Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED Shine discofény

Témaindító: hayabusa, idő: Dec 15, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 9
(#) djglam válasza mikol15 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Helló!Első sorban köszönöm válaszod ! De letudnád írni ezt az egész dolgot pontosabban azt megköszönném ,hogy mit hogyan hova kell pontosan beszerelni ? Spot lámpát azt sima lámpaboltba meglehet venni kb 1500-2000ft-os tétel és abba egy színes ledes spot izzó aztán mehet a buli ! Válaszod várom ! Üdv!
(#) cucu26 válasza mikol15 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Szerintem olcsóbban kijön úgy hogy ha MÜ III as védőcsövet használ sokkal olcsóbb mint az esztergályos és egy szimpla villanyszerelő boltba meglehet kapni!2,5 méter hosszú és 175ftmindenkinek szép napot
(#) mikol15 válasza djglam hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Ment PÜ... Üdv.:Mikol15
(#) DJ Anthony hozzászólása Dec 19, 2010 /

Sziasztok!

Bocsánat mindenkitől előre is.
Nincs időm végig olvasni de én is építettem egy LED Shine-t. na én most a Double Shine-t szeretném elkészíteni. ha valaki már megépítette légyszives küldje el nekem a kapcsolási rajzát. régen meg volt de elveszett. nagyon sokat segítenétek nekem. előre is köszönöm!
Sziasztok!
(#) golem hozzászólása Feb 4, 2011 /

Sziasztok lenne egy kérdésem ha ezt igy meg csinálom akkor meg lenne e védve a gépem mert ha igen akkor teszek bele még
diódát. mert most vágta tünkre az egyik alaplapom.
mert az egyik tranzizstor zárlatos lett.
(#) zenetom válasza golem hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Hali!
Elvileg az 1N4148-asok védelemként szolgálnak, szóval nincs baj, megépítheted.
Viszont a rajzon a test NEM az LPT 1-es lábra megy, hanem a 18..25 lábak valamelyikébe (a 18.....25 lábak mind testpont).
(#) Tomka007 hozzászólása Feb 5, 2011 /

Valaki akinek sikerült USB portra átalakítania a LPT portot azt kérem írja le!
Nagyon szeretném ha USB-ről menne a fény!
Többször írtam, de senki nem írt rá semmit.
Légyszíves segítsetek!!!
(#) Szabi1 hozzászólása Jan 2, 2012 /

Hello!
Én is csináltam egy LED Shine kapcsolást csak annyi változással hogy bc 182 helyett c1815 tranyót használtam és 3 lpt kimenetet. Ledek helyett 12v os izzót raktam. Az a gondom, hogy a tranyó nem kapcsolja a gnd-t ha megjelenik az 5v a bázison persze 1k ellenálláson keresztül. Pedig a bétáját megmértem mindnek és elég reális értéket kaptam az adatlapjához képest. A hadware-t lpt re való csatlakozás nélkül próbáltam a pc molex csatiából vettem áramot.
(#) Georgee válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Más a lábkiosztása a c1815 tranzisztornak!
(#) Szabi1 válasza Georgee hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Azt tudtam én is csak az 1k bázis ellenállásal lehet gond.
Szerintem túl sok neki. Nemtudom, hogy aktiválva az lpt port mennyi áramerősséget ad, ha tudnám akkor ki tudnám számolni a bázisellenállást.
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Ha jól számoltam akkor olyan 4,25A van az LPT-n igaz?
(#) Georgee válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Először próbálj meg kapcsolni egy LED-et az LPT-ről direktbe kötve (nem erős fényű). Lehet, hogy a port nem ad jelet!
(#) Szabi1 válasza Georgee hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Hát még a pc re sem kötöttem az eddigi teszteken hanem az lpt lábai helyett adtam 5v ot hogy lássam működik-e. De kiment a c1815 tranyó annyit kisérleteztem. Nemsokára jön helyette BC 547C-t rendeltem.
(#) Inhouse válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Az, hogy LED-et vagy izzót kapcsolsz rá, azért nem mindegy. Főleg attól függ, mekkora teljesítményű izzót...mivel a BC182 max 100mA-t tud kapcsolni, az izzó nem lehetett 1,2W-nál nagyobb. Az is gond lehet, ha benthagytad az 1k-os LED-kel soros ellenállásokat...a bázisokhoz kell!

Az LPT biztos nem tud ampereket kapcsolni...

Üdv
Inhouse
(#) Fawke84 hozzászólása Dec 6, 2012 /

Sziasztok!
Azt szeretném ha segítenétek, mert én nem vagyok szakmabeli. Arra gondoltam , hogy van nekem 3 db Flash Scan DMX 2 optikás inteligens fényefektem. Ezek 250w/24v ELC hidegtükrös izzóval vannak szerelve. Ami azért nem frankó mert drága és sűrűn megy tönkre. Az efekt úgyműködik hogy az izzó fényye áthalad két tárcsán az egyikkben dichro szűrők vannak ez adja a szint a másikban gobo-k . Arra gondoltam hogy átlehetne-e alakítani Led-re? HA igen ,milyen ledeket érdemes használni, úgy hogy a fényerő is megmaradjon vagy ha lehet növekedjen. Ventilátor hűti az izzókat gondolm az elég a ledeknek is. És az is fontos lenne hogy megmaradjon nagyjából a csóva tulajdonsága is. Az elc izzónál a hidegtükör fókuszál , de ha jól sejtem vannak ledek melyek alapból tudják ezt. Előre is köszönöm!
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Akarom írni 4,25 V (régebbi pc-n).
(#) Szabi1 válasza Fawke84 hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Szia jó volna 1 modelszám hogy megnézzük a kapcsolását. Szerintem egy mikrokontroller egy Soild State relén kapcsolja az izzót, de mivel nem tudjuk pontosan ezért kell.
(#) Fawke84 hozzászólása Dec 7, 2012 /

Szabi1! Nem vagyok most otthon, de majd megnézem addig is itt egy link hátha ez is elég: Bővebben: Link

Szerk: A link gomb a linknek van, a válaszablakban!
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2012
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem