Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laptop tápegység
Bocsi, de evvel nem voltam kisegítve... Konkrétabbat légyszi.És ha kicserélem a kimenő kábeljét Jack aljzatosra?
Szia! Megy az védőföld nélkül is! Jobb miben nincs mert kegyetlen földhurkot tud csinálni monitorral és főleg audio-val ha össze van kötve a gép! Más baja van valószínűleg![OFF] Nem igen érdemes ilyen tápokat javítgatni mert a bolhapiacon 600-1000fFt közt nagyon jókat lehet kapni csak esetleg dugót kell rajt cserélni ha nem pont a géphez való! A polaritás és a feszültség,teljesítmény persze lényeges,hogy megegyező legyen..[OFF]
Van nekem egy Clevo D410 tipusu laptopom es az hozza egy adapter, amelynek a csatlakozojanak kabele meg van torve, pont a zavarszuroje utan, szeretnek segitseget kerni kicserelem az csatlakozoja vegen az a zavarszurot nem tudom beepiteni annak mi a funkcioja mi taalhato benne es hogyan tudom potolni.
Ez van benne:Bővebben: Link
Ha kihagyod sem tragédia. Már le van itt írva néhányszor.
koszonom szepen!
Nem gondolod, hogy fejből tudjuk az összes laptop csatlakozóját 20 évre visszamenőleg és megmondjuk egy tök homály kép alapján?
A mostaniak már 19-20V körül mennek, és 2 polusú koax rendszerű dugójuk van, ez egy régi, ennyi. Üdv Inhouse
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. DELL vagy HP típusú laptop tápot keresek ami már ki lett selejtezve. Az sem baj ha totál rossz, csak a DC dugó felőli kábel, és a dugóra lenne szükségem. A dugó mérete: külső átmérő 7.4mm belső átmérő 5.1mm. A legbelső vékony érintkező nem lényeg. Köszönöm a segítséget. Gábor
Szia!
Kapható univerzális készlet 1000-1500 Ft körüli áron, abban van olyan dugó ami neked megfelel. Üdv.: Gyula
Szia!
Köszönöm, azt néztem, de minden méret megtalálható, csak ez nem. Egyébként is csak erre az egy méretre lenne szükségem, amit úgyis kidobna valaki a táppal együtt. A többivel nem tudnék mit csinálni. Gábor
Szia!
Elég nehezen lehet értelmezni a mondókádat, de most akkor jó a laptop vagy nem?
De most a laptop fémrésze ráz?
Azt veszem ki hogy a műanyag része ráz.
Eléggé érdekes jelenség hogy mindkét töltővel ezt csinálta. Mi van még a gépbe dugva?
Használd másik konnektorról. Úgy is ráz?
Ilyet akkor tud csinálni laptop, ha földeletlen konnektorba van dugva a tápja. Nekem Lenovo laptop csinálja ugyanezt, ha olyan ügyfélnél vagyok, ahol nincs rendes földelt konnektor. Az oka az, hogy ebben a tápban a védőföld a kapcsolóüzemű tápon belül össze van kötve a DC kimenet negatív pontjával egy 1 MOhmos ellenállással (láttam már olyan kapcsolóüzemű tápot is, ahol direktben, fóliával volt összekötve). A védőföld meg a két másik bemenet (bedugástól függően fázis vagy nulla) között pedig zavarszűrő kondenzátorok szoktak lenni. Ebből már kész is az áramkör...
Megoldás: földelt aljazatba kell dugni. Ha ráz, akkor az nem földelt. Mellesleg láttam már olyan kínai "földelt" hosszabbítót, amelynek vezetékére kívül rá volt írva, hogy 3 x 0,75 és csak 2 vezeték volt benne!!! A védőérintkezők pedig sehova nem voltak kötve! Le is fényképeztem, meg szét is vágtam rögtön, mondtam a tulajnak, hogy azért, mert ez így életveszélyes (ott meg az asztali PC fémháza rázott).
Mert a króm vezető. De abból kellene kiindulni, hogy mi változott meg, hogy egyszeriben ráz az egyébként tökéletes tápegységre kapcsolt laptop.
Másik topikban és itt is már kaptál értelmes választ erre a rázásos dologra. A kapcsolóüzemű tápegységek egyik hátrányos tulajdonsága az, ha nem földelt aljzatba vannak dugva, hogy kicsit csipked a rákötött készülék fém része.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni 1 kapcsitáp vezérlő ic azonosításához DAS001 ST EZ627 ezvan ráirva. gugli nem segített.Egy delta noti adapterben van.a kimeneti oldalon.Vagy estleg mi jó helyette. Köszi
Szia!
Ez nem más, mint a TSM103AI referencia feszültségforrással kiegészített kettős műveleti erősítő. Beszerzési forrást nem találtam.
Sziasztok!
megtudná nekem mondani mi a feladata a töltőkábelen lévő nagyobb henger alakú dolognak......gondolom egy szűrő. Gondom: megtört a kábel vettem hozzá szerelhető csatlakozóvéget és levágtam addig amíg meg van törve de igy nem tudom bekötni mert rövid le kéne vágnom a "szűrőt" milyen hátrányt jelent ez?? mi a pontos feladata ?
Már néhányszor fent van, de íme:Bővebben: Link
Ha elhagyod sem lesz dráma.
Én is kiváncsi lennék h mire való, elmagyaráznád?
Sziasztok.
Van egy vacakoló HP laptop tápegységem, az a baj ha bedugom a laptopba akkor a kis led ami jelzi hogy be van dugva pislákol. Természetesen a laptop nem kapcsol be vagy is néha el lehet hogy el pillanatra be induljon de semmi több. Multiméterrel rá mérve adja a 19V de gondolom ez csak azért van mert terheletlen állapotban van mérve. Szétszedtem még azt a fehér ragasztó szérűséket is lekapartam de nem láttok semmi rendelleneset. Valaki találkozott már ilyesmivel, vagy esetleg valami tipp hogy merre kéne elindulnom? Lehet hogy kondi baja van?
Nagyon csalafinta kerdes jon: es ha terhelten mered?
Vagy eddig meg nem jutottal el? (eleg egy sima autoizzo) Ha igy is esik a fesz, akkor egyertelmuen tap. Azert ki kellene probalni a notebookot egy masik tappal is. Aztan szedd szet a tapot, nezd meg benne az alkatreszeket eloszor csak szemmel, pupos kondi, kormos ellenallas, stb. De a nagyfesz oldalon is jarhatja a veget valami elvileg.
A notebooknak nincs semmi baja most is megy csak egy másik táppal, az alkatrészeket meg néztem már és nincsen ilyen probléma, ezt a terhelt mérést meg kipróbálom majd valahogy.
Hello!
Tudom már fél éves hozzászólás, de hátha azóta se lett megoldása. Az ötletem: A villanykályha be volt dugva? mert ha igen akkor lehet az a zárlatos, és annak a felületén jelent meg a hálózati feszültség, és a laptopon keresztül, meg persze rajtad keresztül került földre. Üdv.
Üdv!
DELL laptopom töltőjét javítom már jóideje, de sajnos még mindig nem találtam adatlapot a vezérlő IC-ről. Ha valaki ki tudna segíteni, megköszönném, hátha ti ügyesebben kerestek mit én. A feliratok: CP017ND 1X30X202
Van egy Fujitsu Siemens Amilo Li 2727 laptopom, azonban az akkumlátor halott benne. Mivel csak kocsiban szeretném használni, azt találtam ki, hogy veszek hozzá ilyen 12 Voltos simson akkumlátort, és a hálózati táp helyére bekötöm. A kérdésem az lenne, hogy ez így működhet-e és kell-e hozzá készíteni valami stíbilizáló áramkört? Ja és bár az akkumlátor csak 10 V-os, a hálózati táp 20 V-ot ad le, akkor most feltétlenül pont 20 V-ot kellene rákötnöm?
Ne vegyél simson akkut. Inkább egy ilyet és használd a szivargyújtóról. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |