Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Galvanizáló folyadék. Egyébként sem drága, de csak furatgalvánhoz kell. Az ónozónál sem a lötyi a drága hanem az ónanód. Kilóra megy, valami 2000ft kilója. Emeld fel a forrasztóónodat ami egy kis tekercs.
1kg sokáig elég, nem? Én a nyákot szeretném galván-ónozni.
Egy kiló. Egy 20cm*60cm*1cm-es lap 30-40.000ft mert 15 kiló olyan nehéz majdnem mint az ólom.
:eek2: Én 2-3 kilóra tippeltem volna. Akkor az már nem is nagy dolog, hogy kapok hozzá 1 liter lötyit. Te hogy szerezted? Kifizettél 40000-et? Postáznak egyáltalán? Mert elég messze vannak.
Én vettem itt pesten a fémöntőnél egy kisebb darabot, de az nem egyenletes, és 2 darab 20cm*20cm.
Nem kapsz hozzá lötyit. Az külön van ettől független. Nem visznek semmit így,és postán nem adható fel. Kénsav van benne. Pécs közelében vannak, és pestre szállítanak fel a nyákgyárakba.
És az mennyibe fájt? Szeretnék én is venni lötyit, meg ónt, de ha tényleg nagyon drága, akkor nem
A lötyi volt ingyen az ónlap 18000ft volt
Tehát a lötyi ingyen volt a best finishtől, az ónlap meg 18000 Ft egy pesti fémöntőtől. Hol van a fémöntő?
Mindjárt jön köbzoli és közétek csap!
Mit csináltunk/tam?
De visszaolvastam... Csak, azért volt pár kérdésem még
Sziasztok! Ha valaki tudna nekem tervezni két pofonegyszerű nyákot azt nagyon megköszönném.
Linkek: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/topi_434/ado_teszt.gif http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/topi_434/vevo_teszt.gif
Ehhez én nem készítenék nyákot. Szerintem ne ezt építsd meg. Ez az adó-vevő használatának elsajátításához van. Inkább egy infrasat kéne építsd (infra led + fototranzisztor). De ha akarod, akkor megtervezem.
Ezt kérlek tervezd már meg mert már megvan az alkatrész hozzá. Egy vezeték nélküli kapásjelzőhöz kellene. Még annyi lenne a változás hogy az egyikre egy zeneres feszsszabályzót a másikra meg egy 3 lábú feszszabályzó ic kellene. Az adón a mikrokapcsot zárd rövidre. Kösz. Ákos
Bocsi nem választ írtam.
Gondolom az adóba kel a 3 lábú feszszabályzó (7805). Az már kész. Kérlek rajzold bele a vevőbe, hogy hogyan akarod!
A bemenetre egy zener diodas fesszabályzót. Ellenállás dióda sorba. Ellenállás fele vezet.
Köztük 5 volt. A Dioda üres végére 6v. Az ellenallas üres végére gnd.
De miért nem jó oda is egy 7805?
Mert 6 volt a bemenet meg már megvan a cucc. Ha még nincs teljesen kész az adó akkor csak ne hagyd ki a mikrokapcsot. Mindkettőn rajta legyen ami a kapcson van. Az adóba meg a 7805 a vevőbe meg zener pluszba.Magyarul ugyanaz mint az eredeti meg a feszsszabályzók.
Kész! Nézd meg, hogy így gondoltad-e. ha valami gond van szólj!
Így legyen a zener: http://www.hobbielektronika.hu/segedprogramok/?prog=zener
Az adó meg a 7805-ön keresztül kapja a tápot. Minden ugyanúgy legyen mint a rajzon csak a két fszstabbal együtt.
Kész! Kicsit kisebb is lett! (A 7805-ön keresztül kapja, de a GND közös kell legyen)
Neeeeemmmmmm jjjjjjjóóóóóóóó. Csináld meg csak a rajz alapján kinden ugyanúgy legyen kapcsoló led ellenállás. Minden.
Most már a fesz szab sem kell?
Nem egyik sem. Csináld meg a rajz alapján ugyanúgy. Már csak nyomtatni meg világítani kelljen.
Na! Így már megfelel?
Uggyanúgy mint a rajzon kapcsolóval leddel ellenállással tranyóval mindennel. A kapcsoló kimaradt. És teljesen ugyanúgy legyen mint a rajzon. Már csak nyomtatni világítani előhívni maratni kelljen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |