Fórum témák
» Több friss téma |
Janimester jól látja, kár volt az izzót elhagyni élesztéskor, sőt a biztosíték kihagyását is sajnálhatja
Megmértem mind a négy ic-t és itt az eredmények a 8-as láb és a negatív kivezetés felé de egyiknél sem vezetett a kimenetek ill a borda fele. Bal híd bal ic - 511R jobb ic 1600R - (ennél jött fel a vezetősáv) , jobb híd bal ic 512R jobb ic 513R. Meglehet hogy az 1600-as értéket is azért kaptam mert befolyásolja az eredményt az hogy semmi nincs rákapcsolva arra a lábra. Ezekszerint van rá esély hogy maximum csak az az egy ic ment tönkre ? :no:
Ezeket az értékeket a 8. és a 15. lábak között mérted?
Nem a 8-as és a hangszóró kivezetések között.
Ok. Mérek majd a sajátomon, összevetésnek jó lesz.
Ennek elvileg mennie kell!! Én is megcsináltam,semmi gond vele.Nem fordított tápot kapott véletlen a Nyák???Mondjuk azok a forrasztások nemtúl meggyőzőek Nézd átőket,nem-e ott lesz a gond.
Neem ennyiire nem vagyok kezdő hogy fordított tápot adjak neki de holnap majd nekiugok a projekten mára elfáradtam Reloop köszönöm szépen hogy megméred nekem . Amúgy én szakadásvizsgáló módban kaptam ezeket az értékeket.
Nem túl jó hír, még Mohm tartományban is szakadást mérek, mérőcsúcsok felcserélésével is (8-14 között). Ezen töprengeni kell kissé.
Dióda vizsgálóval szerencsére stimmel, egyik irányban szakadás, másikban félvezető átmenet.
Köszi értem ,esetleg tudnál csinálni pár éles képet a nyákodról ha szépen megkérlek ?És elküldenéd az email címemre ha van hozzá kedved? skyline1999 kukac citromail hu Most neki is állok átnézni tüzetesebben hogy mi a hiba mert mindkét panel totál ugyanezt csinálja. Szerintem benéztem valami alkatrészt amit mindkettőnél elbaltáztam.
Szívesen küldök képet, de más nyáktervet használtam. Ez tökéletesen megmutatja a helyes beültetést. A félkész munkádon a kondikat átnéztem, rendben voltak. Az ellenállás színkódot nem tudtam visszafejteni, de hibás érték nem okozhatja a drasztikusan nagy áramfelvételt.
Indítsd el áramkorlátozóval, egyből látni fogod melyik oldali táp nem áll fel, illetve a kimeneten lesz-e rendellenes egyenfeszültség.
Köszi, egyébként a 470nf-os kondit kivettem a jobb ic-ből és a kimenetre már nem küldte ki a teljes tápfeszt hanem csak 15-20v-ot .Megpróbálom az áramkorlátos módszert is.
Nálam így nézett ki összerakva egy komplett végfok. Konkrétan mire lennél kiváncsi a fotón? A beültetés a LAY-on is egyértelmű, a nyák pedig dettó ugyan az.
Konkrétan csak egy összevetést szerettem volna tenni. Már levettem a hűtőbordáról is az ic-ket de még mindíg ezt csinálja.. ha nem adok neki föld-et akkor hirtelen bekapcsolásnál teljesen felmegy a fesz a kimeneten majd szépen fokozatosan lecsökken nullára.
Mit jelent az, hogy nem adsz neki földet?
Megpróbáltam kiszűrni melyik pólus okozhatja a hibát tehát úgy indítottam hogy egyszer lehúztam a +-at majd a negatívval majd a föld-el is eljátszottam ezt amely alapján betájolhatnám a hibát.. de már nem kínlódok vele.. visszaforrasztom az előző mikroshop-os panelbe a cuccokat azt majd írok mi sült ki belőle. (előtte abban működött tökéletesen minden).
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy sima a tda7294 ic ből készített erősítőmnek jó e egy sima graetz es táp. Egy trafó-graetz majd a pufferek vannak egymás után. A kérdésem arra vonatkozna hogy elég e így, vagy szűrésnek kellene még bele valamilyen nf es kondi. Köszönöm a választ előre is.
Szia! Adj egy linket, milyen tápra gondolsz. A nF-os kondik helye az IC közelében van, a nyáktervek többnyire tartalmazzák.
A tda gyári kapcsolásárol van szó. (7294)
Valóban rajta van 2db 100nf a tápágakon. Csak az lett volna a kérdésem hogy érdemes e a tápegységbe külön is tenni nf kondit. A táp kapcsolása nagyon egyszerű. Trafó - graetz - puffer kondik. Köszi!
Trafós tápnál nem fontos, de ha teszel abból nem lehet baj, főleg ha a feszültség tűrésre is odafigyelsz.
Ilyen célra legjobb a 100n/50V -os kerámia X7R (smd 1206) kondi, a puffer elkók lábai közé forrasztva.
Tessék. Bár nem hiszem ,hogy ez segít.
Az a fehér micsoda? Öntapadós papír?
Igen ,de nagyon erős és bírja a hőt is. Amúgy is sok J energia kell ,hogy akár egy sima is kigyulladjon.
Frankó
Én régebben rá szoktam vasalni zöld háttérrel, hogy "gyáribb" kinézete legyen és lehessen villogni vele ... manapság már nem tökölök ilyesmivel.
Üdv.
Most valószínűleg hülyének fogtok nézni,de ha egy nyákterven megvan adva a vdc+ vdc- és a ground,akkor a vdc+ a tápfesz pozitív oldala,a vdc- a tápfesz negatív oldala a ground-ot pedig a fémburkolatra kell kötni h le testelje? Válaszotok előre is köszönöm
Üdv! A tápnak így kell kinézni.
Üdvözlet az uraknak!
Megoldódott a végfokjaimon a kimeneti egyenfesz Újra megépítettem a mikroshop-os nyákokat majd mindent átraktam az előző panelból ebbe és működött első indításra. És az összes ic tökéletesen működik 0-alapzajjal (akármilyen közel tettem a fülem a hangszóróhoz semmi búgást nem tudtam észlelni ) Pedig már én is megvoltam győződve arról hogy ezek már halott ic-k de már én is tudom igazolni hogy ezek mindent kibírnak
Sziasztok. Egy haverom megkért, hogy tervezzek neki nyákot TDA 7294-hez és TDA 7264-es ic hez. Adott fénymásolt fotókat a beültetett nyákokról, amit átterveztem. A kérdésem az lenne, hogy van-e valaki aki épp most akar építeni ilyen végfokot. Kipróbálásra adnék panelt ingyen, ha rövid időn belül beülteted, beméred és beszámolsz az eredményről. Érdekel valakit? Ide üzenj privátban.
Miért volna erre szükséged? Nem vagy biztos a terved hibátlanságában? Ezek olyan egyszerű áramkörök , hogy pár perc alatt le lehet ellenőrizni egy komplett nyáktervet.
Egyébként van fent néhány megbízható nyákterv, ha esetleg "biztosra" szeretnél menni.
A nyák tervek valószínűleg jók. Én a gerjedési problémákra gondolok elsősorban az analóg technikában kevés tapasztalatom van, inkább a vezérlés technika a fő profilom. Nem akarok beégni, ha a haver sorozatban gyártaná és bármi probléma lenne például a huzalozással.
Megjegyezném, Én ezt azoknak ajánlottam, akik épp most szeretnének összedobni egy ilyen végfokot és nem olyanoknak, akik hasonló kérdéseket tesznek fel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |