Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Akkor még két kép a dobozról. Popszegecs rulez
:worship:
Király lett! Véletlenül az időmérő részéhez nem tudtál hozzáférni? Az jobban érdekelne
Sokat nem tudok hozzáfűzni, minden elismerésem a Tiéd!
Gratulálok! Nagyszerű, tényleg. Esetleg azt hadd kérdezzem meg, hogy milyen tápról hajtod, és mekkora teljesítményt vesz fel, minden szegmens egyidejű bekapcsolása esetén. Mondjuk, gondolom a multiplexelt meghajtás miatt úgyis csak 1 vagy 2 (?) világíthat egyszererre, de mégis érdekelne... Milyen FET-ek azok, ha egyátalán FET-ek?
Egy ilyen kis vakarcs hajtja 12V-ról: Bővebben: Link
Kettős multiplex van, ez a 10 számjegy két ötös csoportba van, tehát mikor kiadom hogy nulladik számjegy, akkor egyszerre kettő világít. Az első és a hatodik. Majd utánna a második és a hetedik. Minden kizárólag FET, digiteket P-csatornás, szegmenseket N csatornás fet hajtja. 600mA körül vesz fel, csupa nyolcasnál olyan 750 körül. Tápra mást akartam beletenni, de sajnos visszamondták azt a tipust amit kinéztem, tudtam hogy a HQ ba mindig van notebook táp, felhívtam őket, elugrottam hozzájuk, hozzáértő emberrel beszéltem, és ezt a tápot raktam hozzá. Érdekessége a tápnak, hogy mint azt hiszem a képeken is látszik, elfér az egész 4A-es kapcsitáp egy számjegy közepében. PIC-re egy 18F4550 hajtja, de csak azért mert 16F887-el akartam, de miután beforrasztottam szépen mind a negyven lábát fordítottam meg, és néztem meg hogy mellényúltam és rossz PIC-et forrasztottam be. A tápját kegyetlenül szűrni kell, még induktivitást is tettem a tápkörbe, és RC tagos reset áramkör van a PIC-en. Eredménye, hogy 1mp-enként lüktető egyenáramnál is onnan folytatja a számolást ahol abba hagyta. Lehet a PIC-től tíz centire akár fúrni is, vagy a legjobb teszt, a közös GND-re szkóp mérőzsinórt rá, majd szkóp bekapcs. Ettől minden PIC kapásból resetre vágja magát, ez nem Ezen az adatok kábelesen soros porton jönnek, de a második darabnál már rádión. Valószínűleg ez a darab fogja jelezni a helyi hivatalos időt, és a második darab fogja majd a tényleges részidőt kijelezni. Egyéb más struktúráját tekintve majd láthattok egy elméleti cikket itt az oldalon.
Köszi, már is képben vagyok.
Egyébként sejtettem, hogy kevés lenne ha csak 1 digitet multiplexszelnél. Miből adódik, hogy ilyen "zavart" a tápfeszültség? A felvillanó LED-ek ilyen áramimpulzusokat húznak, ami feszültségbeesést eredményez? Vagy miért? Mekkora frekvenciával fut végig egy digit? Jóval 50Hz felett van? (Csak erre lennék még kíváncsi. Tudom, telhetetlen vagyok )
100Hz a frissítési frekvencia, direkt az 50Hz kétszerese. Egy 100Hz-es TV már nem villog, ez sem
A tápot azért kellett szűrni, mert mellete fognak elhúzni bazi méretű autók, amik gyújtása meglehetősen sok zavart okoz. Szerk: Pontosabban 125Hz.
áh szóval ehez kellett az a sok led.............
amúgy nagyon szuper
sziasztok
ez nem igazán ki mit épített hanem Idézet: „ki mit javított” hát én tegnap ezt javítottam
hi
király kijelzőt csináltál! a múltkor láttam a discoveryn hogyan csinálják az óriáskivetítők moduljait, ott is kézzel forrasztják bele a ledeket kéket zöldet és pirosat egymás mellé,aztán egy kontrollerel vezérlik, nem semmi meló
Sziasztok!
Lehet hogy kicsit offtopik leszek, de itt mindenki dobozol meg fúr farg, hátha tudjátok nekem a megoldást. Hol tudnék csináltatni egy plexi piramist? Kb olyan 15 centi lenne az alaplapján az oldalhosszúság, meg kb 15 centi magas. Talán plexi lapokból kéne, hogy a közepe üreges legyen. Meg valami módon rögzítenem kell egy talapzatra. Plexi lapot azt lehet hogy tudnék szerezni, de összeragasztani szépen azt már nemhiszem. Főleg a legtetején a csúcsnál lenne macerás ha lapokból ragasztanám össze. Esetleg valami átlátszó műgyanta szerű dolog amit ki lehet formába önteni és megszilárdulás után víztiszta átlátszó lesz. Üreg kell a közepébe mert szeretnék bele tenni valamit. Ha bárkinek van ötlete az szóljon. Köszi.
Óóóó! Ez egy igazi gyönyörűség!!!
Gyerekkoromban, még Esztergomabn, volt egy ugyan ilyenünk nekünk is, emlékszem, kellett vagy 5 perc, mire bemelegedett, de egy csoda volt!
ha érdekel a belseje van 11.9Mb os tömörített anyak ha van skyped vagy msn-de megoldható az átvitel
Idézet: „, kellett vagy 5 perc, mire bemelegedett, de egy csoda volt!” ez max 1 perc és már üvölt is
A hobbim detektoros rádiók építése... Ez az első amit közszemlére bocsátok (a többi is nagyon szépen működik, de nem túl látványosak...) :
http://www.flickr.com/photos/7930216@N07/sets/72157601322247650/ (kapcsolási rajzot majd később töltök fel) Mit gondoltok?
Köszönöm, de én is észrevettem, hogy nem jó és szerkesztettem közben. Bocsánat
Húhaaa! Ez aztán szép munka! Nagyon szép a "dobozolás"
Szep munkak
En is epitettem nehanyat, de ilyen kivitelre nem maradt energiam
Sziasztok!
Tudom,hogy nektek az nem nagy dolog,amit ide most felteszek,de elkészítettem az első bontott csuccokból készített,IC áramköröm.Mivel még nem készítettem NYÁK-ot,és nincs is hozzá löttyöm,amit majd veszek,most ezt egy textolit lapra tültettem be.Ez egy vízkőmentesítő lenne,amit patkányriasztónak akartam használni,csak még a kondikkal kell egy kicsit kísérletezzek,mert túl nagy a frekie,és a kutyám se hallotta a hangját.Utánna néztem,mert ennek a frekije a szópom mérési határját súrolta,és a kutya meg ilyen nagy frekit nem hall. Min1,na lássuk a képet: Remélem tetszik. Üdv.
Helló!
Elég homályos a kép... Egyébként az adatlapodon azt írod, hogy 10 éve foglakozol az elektronikával és még nem csináltál nyákot? Ez nekem felettébb érdekes.
A kedves drága "felhasználónk" adatlapján már gördíteni kell a figyelmeztetések listáját, mert annyi van.
Azok közül kb 10 esetben szoltunk rá hogy kamuzik, és még nem is tudom hányan szoltak rá, hogy zavaró ha a totális hozzá nem értésével beleírogat értelmes témákba. Nem is beszélve a váltóáram plusz és mínusz végéről, meg a "10 éve foglalkozom elektronikával, de a tranyókhoz és az IC-khez nem értek" mondat...
Ez szó szerin óriási!Gratulálok Topi Mester!
Amúgy hány nap alatt készült el?Mennyibe kerültek a LED-ek?Gondolom,hogy nem olcsó pénzért készítetted.És ilyen nagyságu LED- mátrixos kijeljelzőket szoktál építeni? Még egyszer:Gratulálok!
És mindenkinek gratulálok!Még ezt a topic-ot nem néztem végig,de amiket láttam,azoknak mind csak gratulálni tudok!
Rendkívül szelektív az olvasásod.
Hi!
Nekem néhány dolog azért nem jön képbe. A "vízkőmentesítő" tekercsen keresztül küldi a szaggatott feszültséget, hangot viszont csak hangszóróval tudsz előállítani. Ez most vízkőmentesítő, vagy hanggenerátor? (Tekercs, vagy hangszóró van az 555-ös 3- as lábán?) A másik egy kicsit paradox a háttérben futó szkóp és az előtérben elhelyezkedő áramkör viszonya. Ha már van szkópod, csinálhatnál rendes NYÁKot is...
Most fejeztem be a pic égetőmet (még nemtudom hogy éget e rendesen)
A megfelelő feszültségek meg vannak rajta (5V, 13,5V) Érdekesek ezek az apró trafók... szívtam miatta sokat.. az aljáról készült képen látszik 2 ellenálás azokkal álítottam be a "megfelelő" "üresjárási" feszültséget de még így is 0.5 V al felette vagyok.. Látszik még egy BD 140. Ezzel helyettesítettem a BC212-őt mert azt az égnek nem sikerült működére bírni (nem 1 darabot) szerintem a lábkiosztással voltak a bajok de mindenféle kombinációt kipróbáltam és nyitott amikor zárnia kellett volna és zárt mikor nyitnia.. A kapcsolás a Topi PIC 1. cikkjéből a 2. JDM égető
Ez jó
Egy picit off de: egy elektrolit kondinak ami 25V os lessz e baja 26V tól? Persze majd kicserélem hétfő tájékában egy nagyobb feszültség tűrésűre de addig kibírja e? |
Bejelentkezés
Hirdetés |