Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 27 MHz távirányítós autó kérdések
Lapozás: OK   8 / 24
(#) Atis57 válasza straega hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Szia!
DE igen Ha az egyikben kicseréled mind a két Kvarcot (Azaz az adóban és az autó vevőjében is. )
(#) pucuka válasza Atis57 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Csakhogy a vevővel van a probléma. Nem elég szelektív, és az adóban hiába van másik kvarc. A vevőben nincs kvarc, sajnos. Esetleg a vevő precíz hangolásával talán lehet segíteni, de ez otthoni körülmények között, műszerek nélkül igen nehéz dolog.
(#) Atis57 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 27, 2011 /

Szia!
Ha szupreg vevős az autó akkor is lehetne odébb hangolni kb 10 csatornával.legalább (házilag kis "kék" festékes ferrit maggal közeliteni a tekercshez,majd rögziteni )
(#) straega válasza straega hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Megoldódott előkerestem egy másik ilyen kategoriás régebbi távos kisautot és bár az is 27 mhz de nem ugyan az a csatorna így vezérlő átszerelve és távir csere mellett most már egyszerre gurulnak egymástól függetlenül )
(#) jonasg hozzászólása Dec 3, 2011 /

Sziasztok! lenne egy kérésem van egy autom és nincs meg a távirányítója teszek fel képeket a vevőről hátha valaki tud segíteni hogy milyen táv kellene a járgányhoz. Előre is köszönöm.
(#) gaboooka hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok!

Van egy készülékem, aminek a kimenetén 0.5V-3.5V közötti a feszültség. Valamint egy 27MHz-es adó, amit ezzel a készülékkel kellene vezérelni. Az adó bemenetéhez egy mezei zárókontaktussal ellátott relé lenne jó, de nem tudom, hogy a változó jelszintet hogy tudom "stabilizálni". Van ötletetek?
(#) Medve válasza gaboooka hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia, egy komparátort lehetne használnod, ami a kellő feszültségnél elérésekor "billen". Ha jól értem a feladatot
(#) gaboooka válasza Medve hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia,

Igen, szerintem ez jó ötlet... kipróbálom!
(#) forganorba hozzászólása Dec 12, 2011 /

sziasztok!
A kis lányomnak vettem használtan egy elektromos autót amit távirányitóval is lehetne irányítani na most a távírányitóba meghalt egy 27.145mhz adó kristály és sehol nem tudok szerezni a vevőben egy tekercs van ami valószinűleg erre van hangolva.mindenkit szépen megkérek hogy segítsen honnan tudnák ilyen kristály szerezni valahogy karácsonyig meg kell csinálnom.
előre is köszönöm
(#) Lucifer válasza forganorba hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Ha biztos, hogy a kvarc a rossz akkor Debrecen környékén tudok neked adni.
(#) Lucifer válasza jonasg hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Az ilyen vevőkhz való távokban nem IC van hanem az alábbi kapcsolás. Dicke néven futott egy csomó belőle. Ha kell holnap lefotózom ami van itthon és ilyen.

biztos hogy a kvarc mert lerohadtak a lábai ugy vettem hogy belevolt doögölve az elem és a sav kicsit megölt pár alkatrészt amiket már kicseréltem csak a kvarc hiányzik örökre leköteleznél ha valahogy postán eljuttatnád hozzám amit természetesen kifizetek

egyébként ez olyan autó amibe bele tud ülni a gyerek és vezetni manuálisan és át lehet kapcsolni hogy távirányítóval én vezéreljem mivel még elég kicsi a lányom fontos lenne hogy én irányitsam
(#) forganorba válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

biztos hogy a kvarc mert lerohadtak a lábai ugy vettem hogy belevolt doögölve az elem és a sav kicsit megölt pár alkatrészt amiket már kicseréltem csak a kvarc hiányzik örökre leköteleznél ha valahogy postán eljuttatnád hozzám amit természetesen kifizetek
(#) jonasg válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Szia!
köszönöm a válaszod persze érdekelne.
(#) mhatalyak hozzászólása Dec 13, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Szereztem egy TESCO-s helikoptert, ami ugyan nem 27Mhz-en működik, hanem infrán, de gondolom ez a lényegen nem változtat. Ez fordulatszámfüggően vezérli a motorokat és én ezt szeretném egy távirányítós kamionba beleépíteni, mert szórakoztatóbb, ha nem csak maximum gázt lehet neki adni. A kérdésem pedig az lenne, hogy ezzel az elektronikával is működik-e a H-hid as megoldás, gondolom nem feszültséget változtat a motoron, hanem frekvenciát.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) levaitamas hozzászólása Dec 22, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

Nem tudom jó helyre írok-e, autó távirányító hibával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. G Astra távirányítójában cseréltem elemet (egyben van a kulccsal) mert már csak nagyon közelről reagált rá a kocsi de hiába az új elem, most már semmit sem csinál. Elképzelhető hogy újra kell tanítani?
(#) vargaf válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Szia!

Nem jó helyre írsz, mert ez a fórum távirányítós autókról szól nem pedig az autók távirányítójáról.

Üdv.: Feri
(#) levaitamas válasza vargaf hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Köszönöm a helyesbítést, máshol próbálkozok.
(#) ivicz hozzászólása Dec 25, 2011 /

Szevasztok,

adott egy nagyon régi (kb. 25 éves) proporcionális vezérlésű RC elektromos autó. Gyerekkorom álmainak netovábbja volt, nemrég sikerült szert tennem rá és nagyon szeretném talpraállítani. A hibája az, hogy hiányzik a motor az autóból. Hogyan tudnék motort szerezni hozzá? Modellboltokban láttam mindenféle motort, de fogalmam sincs, melyik lenne jó nekem. Sajnos az eredeti motor nincs meg. Annyit látok, hogy a motor hossza max. 30mm, átmérője max. 25mm lehet és szerencsére megvan a motorra menő fogaskerék, ennek átmérője hozzávetőlegesen 2mm. De pl. fogalmam sincs, milyen fordulatszámú motor kellene. Továbbá a működési feszültségben sem vagyok teljesen biztos: 6db 1,5V-os elem kell az autóba; ebből az következik, hogy 4,5V-os motort kellene találnom?

Nagyon kérem, ha valakinek van használható ötlete, ossza meg velem. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza ivicz hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Bármilyen motor jó ami mechanikailag beszerelhető és megfelelő feszültségű. Szerintem neked 9V-os motor kell. Olyat keress, aminek a tengely vastagsága is megfelelő. Biztosan működni fog. Természetesen szénkefés motort keress bele, mert ebben valószínűleg ebben még az volt.
(#) csinjan hozzászólása Dec 25, 2011 /

Sziasztok!
Kellemes karácsonyt mindenkinek!
Nos nekem is és kisfiamnak is az lehetne, ha nem vettem volna neki egy "Dickie" Jet Racer távírányítós autót. Kipróbáltuk és simán ment minden, még hátramenetben és előremenetben el nem kezdett csúnyán recsegni. Mintha a fogaskerekei rágnák egymást. Tudom hülye kérdés, de most mit tegyek?
Az autót a Müllerbe vettem. Kérlek benneteket adjatok tanácsot, vagy egy Szolnok környéki szervíz címet. Köszönöm! Sziasztok!
(#) ivicz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Igazad volt a feszültséget illetően; motor nélkül összeraktam és megmértem: kivezérelte az egész akkufeszültséget.

További kérdés(ek) a feszültséggel kapcsolatosan: elméletileg 6db baby elem való bele, ez ugye 9V. Ha 1.2V-os akkucellákat veszünk, itt a 8db cella 9,6V - ezt gondolom elbírja a rendszer. Viszont találtam itthon mindenféle kiszuperált akkiskat (szünetmentes, stb.), 12V-ost. Hogyan lesz ebből 9V? Elég lehet egy 7809-es stabkocka, esetleg hűtéssel? Vagy ennél komolyabb valami kellene?
(#) sany válasza ivicz hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Üdv!

Elég a 7809 IC még lehet , hogy hűteni sem kell.
(#) zolika60 válasza ivicz hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Szerintem elbírja. Nem kell semmi szabályzó.
(#) zolika60 válasza csinjan hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Olvasd el a garancia papírjait, vagy vidd vissza a Müllerbe és ott megmondják hol a garanciális szerviz.
(#) tisuti hozzászólása Jan 16, 2012 /

Sziasztok, egy tescos kisautóval volna bajom, és a gyerek szekál vele.
elemek fullon, ránézésre nincs baja a panelnak.
A kisautó csak a két antenna egészen közeli állapotára reagál. Ez kb 3-4 cm.
a középfrekvenciás tekercseket nem piszkáltam.
A vevő ic felírata B1-27M 6.
az adóé27M- 3V.
Ez persze nemsok infó. De talán van rá általános megoldás, hogy miért csökken le kb 6 méterről a hatótáv drasztikusan 6 cm-re.
előre is köszi
(#) Medve válasza tisuti hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Hy, leszakadt róla az antenna, avagy forrasztási hiba az RF bemeneti rész környezetében.
(#) tisuti válasza Medve hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Semmilyen látható hiba nincsen, de megfogadom a tanácsod, és átmegyek a forrasztásokon.
Lehet valami benne azért is, mert a kocsi vevő antánnával és anélkül is ugyanúgy reagál.
(#) tisuti válasza tisuti hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Ja és köszönöm
Következő: »»   8 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem