Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális hangrögzítés (delay)
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Báddzsó válasza gtk hozzászólására (») Júl 10, 2006 /

van pc-d!? hasznád azt "effekt processzornak" csak egy progi kell hozzá és CD minőségű lesz a hang.
(#) gtk válasza jon@ hozzászólására (») Aug 18, 2006 /

Kozben sikerult megcsinalni PWM -el?vagy maskeppen?
En most tanulmanyozom a avr/PWM -et...
(#) MaSTeRFoXX válasza Gory hozzászólására (») Ápr 24, 2007 /

Idézet:
„PC-re írtam egy programot, ami a wav fájlból kinyeri nekem a bináris adatokat, ezt (egy tömörítési eljárás után)”

Ez már régóta érdekel, most megint napirendre került hogy egyszer csinálnom kéne egy hanglejátszót, csak jelenleg elakadtam a wav fájl értelmezésében/átalakításában.

Nincs erről valami leírásod?
(#) MaSTeRFoXX válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 24, 2007 /

Azóta megoldódott....
Fogtam, írtam egy progit delphibe, ami bájtonként kiolvassa a wav fájlt, és így az első néhány bájt után (header meg a többi) jön maga a hang adata. (Ahogy a neten megtaláltam leírásokban, mindenhol nagyon bonyolultan írták le, de most már nem tűnik annak). 8bites mono 8kHz-es mintavételű hanggal szórakoztam. A progi kinyomja txt-be a hangfájlt, egymás alá a rakja számokat, így excelbe lehet importálni,és megjeleníteni grafikonon.
Itt van 2 kép róla. (a fölső az exceltábla, a lenti meg egy gyári progi ábrája)
Amúgy a hang kakaskukorékolás....bejárati csengőnek... Vagy bármi más örültség, csak a szomszédoknak tűnjön fel (A jelenlegi autóriasztó után biztos megkönnyebbülés lesz...)
(#) dpeti válasza Gory hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /

ami nektek kell az a FIFO...
(mármint a delayhez)...
---
PIC egyébként nem kellene bele, elég lenne egy számláló + memoria + DAC (vagy rosszul gondolom)?
(#) Keyer hozzászólása Márc 13, 2008 /

Sziasztokl!
Még nem vagyok túl gayakorlott "piccer".
Egy olyan áramkört szeretnék tervezni illetve elkészíteni pikkel, amely az előre eltárolt hangokat(nagyon jó minőséggel, tehát a lehető legmagasabb frekvencián) egy bizonyos sorroendben időközönként visszadja.Hogy álljak neki? Mivel?
Érzésem aszerint egy jó minőségű hangtárolót kellene használnom, de létezik ilyen ?És ha igen akkor melyik? Kérlek segítsetek! Köszönöm!
(#) attrax hozzászólása Dec 3, 2009 /

Engem az foglalkoztat mostanság,hogy miért nem találtak még ki digitális hang/üzenetrögzítőt mint háztartási eszközt??? Sokszor kellene üzit hagynom a család többi tagjának számára.És ne kelljen számítógép,telefonvonal csak egy egyszerű kütyü mint a diktafon de olyan kivitelben mint egy digit óra akármi. Rábeszélek valamit valaki más hozzászól és a harmadik fél meghallgatja majd törli.Hogy lehetne ezt megcsinálni?
(#) El_Pinyo válasza attrax hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia!
Legegyszerűbb megoldásnak szerintem az ISD hangtároló IC-k bizonyulnak. Itthon is beszerezhetőek, pl. itt Nuvoton link alatt keresd. A gyártó honlapja: itt van.
Üdv.
(#) karpi válasza attrax hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Mar reg kitalaltak.Altalaban telefonhoz is van kapcsolva de egy gombot lenyomsz es mar monhatod is az uzenetet amit aztan aki hazajon ha akarja meghalgat.
Epp a tegnap inditottam meg egy ilyet regi kidobott kutyu ugy kaptam sok mas szejjelszedett dologgal ( nyugdijba ment egy kollega) es adtam neki feszultseget es mukodik. Azt nem tudom hogy lehet e kulon valasztani a telefonhivasra valaszolo szoveget egy othonra valo uzenettol .Csak a lap van meg doboz es feliratok nelkul ugy talalomra nyomogattam a kapcsolokat es nincs kezikonyvem utasitasokkal , erdekes kutyu,

Van cel integrat amire lehet uzenetet rogziteni , keressel a GOOGLE-val. kulcsszavak :"Voice recorder IC", Voice Chips","Recordable sound chips" es talasz tobbet biztos lehet kapni . Pld.:
Bővebben: Link
(#) attrax válasza karpi hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

A telefonos ÜR azt tárolja amit rámondasz és a hívó azt fogja hallani.De én nem ezt akarom.
(#) attrax válasza El_Pinyo hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Köszi, utánanézek.
(#) karpi válasza attrax hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Nem muszaly telefonos legyen az adott link-ekbe kulonalo "Voice" egysegek vannak amit arra hasznalsz eppen amire akarsz.
(#) konam hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok a beszédszintetizátor működési elvének alapjai érdekelne. Hogyan képződik a női, ill. férfi hang. Az okításokat előre is köszönöm.
(#) gabi20 hozzászólása Jan 22, 2012 /

Sziasztok valaki nem tudna nekem adni egy olyan programot ami egy .wav fájlt átrak .txt - be?(8 bit, 8kHz, mono) A .txt utána már át tudnám rakni DataFlash memóriába, amit le tudnák játszani AVR - el.
(#) t0bi válasza gabi20 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Itt ez a jó kis Freeware Hex Editor. Megnyitod a wav fájlt és elmented txt-be. Utána már csak le kell vágni az elején lévő fejlécet és készBővebben: Link
(#) gabi20 válasza t0bi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Aha ilyesmire gondoltam köszi szépen
(#) gabi20 hozzászólása Jan 24, 2012 /

Még egy kérdésem lenne ha egy .wav fájlat megnyitok és elkezdem belőle olvasni az adatokat byte - onként amit beírok a memóriába, akkor visszajátszás után az eredeti hangot kell kapnom?
(#) Inhouse válasza gabi20 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

A másolás parancs is átrakja a wav-ot txt-be, vagy egy átnevezés, ahol a kiterjesztést átírod. Végülis minden fájl szöveges fájl, csak a kiterjesztéssel (nameg a fejléccel) jelölik meg a speciálisakat, futtatható, kép, hang...

Üdv
Inhouse
(#) Rober_4 válasza gabi20 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Szerintem csak is 8 bites wav fájlnál lehet erre esélyed.
Nomeg gondolom a fájlba valahol beleteszik a mintavételezési frekit is. Szerintem Google segíthet, hogy valójában egy kommersz wav fájl milyen adatsorozatból áll.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem