Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem Lovardám van Vácdukán. Szoktak itt tivornyázni mindenféle népek!
Üdv.nincs csak 30 fok ez a legkissebb,de nem, nincs mérhetö érték "0".ha a höfok szab hidegvizes állba állitom akkor is uezek a hibáknak kell lennie?Mert nem változik semmi.Az NTC rossz ezek szerint.Ezt betétestöl lehet cserélni?azt ki lehet vhogy zárni h ez e a hibája a gépnek,v más is lehet.Azért kérdem h érdemes e foglalkozni vele ha esetleg komolyabb baja is van pl prkapcs. Üdv Endre
Szia. A 20 fokot a szobahőmérsékletre értettem a hely ahol tartózkodik az NTC mivel annak hőmérséklet változásra változik a ez elenálás értéke vagyis a fenti hőfokállitótól függetlenül, ha lehúzod az NTC csatiját és rövidre zárod a csatiban a két vezetéket, áthidalod egy dróttal, de öszekötheted egy kb 20kohm-os elenálással ha van kéznél vagy nagyobbal akkor elvileg a gépnek ell kell indulni feltéve ha ez a hibája.
Amugy a panalon kicserélted a nagy szürke kondit? vagy legalább rá kell mérni, ha 0.8 alatt van akkor csere ezknél a paneleknél ez a legelsö amit meg kell nézni ilyen hibajelenségnél
Szia.Már probáltam a csati rövidzárt,de semmi nem változott.a kondit holnap megnézem,köszi ismét a válaszod!Üdv
Ha az NTC helye rövidre van zárva akkor azt érzékeli a panel hogy zárlatos az NTC nem is indulna el, ha a névlegesnél nagyobb ellenállásút teszel bele akkor pedig, azt hiszi hogy szakadt, és akkor az lesz a baja.
Egyszerűnek tűnnek ezek a vezérlők, de elég okosak. Üdv: Zoltán
Hello
A panelt fényképezd le, az mindent elárul nekem. Üdv!
Szia. Az AWT szériákba sok fajta programot raktak és sokszor külömböző módon reagálnak a hibákra , több hibajelenséggel is találkoztam már az NTC szakadása végett, valamikor indul a motor valamikor csak a szivatyu valamikor mind a kettő megy ha pedig összezártam ugyanúgy külőmböztek, és van hogy elindul csak persze a programm nem müködik rendesen a fütás végett, ugyhogy szerintem negyon nehéz egyértelmüen megállapítani hogy mikor minek is kellene történnie.
Laci!
Hello
Teljesen jogos a feltevés, valóban nagyon sokféle hiba jelenséget tudnak produkálni, én most a két fő hibát írtam csak le. Meg azt akartam vele mondani, hogy nem mindig célra vezető a rövidre zárás, meg társai. Üdv: Zoltán
Sziasztok. Valaki letudná írni a j3, j4, és a j1-es csatlakozók vezetékelését? kösz mindenkinek.
Laci!
Hello
Mire gondolsz konkrétan? Oda megy a fűtőszál, szintszabályzó, ajtózár, és a betáp vezeték is. Üdv!
Szia. Ezt min én is tudom csak vezetékenként kellene, mert van egy gépem amibe egy kissebik fajta panel volt és most szereztem bele egy ilyet és átt kell kötni a csatikat de ezeket pontosan már nemtudom és nemszeretném elégetni.
Laci!
Sziasztok!
Van egy new pol g 8t mosógépem ami eddig rendesen működött,most 8 éves.A gond vele,hogy nem akar öbliteni egyik programon se,nem szivattyúzza le a vizet és nem centrifugázik.A szűrőt már kipucoltam,90 fokon át lett mosva a gép trisóval,semmi nem jött ki belőle.Ha a leeresztő csövet vagyis a szivattyúét leveszem a fali csatlakozóról akkor rendesen szivattyúzik és centrizik,A fali bemenetet is kipucoltam már.Mi lehet a baja a mosógépemnek?Ha visszarakom a fali csatlakozóra akkor semmit se csinál. Tudja valaki a választ?Köszönöm!!!!
Hello
Ez két dolog lehet, dugulás valahol a csatornába, sokszor van ilyen, mert vékony csövezést használtak. Vagy pedig ki van kopva a szivattyú. Üdv: Zoltán
Szia Zoltán!
Köszönöm a válaszodat.A csatornába bedugtam a slagot és simán lefolyt a víz,azóta most centrizik már a gép,viszont nem szívja le a gépből a vizet még mindig,csak ha leszedem a falilefolyóról.Ha ki van kopva a szivattyú akkor leszedve a falról miért nyomja ki a vizet a gépből?Köszi előre is a választ. Üdv:Zsuzsa
Szia
Egy kikopott szivattyú tud érdekes dolgokat művelni, nagy valószínűséggel ott lesz a gond. Esetleg még légcsapda lehet. A szivattyú motort el se indítja? Üdv: Zoltán
Szia!
Ha a falra vissza van illesztve a lefolyócső akkor beindul a szivattyú,de csak zúg,ha letekerem akkor szívja le a vízet.a légcsapdával mit lehet csinálni,mert erről mint nő még nem halottam.Szerinted vegyek új mosógépet? Köszi! Zsuzsa
Ez szivattyú hiba lesz, majdnem hogy 100%. ez nem olyan vészes hiba.
Üdv!
Köszönöm a segítségedet,azóta már olvastam a légcsapdáról is.Így még úgy se javítottam mosógépet számítógépen keresztül.A gépet 40.ezerért vettem 8 éve érdemes megcsináltatni szerinted?
Köszi!Zsuzsa
Igazából, ha nincs szétrohadva, meg jó állapotúnak néz ki, akkor még ennyit megér.
Üdv: Zoltán
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne hogy mi a külömbség egy Indesit motornál amelyik 6 kivezetéses vagy amelyik 7 ,
a többi motor bekötéséből itélve a hetedik az álórész tekercsét osztja meg? ha valaki tudja pontosan az kérem írjon. Kösz mindenkinek: Laci!
Hello
Pontosan, az a 7. szál, az az állórész egyik felének a megcsapolása. Egy relé szokta váltani az állórész két végét, centrifuga közbe, mert amelyik szálon megy a mosás, ott már nem tudna nagyobb fordulatra felpörögni. Amit feltettél képet, azon a K5 relé lenne, látod át is van kötve az egyik módra direktbe. Üdv: Zoltán
Szia!
Ha csak azt nézzzük, hogy egy soros gerjesztésű motorról van szó, akkor a fordulatszám nagyfokú változtatására kell, hogy gondoljak, ugyanis egy kommutátoros motor annál gyorsabban forog, minél kisebb az állórész gerjesztése. Csak feltételezem, hogy centrifugálásnál a kevesebb menetszámon, kisebbb gerjesztés és lényegesen nagyobb fordulatszám jön létre. A mosógépben nem tudom természetesen, hogy ezt valósították-e meg. Üdv.: János
Üdv.
Kösz a gyors választ, akkor kell plusz vezetéket raknom a motorba is , amugy ezzel a panellel nem volt olyan eseted még, hogy : a Tachogen. rosz vagy szakadt hibaüzenet alatt, hogy valami más hiba volt? mondjuk motorvezérlés körül?
Hello
Ez pontosan így van a mosógép motoroknál is. Egy relé oldja meg a váltást, ahogy írtam. Üdv: Zoltán
Hello
Ha csak ilyen 800-as vagy 1000es a centrije, akkor az a szál maradhat üresen, ott nincs tekercsváltás. Igen volt már példa. Volt amikor egy relé elszenesedett érintkezője szívatott meg, és tacho hibát mondott a panel. Üdv: Zoltán
Kösz mindenkinek akkor körbenézek a relék körül is.
Laci!
Sziasztok!
Lehet hogy nem pont ide való téma, de tetszenek az oldalon megválaszolt kérdések. Nekem egy elektrabregenz TKFS 1300-as ruhaszáritóval van gubim,nem melegit.A melegitö jó, termosztátok rövidrezárva, de a melegitő reléje nem kapcsol be( direkt 5V-on igen).Lehet hogy a nedvességszenzor?Hogy müködik, hogy iktassam ki, esetleg van valakinek ötlete mi lehetne a hiba? üdv: Zoli
Hello
Azoknál a szárítóknál, nagyon sokszor van az hogy megbolondul neki a pocija, vagy nem fűt, vagy 5perc alatt végig megy a program meg stb? Ezekbe a gépekbe is van 1 vagy 2db NTC, az egyik elől az ajtó felé a másik pedig hátul, ezeket érdemes megnézni. Üdv: Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |