Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Egyszerű fekete- fehér TV
Témaindító: Dr.Megavolt, idő: Júl 17, 2007
Témakörök:
Csak azért kérdeztem,mert volt két fölösleges PC monitorom,és az egyiket szét akartam bontani,és szét is bontottam .A másikat,még nem akarom szétbontani,nincs hozzá számitógép,ami megy,van egy csak az meg majdnem halott,csak az utolsókat rugja,és azt nem használom,azért gondoltam,hogy TV-t csinálnék belóle.Na mind1 ez az ötlet is halott .
És a szétbontott monitorba,azt találtam,hogy a kábel ami a videókártyától jön,az a képcső NYÁK-jába van bedugva.Ha a NYÁK-on kiég valami nem sütheti ki a géped? És egy kis érdekesség:a képcsövön az írta:...appendix III Röngenverordnung , és a dobozán egy kis cimkén:low radiation MPR II . Ez mit jelent?Valami röngensugárzással kapcsolatos.
Szia!
Kicsit későn szólok hozzá a témához, de szerintem tegyél le ezekről! Nem akarom elvenni a kedvedet, meg semmi mást, de először minimum olvass el 5 TV-s könyvet, mielőtt akár egy tunert is meg szeretnél építeni, mert a TV nem csak abból áll, hogy összeforrasztok 3 vezetéket. Ha nem tudod mire jó, hogyan működik pl. a sorkimenő, vagy a sokszorozó, vagy akár a booster dióda, vagy nem tudod mit jelent a "H" a TV-ben, akkor hozzá se kezdj. Az sem mindegy, hogy milyen a képcső. Hány fokos, milyen sorkimenő kell hozzá, stb. Ha meg nem tiszteled az áramot, nem jósolok sok évet neked, mert ha nem tiszteled, és így állsz hozzá, simán meghalhatsz, egy ostobaság miatt. Pl. ilyen az, mint hogyha a 17kV-ot mondjuk egy kis alumínium darabon vezetnénk a képcső anódcsatlakozásához. Attól, hogy ezt mondod, hogy nem tiszteled, nem leszel zseni. Sőt egyáltalán nem! Egyébként a TV-ben a szerelési munkák nagyon nagy részét bekapcsolva, nyitott hátlappal kell elvégezni, amely nem veszélytelen, hogy mikor hová nyúlsz. Nekem is voltak ilyen ötleteim 10 évvel ezelőtt, mert lomtalanításokon rengeteg TV-t szedtem szét, milliónyi panelt mentettem meg, de miután komolyan érdeket a televízió, Tv szerelőkkel ismerkedtem össze, rengeteg könyvet olvastam róluk, hamar letettem ezekről a vágyaimról. Inkább gyűjtöttem a TV-ket, és györnyörködtem bennük, kb 32 darabom van meg most, ennek a nagy részét tizenévesen gyűjtöttem össze. Mára 100%-a működik. Szóval, bocs hogy ennyire eltértem a témától, de először tanulj, mert nagyon nagy fába vágnád a fejszédet, és lehet, hogy te kerülnél ki a végén belőle rosszabbul. (intenzív osztály) Üdv: Transzformátor
sziasztok! Tudnátok segiteni tippet adni, hol vehetnék ujjonan kis hordozhato tv-t./ fekete-fehér/.? teleszkop antennásat. A corában van valami kinai cucc, 5000.- ,de nem biztos, hogy megéri . régebben kaphato volt olcsobban a " Watson" de ezeket elkapkodták.
Előre is köszönöm!
Szia! 5000ft nem pénz már egy tv-ért! főleg ha új. Igaz, egyik ismerősömnek 1hét után bedöglött, de van akiknek több évet is elmennek ezek a kínai csodák.
De, ha valami jobbat akarsz akkor vásárokba érdemes szétnézni, lehet kifogsz valami japán vagy koreai gyártmányt pár ezerért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |