Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nem az áramkörön belül szoktam programozni, csak egy kettő munkámba van beleépítve, a többségébe nincs, mert így egyszerűbb szerintem.
Elkészült vicsys által tervezett és programozott infra távirányítós bemenetválasztó és hangerőszabályzó áramkör, egyenlőre csak a vezérlő rész, a relék külön panelen lesznek.Íme néhány kép:
Az igényes munkához idő kell,látom te ráfordítottad az időt ,szép is lett.Grat.
Elektrolizáló.
Életem első kütyüje szóval legyetek elnézőek kérlek 10 perces ,,munka,, volt. :yes:
Köszönöm! Igen ez az egyik LCD, a másik kettő panelmérőbe kell, az most készül.
Többieknek is köszi.
Kép lemaradt.
Tényleg bocs!
Nagyon sirály, gratulálok! De mégis mi ez?
Nagyon szépen kivitelezett nyák! Gratulálok, remek darab lett. Egyértelmű és letisztult kijelzés. Professzionális!
Üdv mindenkinek ! Az utóbbi időkben a hangfrekvenciás cuccok mellett nekifogtam egy egészen más projektnek mégpedig a PIC es panelmérőnek amit Attila 86 tett közzé ! A műszer két nyákból épül fel ! Majdnem sikerült véglegesíteni a kijelző paneljét csak ezt-azt nem találtam az üzletben és több kevesebb időn belül elkészül az összes hozzátartozó ! Íme néhány kép !
Üdv:Levente
Jó lett. Ez ólommentes forrasztás, vagy csak a fénykép csalóka?
Szia!
Kifelejtetted az átkötéseket!
Az SMD-zést még lehet gyakorolni. Ettől eltekintve nem rossz !!
Nem egyszerű SMD-t forrasztani,hogy szép is legyen! Első szabály a jó páka és nem a hegyes pákavég az amivel szép fog lenni! Második a forrasztóanyag és az adagolás mikéntje.. (kis flux sem árt de nem kell sok) . Igazi szép forrasztáshoz nem árt a nyákot előmelegítő felé rakni. Természetesen egy házi nyák maszkolt lakkréteg nélkül soha nem lesz olyan szép de lehet rá törekedni PL: a soklábúaknál egy öntapadós papírcsík sokat dob ha a nyákra ragasztjuk a forrasztás idejére.. Sok apróság van.. DE! Nem a szépség a legfőbb cél hanem a stabil tartós működés! Ezt kell szem előtt tartani.. Minél komolyabb eszközei vannak az embernek a forrasztás annál jobb szebb lehet de csak akkor ha van érzék,türelem,tapasztalat.. Én ha muszáj egy pillanatpákával is tudok SMD forrasztásokat végezni de erre szerencsére nincs szükségem Weller TCP az örök minőség Szép SMD az paszta nyákhoz pasztasablon, meleg levegő Élvezet "rásütni" olyan jó mikor magától megy a helyére és szép is..
Kedves Janika sajnálattal közlöm hogy egy csipeszt nem találtam amivel megragadjam az SMD ket Elhiszem hogy te vérprofi vagy de nekem ennyire telt !
Én nem is be akartam szólni, csupán adni tanácsot. Én is így kezdtem az SMD-zést, mostanra jól állok. Át is szeretnék állni 0805... Amúgy nekem az szokott gond lenne a Fahrenheit pákámmal, hogy egyszerűen nem lehet az ónt letörölni szivaccsal a végéről. Szerintem már rossz a hegy bele, 1 éves..
Először ne haragudj, János nevem Leventécském, másodszorra semmi rossz szándék nem volt benne, már ne haragudj. Én is kapok kritikát, de jól viselem, mert hasznos számomra. Nekem sincsen extra csipeszem, 500 ft-os...
Jó az az 500 Ft-os csipesz csak ne engedd felmágneseződni A kerámia ráér majd ha nem tudod másra költeni a zsebpénzed
Sajnos én a puszta bal kezem segítségével forrasztottam be Majd szerzek egy csipest és akkor is mutatok képet
Rendben !
Patexati: remélem nem sikerül.. Pákára van amúgy ötleted, mit tegyek a heggyel?
Tisztítsd meg valami folyasztószerbe mártva és töröld le alaposan. Ha sérül a pákahegy bevonata akkor sajnos az nem lesz már jó.. A páka heyével nem szabad soha feszegetni,kapargatni,nyomkodni,stb ez miatt megy tönkre legtöbb esetben. Egy eredeti hegy évekig bírja hobbi szinten ha jól használja az ember.. De ez istt OFF be is fejezem..
Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban sajnos 0 Ohmos ellenállás későn fog érkezni ! A legkisebb ellenállás az 10 Ohm az meg megfelelne ide ezere a célokra?
Üdv:Levente
Nem lövünk vele nyulat, végülis betehetsz 10Ohm-okat is helyettük.
Próbáld ki a dörzsi szivacsot, nekem bevállt. Nem kell vizezni se.
Nekem a tiszta vászon rongy vált be. Azzal maradéktalanul le lehet mindent törölni a pákahegyről. (Szárazon)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |