Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális hangrögzítés (delay)
van pc-d!? hasznád azt "effekt processzornak" csak egy progi kell hozzá és CD minőségű lesz a hang.
Kozben sikerult megcsinalni PWM -el?vagy maskeppen?
En most tanulmanyozom a avr/PWM -et...
Idézet: „PC-re írtam egy programot, ami a wav fájlból kinyeri nekem a bináris adatokat, ezt (egy tömörítési eljárás után)” Ez már régóta érdekel, most megint napirendre került hogy egyszer csinálnom kéne egy hanglejátszót, csak jelenleg elakadtam a wav fájl értelmezésében/átalakításában. Nincs erről valami leírásod?
Azóta megoldódott....
Fogtam, írtam egy progit delphibe, ami bájtonként kiolvassa a wav fájlt, és így az első néhány bájt után (header meg a többi) jön maga a hang adata. (Ahogy a neten megtaláltam leírásokban, mindenhol nagyon bonyolultan írták le, de most már nem tűnik annak). 8bites mono 8kHz-es mintavételű hanggal szórakoztam. A progi kinyomja txt-be a hangfájlt, egymás alá a rakja számokat, így excelbe lehet importálni,és megjeleníteni grafikonon. Itt van 2 kép róla. (a fölső az exceltábla, a lenti meg egy gyári progi ábrája) Amúgy a hang kakaskukorékolás....bejárati csengőnek... Vagy bármi más örültség, csak a szomszédoknak tűnjön fel (A jelenlegi autóriasztó után biztos megkönnyebbülés lesz...)
ami nektek kell az a FIFO...
(mármint a delayhez)... --- PIC egyébként nem kellene bele, elég lenne egy számláló + memoria + DAC (vagy rosszul gondolom)?
Sziasztokl!
Még nem vagyok túl gayakorlott "piccer". Egy olyan áramkört szeretnék tervezni illetve elkészíteni pikkel, amely az előre eltárolt hangokat(nagyon jó minőséggel, tehát a lehető legmagasabb frekvencián) egy bizonyos sorroendben időközönként visszadja.Hogy álljak neki? Mivel? Érzésem aszerint egy jó minőségű hangtárolót kellene használnom, de létezik ilyen ?És ha igen akkor melyik? Kérlek segítsetek! Köszönöm!
Engem az foglalkoztat mostanság,hogy miért nem találtak még ki digitális hang/üzenetrögzítőt mint háztartási eszközt??? Sokszor kellene üzit hagynom a család többi tagjának számára.És ne kelljen számítógép,telefonvonal csak egy egyszerű kütyü mint a diktafon de olyan kivitelben mint egy digit óra akármi. Rábeszélek valamit valaki más hozzászól és a harmadik fél meghallgatja majd törli.Hogy lehetne ezt megcsinálni?
Mar reg kitalaltak.Altalaban telefonhoz is van kapcsolva de egy gombot lenyomsz es mar monhatod is az uzenetet amit aztan aki hazajon ha akarja meghalgat.
Epp a tegnap inditottam meg egy ilyet regi kidobott kutyu ugy kaptam sok mas szejjelszedett dologgal ( nyugdijba ment egy kollega) es adtam neki feszultseget es mukodik. Azt nem tudom hogy lehet e kulon valasztani a telefonhivasra valaszolo szoveget egy othonra valo uzenettol .Csak a lap van meg doboz es feliratok nelkul ugy talalomra nyomogattam a kapcsolokat es nincs kezikonyvem utasitasokkal , erdekes kutyu, Van cel integrat amire lehet uzenetet rogziteni , keressel a GOOGLE-val. kulcsszavak :"Voice recorder IC", Voice Chips","Recordable sound chips" es talasz tobbet biztos lehet kapni . Pld.: Bővebben: Link
A telefonos ÜR azt tárolja amit rámondasz és a hívó azt fogja hallani.De én nem ezt akarom.
Nem muszaly telefonos legyen az adott link-ekbe kulonalo "Voice" egysegek vannak amit arra hasznalsz eppen amire akarsz.
Sziasztok a beszédszintetizátor működési elvének alapjai érdekelne. Hogyan képződik a női, ill. férfi hang. Az okításokat előre is köszönöm.
Sziasztok valaki nem tudna nekem adni egy olyan programot ami egy .wav fájlt átrak .txt - be?(8 bit, 8kHz, mono) A .txt utána már át tudnám rakni DataFlash memóriába, amit le tudnák játszani AVR - el.
Itt ez a jó kis Freeware Hex Editor. Megnyitod a wav fájlt és elmented txt-be. Utána már csak le kell vágni az elején lévő fejlécet és készBővebben: Link
Még egy kérdésem lenne ha egy .wav fájlat megnyitok és elkezdem belőle olvasni az adatokat byte - onként amit beírok a memóriába, akkor visszajátszás után az eredeti hangot kell kapnom?
A másolás parancs is átrakja a wav-ot txt-be, vagy egy átnevezés, ahol a kiterjesztést átírod. Végülis minden fájl szöveges fájl, csak a kiterjesztéssel (nameg a fejléccel) jelölik meg a speciálisakat, futtatható, kép, hang...
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |