Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop tápegység

Témaindító: Dzót, idő: Feb 10, 2006
Lapozás: OK   4 / 14
(#) wpetya válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Bocsi, de evvel nem voltam kisegítve... Konkrétabbat légyszi.És ha kicserélem a kimenő kábeljét Jack aljzatosra?
(#) patexati válasza Babó22 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia! Megy az védőföld nélkül is! Jobb miben nincs mert kegyetlen földhurkot tud csinálni monitorral és főleg audio-val ha össze van kötve a gép! Más baja van valószínűleg![OFF] Nem igen érdemes ilyen tápokat javítgatni mert a bolhapiacon 600-1000fFt közt nagyon jókat lehet kapni csak esetleg dugót kell rajt cserélni ha nem pont a géphez való! A polaritás és a feszültség,teljesítmény persze lényeges,hogy megegyező legyen..[OFF]
(#) drsikorszki hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Van nekem egy Clevo D410 tipusu laptopom es az hozza egy adapter, amelynek a csatlakozojanak kabele meg van torve, pont a zavarszuroje utan, szeretnek segitseget kerni kicserelem az csatlakozoja vegen az a zavarszurot nem tudom beepiteni annak mi a funkcioja mi taalhato benne es hogyan tudom potolni.
(#) zolika60 válasza drsikorszki hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Ez van benne:Bővebben: Link
Ha kihagyod sem tragédia. Már le van itt írva néhányszor.
(#) drsikorszki válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

koszonom szepen!
(#) Inhouse válasza wpetya hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Nem gondolod, hogy fejből tudjuk az összes laptop csatlakozóját 20 évre visszamenőleg és megmondjuk egy tök homály kép alapján?
A mostaniak már 19-20V körül mennek, és 2 polusú koax rendszerű dugójuk van, ez egy régi, ennyi.

Üdv
Inhouse
(#) HA5AWS hozzászólása Máj 20, 2011 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. DELL vagy HP típusú laptop tápot keresek ami már ki lett selejtezve. Az sem baj ha totál rossz, csak a DC dugó felőli kábel, és a dugóra lenne szükségem. A dugó mérete: külső átmérő 7.4mm belső átmérő 5.1mm. A legbelső vékony érintkező nem lényeg.
Köszönöm a segítséget.
Gábor
(#) vgyula válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szia!
Kapható univerzális készlet 1000-1500 Ft körüli áron, abban van olyan dugó ami neked megfelel.
Üdv.: Gyula
(#) HA5AWS válasza vgyula hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szia!
Köszönöm, azt néztem, de minden méret megtalálható, csak ez nem. Egyébként is csak erre az egy méretre lenne szükségem, amit úgyis kidobna valaki a táppal együtt. A többivel nem tudnék mit csinálni.
Gábor
(#) kadarist válasza (Felhasználó 82093) hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Szia!
Elég nehezen lehet értelmezni a mondókádat, de most akkor jó a laptop vagy nem?

De most a laptop fémrésze ráz?
(#) Dániel X válasza kadarist hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Azt veszem ki hogy a műanyag része ráz.

Eléggé érdekes jelenség hogy mindkét töltővel ezt csinálta. Mi van még a gépbe dugva?

Használd másik konnektorról. Úgy is ráz?
(#) kendre256 válasza (Felhasználó 82093) hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Ilyet akkor tud csinálni laptop, ha földeletlen konnektorba van dugva a tápja. Nekem Lenovo laptop csinálja ugyanezt, ha olyan ügyfélnél vagyok, ahol nincs rendes földelt konnektor. Az oka az, hogy ebben a tápban a védőföld a kapcsolóüzemű tápon belül össze van kötve a DC kimenet negatív pontjával egy 1 MOhmos ellenállással (láttam már olyan kapcsolóüzemű tápot is, ahol direktben, fóliával volt összekötve). A védőföld meg a két másik bemenet (bedugástól függően fázis vagy nulla) között pedig zavarszűrő kondenzátorok szoktak lenni. Ebből már kész is az áramkör...
Megoldás: földelt aljazatba kell dugni. Ha ráz, akkor az nem földelt.
Mellesleg láttam már olyan kínai "földelt" hosszabbítót, amelynek vezetékére kívül rá volt írva, hogy 3 x 0,75 és csak 2 vezeték volt benne!!! A védőérintkezők pedig sehova nem voltak kötve! Le is fényképeztem, meg szét is vágtam rögtön, mondtam a tulajnak, hogy azért, mert ez így életveszélyes (ott meg az asztali PC fémháza rázott).

Kép017.jpg

Mert a króm vezető. De abból kellene kiindulni, hogy mi változott meg, hogy egyszeriben ráz az egyébként tökéletes tápegységre kapcsolt laptop.

Másik topikban és itt is már kaptál értelmes választ erre a rázásos dologra. A kapcsolóüzemű tápegységek egyik hátrányos tulajdonsága az, ha nem földelt aljzatba vannak dugva, hogy kicsit csipked a rákötött készülék fém része.
(#) collyka hozzászólása Máj 31, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni 1 kapcsitáp vezérlő ic azonosításához DAS001 ST EZ627 ezvan ráirva.
gugli nem segített.Egy delta noti adapterben van.a kimeneti oldalon.Vagy estleg mi jó helyette.

Köszi

táp2.jpg

(#) kadarist válasza collyka hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Szia!
Ez nem más, mint a TSM103AI referencia feszültségforrással kiegészített kettős műveleti erősítő. Beszerzési forrást nem találtam.
(#) collyka válasza kadarist hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Azért köszi
(#) RZ hozzászólása Okt 5, 2011 /

Sziasztok!

megtudná nekem mondani mi a feladata a töltőkábelen lévő nagyobb henger alakú dolognak......gondolom egy szűrő. Gondom: megtört a kábel vettem hozzá szerelhető csatlakozóvéget és levágtam addig amíg meg van törve
de igy nem tudom bekötni mert rövid
le kéne vágnom a "szűrőt" milyen hátrányt jelent ez??
mi a pontos feladata ?
(#) zolika60 válasza RZ hozzászólására (») Okt 5, 2011 / 1

Már néhányszor fent van, de íme:Bővebben: Link
Ha elhagyod sem lesz dráma.
(#) forma1 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Én is kiváncsi lennék h mire való, elmagyaráznád?
(#) Rendi.ludas24 hozzászólása Nov 1, 2011 /

Sziasztok.

Van egy vacakoló HP laptop tápegységem, az a baj ha bedugom a laptopba akkor a kis led ami jelzi hogy be van dugva pislákol. Természetesen a laptop nem kapcsol be vagy is néha el lehet hogy el pillanatra be induljon de semmi több.
Multiméterrel rá mérve adja a 19V de gondolom ez csak azért van mert terheletlen állapotban van mérve. Szétszedtem még azt a fehér ragasztó szérűséket is lekapartam de nem láttok semmi rendelleneset.
Valaki találkozott már ilyesmivel, vagy esetleg valami tipp hogy merre kéne elindulnom? Lehet hogy kondi baja van?
(#) bbalazs_ válasza Rendi.ludas24 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Nagyon csalafinta kerdes jon: es ha terhelten mered?
Vagy eddig meg nem jutottal el? (eleg egy sima autoizzo)
Ha igy is esik a fesz, akkor egyertelmuen tap.
Azert ki kellene probalni a notebookot egy masik tappal is.
Aztan szedd szet a tapot, nezd meg benne az alkatreszeket eloszor csak szemmel, pupos kondi, kormos ellenallas, stb. De a nagyfesz oldalon is jarhatja a veget valami elvileg.
(#) Rendi.ludas24 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

A notebooknak nincs semmi baja most is megy csak egy másik táppal, az alkatrészeket meg néztem már és nincsen ilyen probléma, ezt a terhelt mérést meg kipróbálom majd valahogy.
(#) Solt85 válasza (Felhasználó 82093) hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Hello!

Tudom már fél éves hozzászólás, de hátha azóta se lett megoldása.
Az ötletem: A villanykályha be volt dugva? mert ha igen akkor lehet az a zárlatos, és annak a felületén jelent meg a hálózati feszültség, és a laptopon keresztül, meg persze rajtad keresztül került földre.

Üdv.
(#) DJ Tacki hozzászólása Dec 19, 2011 /

Üdv!
DELL laptopom töltőjét javítom már jóideje, de sajnos még mindig nem találtam adatlapot a vezérlő IC-ről. Ha valaki ki tudna segíteni, megköszönném, hátha ti ügyesebben kerestek mit én.
A feliratok:
CP017ND
1X30X202

DSC_1125.JPG

(#) adam88 hozzászólása Jan 3, 2012 /

Van egy Fujitsu Siemens Amilo Li 2727 laptopom, azonban az akkumlátor halott benne. Mivel csak kocsiban szeretném használni, azt találtam ki, hogy veszek hozzá ilyen 12 Voltos simson akkumlátort, és a hálózati táp helyére bekötöm. A kérdésem az lenne, hogy ez így működhet-e és kell-e hozzá készíteni valami stíbilizáló áramkört? Ja és bár az akkumlátor csak 10 V-os, a hálózati táp 20 V-ot ad le, akkor most feltétlenül pont 20 V-ot kellene rákötnöm?
(#) zolika60 válasza adam88 hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Ne vegyél simson akkut. Inkább egy ilyet és használd a szivargyújtóról. Bővebben: Link
Következő: »»   4 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem