Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Playstation és web kamera összekötése.
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szikla33 hozzászólása Dec 29, 2011 /

Sziasztok! Nos én egy olyat szeretnék hogy, van egy Playstation-om és ugyebár van benne video kimenet amivel a tv-hez csatlakoztatom.Másrészt van egy már elavult logitech 4000 web cam-om amit szeretnék össze kőtni és igy űzemeltettni. Akinek van valami ötlete hogyan tudnám bekőtni az usb csatis kamerát a Playstation-hoz az jó lenne. Elöre is köszönöm a segitséget.
(#) birs válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Szia!

Szerintem ez nem igazán fog menni,mivel hogy a ps-en nincs video bemenet .Ámbár a panelon lehet hogy találnál olyan helyet ahová be lehetne kötni, de akkor
kéne még egy kapcsolási rajz is a ps-ről ,és akkor
egy elektronikai guru talán meg tudná csinálni.
Amúgy mi célból szeretnéd rákötni a kamerát?
(#) abcdabcd válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Sose volt dolgom playstationnel, de ami ötletem van, legalábbis, ahogy én elindulnék:
-meg kéne nézni, hogy esetleg gyárilag bármilyen usb-s webkamerát támogat-e a playstation, mondjuk hogy a sony gyártott-e hozzá - ha igen esetleg jó jel lehet
-ha támogat akkor már esetleg a "lelkes rajongók, bütykölők" oldalain, már lehet ott is a kész megoldás, hogy hogyan lehet esetleg másfajtát is rákötni, mert ahogy gondolom a sony, azért védeni szokta a hardvereit, meg néha eléggé egyedi megoldásai vannak, és persze a sajátja csak a sajátjával kompatibilis, viszont hallani meg olvasni lehet általában a neten mindenféle "hackelésekről" a playstationok esetén
-ha nincs gyári megoldás akkor esetleg nehezebb dolog lehet rátalálni, de hátha valaki már kitalálta, hogy hogy lehet mondjuk linuxot a készülékre rakni, akár plusz rendszerként (nemrég olvastam, hogy a közelmúltig pl a playstation3 gyárilag támogatta egyéb oprendszer, azaz linux, telepítését, csak a sony valami hackelés miatt megszüntette ezt a lehetőséget, a legújabb frissítés telepítése után (anélkül meg online nem lehet elvileg használni a készüléket, hát igen ez ilyen) de talán a sony a régebbi készülékekre nincs már így rászállva, gondolom te playstation1-gyel szeretnél szórakozni, vagy nem írtad, hogy milyened van...
-szóval valami ilyen plusz oprendszer alatt akár miért is ne lehetne, de kitudja, ha valaki benne van a témában, lehet leírja, hogy a saját oprendszerhez hogy lehet illeszteni kamerát esetleg... de egyébként valami szoftvered van, ami használná? Az is jó jel, mert akkor nyilván valahogy megoldható az illesztés is ha valaki írt szoftvert, ami ki tudja használni!

Na ez kicsit hosszú lett, de remélem esetleg valami kezdésnek hasznosítható dolgot találsz az írásomban
(#) szikla33 válasza birs hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Nos enek a ps -nek igen egyszerűnek tünik a technikai felépitése,ez egy olyan tv-hez kapcsolható ps amibe kazetta szerű kártyákat kel csatlakoztatni,minden kazettán más játék van,mário stb valami régi cucc. Szét szedtem és az egész 3 db panel 1.videó és hang kimenet ami a tv felé megy ,ebbe csatlakozik 2. panel amibe a cserélhető kártyákat helyezem,3. panel pedig a kető darab kézi irányitó konzol
(#) sargarigo válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Szerinted abból, hogy három panel van benne, látjuk mi innen hogy mid van neked? Fénykép vagy valami???
(#) szikla33 válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

A képek !
(#) idlob válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Áhhá, szóval nem is Sony Playstationról van szó...
Veszel egy mini-ITX alaplapos PC-t, vagy Raspberry Pi-t (ha majd kiadják), BeagleBoard-ot, vagy valami hasonlót. Ebből a konzolból kidobsz mindent, bele rakod a neked szimpatikus "egylapkás" számítógépet, a szükséges kivezetéseket kidrótozod.
Esetleg meg lehetne próbálni a kazetta helyére besuvasztani a számítógépet, de akkor is max. a csatlakozókat tarthatnád meg, az elektronika továbbra is menne a lecsóba...
Szóval ez a projekt sajnos így bukta.
(#) abcdabcd válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Ezen gondolom nincs netkapcsolat se, ha a tv-ben akarsz valamit nézni, akkor vegyél egy kis biztonsági kamerát bőven 10ezer alatt lehet kapni egészen jókat is, az átlag webkameráknál meg valószínű nagyságrendekkel jobbakat, és ezeken sima rca video csatlakozó van, amit a tv-re köthetsz... ahhoz nem kell semmilyen plusz készülék, ez meg maradjon meg játszani egyszerű kazettás jétékokat arra tervezték!
(Ha meg rögzíteni is szeretnéd a látott videót, arra meg vegyél valami kis képrögzítőt, vagy a kolléga által ajánlott mini-pc-k valamelyikét! Mert azok meg arra valók winchestert köthetsz rájuk stb...)
(#) szikla33 válasza idlob hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Köszönöm a segitséget! Esetleg pc & tv összekapcsolására sem lehetne használni? ATI kártyám van a gépben 3 kimenettel 1 digtális,2. analog,3 hdmi ,de a tv-n csak scart,és svhs van . Megoldható lenne a ügy?Egy kábelt már le gyártottam de valami nem stimmelt mert csak csikok voltak a tv-n .
(#) abcdabcd válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Ha ennek a készüléknek nincs esetleg VGA vagy egyéb a kártyádon megtalálható bemenete, akkor csak egymódon lehet illeszteni rá, ha építessz bele egy olyan áramkört de akkor meg megint nem kell a konzolból semmi, hacsak nem a dobozolást akarod megoldani a konzol házával...

Ha esetleg pl árverős oldalon nézelődsz, akkor ott láthatsz VGA-->TV átalakítókat, ha jól emlékszek 6eFt-tól voltak kaphatók... Vagy ha itt olvasgatsz VGA-->SCART témában ott ki van vesézve elég alaposan az egyszerűen szóba jövő kb összes megoldás. A bonyolultabb, amit valószínű ez a szerkezet ami boltban kapható is csinál, az meg nem annyira házi megoldás, mert ott az analóg VGA jelet, ami kijön a gépből digitalizálják, és aztán megint analóggá alakítják, így a képfrissítés a tv felé a tv-nek megfelelő lesz, de a számítógépen pedig monitornak megfelelőt lehet beállítani. Csak az ehhez szükséges IC-k ahogy nézegettem sok-soklábú smd ic-k...
Szóval jobban jársz, ha megveszed... Vagy esetleg építhetsz VGA-SCART adaptert, az ahogy ott le van írva akkor működik, ha a pc-n 50Hz-es képfrissítést állítassz be, ami a tv-nek megfelelő. Ehhez létezik program ami rákényszeríti a win-t az ilyen beállításra amíg tv-n akarod a képet nézni, aztán meg vissza lehet állítani monitorhoz megfelelőre. Vagy ha a videokártyád esetleg eleve támogat 50Hz-es frissítést, akkor az ugyanígy jó. Nézegess ilyen témákat ott van kapcsolás meg minden!
(#) szikla33 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Nos ebben az esetben hanyagolom ezt a dolgot.DE köszönöm a segitséget.
(#) abcdabcd válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Szívesen! Itt nézd meg, ha esetleg nem találtad volna: PC VGA -> TV Scart - erre gondoltam, itt van többféle egyszerű kapcsolás, de mindnek az az alapja, amit az előbb írtam a képfrissítésről... - az előnyük, hogy talán a legdrágábban is az ic kb 700Ft-ért kapható, a többi megoldás meg még olcsóbb

A bolti megoldások meg amiatt jók, hogy monitorhoz beállított képfrissítéssel is működnek, így közben monitoron is nézheted a képet, nem kell szoftveresen állítgatni, így olyan, mintha analóg tv kimenetű videokártyád lenne(sőt jobb, mert a szoftveres beállításokkal én már sokszor szívtam, olyan gépen is amivel nemsokkal korábban még volt kép a tv-n , aztán amikor kellett volna nem működött és állítgatni kellett...) Ezeket meg csak bedugod és kész... cserébe drágábbak...
(#) Saggitarius válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Ps2-nek letezik sajat USB-s kameraja, Eyetoy nevre hallgat, (Egy kep rola)megfelelo szoftverrel lehet PC-n is hasznalni, de pocsek a minosege (van nekem is)

Nem Nintendorol van szo? A PS1 is mar CD-rol ment, a Super Nintendo es a Game Boy muxik cartridge-al.
(#) sargarigo válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Fentebb már volt pár kép erről a csodagépről. Semmi köze se a sony-hoz, se a nintendóhoz. Ez ilyen .. izé..
(#) Saggitarius válasza szikla33 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Ha meg mindig a kiindulasi kerdesre gondolsz, akkor nem kivitelezheto. A jatekkonzolok (XBOX, PS, Wii) szinte kizarolagosan csak a sajat cuccaikat - hiaba USB-s - fogadjak el a gepben levo firmware (vagyis mukodtetoszoftver) miatt.
(#) minitrue válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

A szóban forgó hardver valamiféle Polystation-féleség, az "agya" a kazettáiban van. A "gép", mint a képeken is látszik, csak a kazetta csatlakozóját köti össze a perifériákkal.
Egy magyar link, és egy
angol nyelvű link. Az utóbbin több klón is megcsodálható.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem