Fórum témák
» Több friss téma |
Ismét tanultam valamit! Meggyőztél! Kösz!
A következő mikrofon csatlakozónak mi a neve, beszerezhető-e még valahonnan, és az 5 lábának mi a lábkiosztása, ha szeretnék csinálni egy jack-es átalakítót mikrofonhoz?
Köszi
Ez egyszerű Tuchel csatlakozó, bármilyen valamire való alkatrészboltban rátalálsz. Lomex stb......
Ez tuti te már találkoztál ilyennel. Mert a szám alapján én is erre kondoltam, de semmilyen elektro-s üzletben még hasonlót sem láttam!
Egyébként köszönöm!
Nagyon köszi, a farnell oldalát elfelejtettem, a többin meg megzavart a 4 kivezetés
Nem két kivezetése van? Mert akkor oszcillátor.
De az ! Már megtaláltam azok között amit mutattál.
Köszi a segítséged
Üdv.
Ez (kép) valami cső lehet de fogalmam nincs,hogy milyen. Lekopott róla az írás,de ha valaki ráismer,esetleg meg tudja mondani mire jó,válaszokat előre is köszönöm.
Talán PCF80? De majd a csövesek megmondják.
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, az ábrán látható eszközről kérdeznék, talán tekercs lehet, a másik kérdőjeles talán szénellenállás?
Köszi,és az mire való?
Javítani szeretnéd az eszközt?
Szerintem tölts fel róla egy fotót úgy könnyebb segítenünk
Szerintem is PCF 80
Viszonylag olcsón lehet szerezni(500-600Ft)
Ha olyan képeket tennél föl, amiben kevesebb a visszacsillanás és következetesen körbe fotózod 90 fokos elforgatásokkal, valamivel könnyebb.
Eddigi tippem szerint kettős trióda. Hogy milyen, azt fényképről nem mindig lehet megmondani, mert a belső kialakítás azonos típus esetén is gyártőfüggő lehet. Tippem az ECC83. Vesd össze az itt levő csövekkel, középtájt van az ECC83. A lábkiosztás is ott van, az meg az üvegen keresztül látszik. Persze, ehhez jó lenne tudni, hogy a csövön belül melyik pöcök-bigyó-mütyürke mi is és melyik lábra megy...
Előbb derüljön ki pontosan mi is. Én csak távolról szemlélem a csöves témát. Ha PCF80 akkor például rádió vevőbe.
Ez az tényleg ecc83 mert egy c betűt ki tudtam rajta olvasni és az a pecsét is rajta van amit bejelöltem(Névtelen kép).Ezenkívül a belső fele is pont olyan. De azért megkérdem,hogy ebből lehet-e építeni erősítőt?Egy rádióból van ami valamikor 6w-os volt.Nem kell valami bonyolult legyen mert nekem csak arra kéne,hogy halljam a hangját.Még soha nem hallottam csöves hangzást.Az ic-sután már a tranzisztoros is eléggé elvarázsolt,de még mindig nincs viszonyítási alapom.
A névtelen kép nem látszik.
Nem jó a formátum,átmentem .jpg-be.
Hát, a 90 fokot nem ebben az irányban gondoltam, hanem a függőleges tengely körül forgatva, hogy minden irányból látszódjon a belső felépítés.
A lábkiosztást is érdemes megnézni, mert többféle ECC cső van, az ECC81 - 82 - 83 eléggé hasonló, ráadásul a lábkiosztásuk is azonos, de akkor legalább azt lehet tudni, hogy ezek a csövek közül valamelyik. Az anódlemez mérete, perforációi talán segítenek beazonosítani pontosabban. Keress többféle képet a neten! Ezeknek a csöveknek a fűtése azonos, áramra is, feszültségre is. De más a meredekségük, a belső ellenállásuk (emiatt más az erősítésük) és más az anódáramuk. Csak méréssel beazonosíthatók. Lehet belőle erősítőt építeni. A triódáknak kicsi a torzítása, de cserében az erősítésük és a hatásfokuk sem túl nagy. A hangját nem csak a cső határozza meg, hanem a körülötte levő alkatrészek minősége, a meghajtás(!), illetve a rákötött hangszóró - ez utóbbi nagyot tud rontani rajta... Fülhallgatóval elmenne, csak meg kell oldani a jó impedancia illesztést. Kimenőtrafót csinálni nem egyszerű... Van csöves topic, ott lehet érdeklődni bővebben
Rendben.Szétnéztem biztos hogy ecc83. A többi alkatrészt egy olyan rádióból fogom kiszedni amiben ezek is voltak.Nagyapámnak volt egy ilyen rádiója de kidobta és amikor kicsi voltam eltörtem benne a csöveket .Ahonnan ezek vannak az is egy pont ilyen rádió volt,pont erre a sorsra ítélve(szomszéd gyerek)de ezeket a jobb sorsot érdemlő csöveket sikerült elcserélnem vele egy csokira(azt jobban tudja értékelni) .
A rádió többi részét nem sikerült megmentened?
Ha a típusát tudnánk, biztosabban be lehetne azonosítani a csövet.
Nem sikerült.Már csak a nyák van meg és egy sárga műanyag amin az előlap volt.A vázból is csak két rozsdás vasdarab van.
Halihóó
Találtam egy Appróságot Az érdekelne hogy jól értelmezem vajon a datasheetben irottakat miszerint ez egy equalizer ?! Másrészt mivel nulla szakmai angol tudással rendelkezem némi utmutatás érdekelne hogy mégis mire jó ezt felhasználni meg persze hogy hogyan , mint pédául előerősítős hangszín szabályozónak megfelel? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv Alika
Ez nem equalizer, hanem egy kétcsatornás, kis zajú sztereo erősítő beépített tápstabilizátorral, külső elemekkel megvalósított frekvenciamenet-kiegyenlítéssel - na, ez az "equalizer".
Autórádiókhoz, -erősítőkhöz van kitalálva. Ha változtathatóra képzed ki a szabályozó hálózat (Equalizer network) megfelelő elemeit, akkor némileg változtathatod az átvitelt, de ahogy nézem, ez inkább csak arra van, hogy az eltérő szalagsebességű magnók eltérő zajspektrumán kicsit igazítson.
Magyarán ha be is épiteném az erősítőm elé esetleg a zajokat csillapítaná? Tehát a kis tda2005-ös végfokom elé rakva csökkenne a búgás vagy azt inkább a táp szűrésével tudnám megoldani ?
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, a csatolt képen látható alkatrészről kéne információ. AEI 7831 CR33 UI2JY-X felirat található rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |