik receptor. Teljesen egyformak. Hogyan lehet meg kulonboztetni?
Es meg egy masik kerdes: a TSOPT17xx et fol lehet cserelni TSOP34838-al vagy IR5040 el?
Előtét ellenállást kell kötni sorba velük. Az adó ledet ezután könnyedén le lehet ellenőrizni, pl. egy mobiltelefonnal.
Sziasztok!
Vettem egy infra 1W os power LED-et. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom láthatóvá tenni a fényét? A LED-nek 850nm a hullámhossza. Azt hittem hogy majd a telefon kamerával jól látható lesz, de ahhoz képest gyenge a fénye. Gondolom hogy kiesik a telefonom kamerájának az érzékelési tartományából. Előre is köszönöm.
Sziasztok
Egy webkamerából kivettem az infraszűrőt, most már a derengő fényt is látja, de én vak sötétbe is szeretnék szórakozni vele. A helyi elektronikai boltban csak 3mm-es infra led volt 6db. Ezek most darabonként 70mA-t kapnak, sajnos az eladó sem tudta, hogy mi lehet a max áramuk. A kérdésem az lenne, hogy minden infraled hajtható addig, amíg az a szemmel is látható vörös derengő fényt nem látni a ledben? (tudom, hogy nem szabad belenézni, csak rápillantottam) Fontos lenne, köszönöm.
Szia!
Én is most akarok beszerezni egy webkamerát és szétkapni hogy teljes sötétben is lássak vele. Van 1db 1Wos infra LED-em 350mA-errel hajthatóak. Mikor 200mA-al hajtottam akkor is látszott kis pirosság benne. Szerintem azért van mert a hullámhossza 850nm és ez a közeli infra tartomány. Ha 950nm-er lenne akkor nem látszódna szerintem semmi. Szóval te kivetted az infra szűrőt a kamerából és így már frankón látsz vele teljes sötétbe?
Igen, kb 1-1,5m-es távolságig nagyon szép a kép, távolabb meg szinte teljesen sötét. Ezt szeretném kb 2m-re kitolni. Akkor otthon kísérletezek vele még, megpróbálom a 100mA-t. Nem ismerem az infra ledeket, de én már azon is csodálkozok, hogy 70mA nem nyírta ki, de nem is melegszenek vagy ilyesmi. (pl egy átlagos piros led 20mA-éhez képest)
Hát igen azért vigyázz vele nehogy kinyírd őket. Kíváncsi leszek hogy ez az 1Wattos ami nekem van mire képes teljes sötétbe.
Sziasztok. Hogy lehet meg tudni hogy egy infra led hany Hz dolgozik?
Szia!
Az adatlapjáról, de valószínű te a hullámhosszra vagy kíváncsi.
Azt ami kell talajon az infra vevokkel. es az adatlapjat hol talalom meg?
http://www.mivarom.ro/catalog/index.php?cPath=2_117
Ilyen Ledekrol van szo
Az első, és az utolsó, infravevő egység. A diódáknak meg a boltban tudniuk kell a típusszámát, ezt kell visszakeresni adatlapon, amit a neten kell kikotorászni.
Idézet: Szia, szerintem próbáld meg máshogy kifejezni magad. „Azt ami kell talajon az infra vevokkel.”
Az a gond hogy rendeltem oket es ott nem irja a tipus szamot. Es az uzletet is meg kertem hogy kuldjek el a tipus szamot de nem kuldtek el. Valahogy nem lehet maskep meg tudni?
Vagy mijen infra vevot hasznaljak ami megfelel a ledekhez?
Na* megis el kuldtek az adatokat.
20mW 940nM 3V 10mA Ehez mijen infra vevo talana? Peldaul a Tsop34838? Megfelelne e?
Infra átvitelnél az egyik kulcsszó a hullámhossz. Ez ennél a LEDnél 940nm. A vevőnek is ilyen hullámhosszon kell dolgozni. Ez a feltétel a TSOP34838 esetén teljesül.
Akkor ez azt jelenti hogy nyugodtan hasznalhatom a propeller oraba a tsop34838-at mert mukodni fog?
A válaszom azt jelenti, hogy a TSOP38438 és az általad linkelt LED (ha igazat írt a frogalmazó) képes együttműködni. Megfelelő vezérlés esetén a LED jelét tudja venni egy TSOP34838.
Igen, azzal is működik. (de adatlapon te is megnézheted, hogy mi jó és mi nem)
Rendben. Koszonom szepen a tanacsokat es a turelmet az ertetlenkedesemhez.
Üdvözletem!
Végig olvastam mind a három oldalt, de az én problémámnak csak az ellentétével találkoztam, ezért kérném egy szaki segítségét. Feladatom: Egy kamera képének elvakítása. Építenem kellene egy infra led refrektort (ágyút), amivel egy kamerába tudok világítani kb 2 méterről. Találtam egy cikket a neten, de sajnos semmi konkrétumot nem írnak ami kiindulási alap lehetne, a cikk itt található Fejpánt ami elvakítja a kamerát. Várom mielőbbi segítségeteket a témában. Köszönöm!
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy infravető működési hullámhosszát hogyan tudom megmérni/meghatározni? Köszi előre is |
Bejelentkezés
Hirdetés |