Fórum témák
» Több friss téma |
Fotógép most nincs a közelben, egyébként nem az alaplapon van a lid switch, hanem a bekapcsológomb és ledsoron lévő nyákon, erről találtam fotót az interneten.
Inverterről, szalagkábelről kellhet kép? Találtam egy lengyel fórum topikot is az ügyben, hasonló jelenség, csak nála hiányzott az általam bekarikázott alkatrész, amire fekszik a mágnes. Bővebben: Link
A golyózás sokat nem ér, csak átmeneti megoldás, ha egyáltanál segit. Inkább a csere hive vagyok új alkatrészre.
A panelon lévő csati és környékére lennék kiváncsi. Mivel a kijelző az átvezető kábellel tesztelve, és 1 másik gépben működik, azt irtad.
Értem!
Ha meg kérdezhetem mennyiért golyóznál újra egy alaplapot?
vagyis, hogy a chipet ami szerinted hibás. Leszed, golyóz és fölrak? megmondom őszintén nem szivesen csinálnám, lévén 1 használt alkatrésszel elvégzett bármilyen műveletre nem lehet garit vállalni. Ha pedig igy van, ugye nincs helye a reklamációnak, akkor viszont ha mégsem javul meg a gép, akkor vagy kidobott pénz, vagy nem kér érte pénzt az ember, akkor viszont kidobott munka.
Ebbe nem is gondoltam bele! Teljesen igazad van! Köszönöm a válaszod!
Parancsolj.
Meg kellene nézned, egyszer ohm-osan kijelző nélkül az alábbi lábakat az lcd csatinál, 37-es láb. Elvileg ez az engedélyezés az inverter inditásához. Ha nem méred rövidzárnak akkor valszeg jó. Kijelzőt rátéve, szintén meg kellene nézni, hogy van e rajta fesz. Ha minden igaz 3V-nak kellene lenni rajta. Ha esetleg ez megvan, meg kellene nézned, a 38-as és a 40-es lábat. Elvileg ezek közösek. Ott kellene lenni 19V-nak. Vagy legalább is annyinak amennyi az hálózati adapter feszültsége. Ha nincs, a közelben kellene lenni 2 kis szürke tekercsnek, ezek kb 2,5 mm*1mm-esek. Első körben ennyi. Aztán folyt.
Amúgy a képet ugye látod rajta, csak hf nincs?
Néhány napja kértem tőletek segítséget mert egy Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515-ös laptopnál volt egy furcsa hiba. Bekapcsoláskor kb 4 percre volt szüksége a gépnek ahhoz hogy eljusson a windows indításáig. A hardverelemek leellenőrzése tartott nagyon sokáig. Csináltam vele mindent. Bios frissítés, elemcsere, memória csere, winyó kiszedve semmire nem reagált. Közben a próbálkozásaim közben rájöttem ha az inicializálás közben bármelyik gombot megnyomom, akkor rögtön elkezdi betölteni a windowst, nem kell kivárni a 4 percet. Ma elkezdtem szétkapni a gépet és ahogy a billentyűzetet kiszedtem megjavult a gép. Ki se kellett kötnöm a billentyűzetet. Kicsit megcsavargattam a billentyűzetet és visszaraktam. Azóta is hibátlanul megy a gép. Mindezt azért írtam le hogy ha valaki hasonló hibába szalad bele, tudja hogy mit keljen még megnéznie.
kijelző nélkül be-ki kapcsolva se rövidzáras a 37-es. 38-40-esen ki-be kapcsolt állapotban is megvan a 19V. Bekapcsolt állapotban viszont nincs feszültség a 37-es lábon.
A 35-ös láb mi lenne? Véletlen megcsúszott a multiméter rövidre zárva a 35-37-est és felvillant a fénycső addig a pillantásig amíg érintkezett. :S 3.3V-ot ad le a 35-ös. Köszönöm
Bajt biztosan nem okozott. Azon 3V-nak kell lenni, elvben, azzal kapcsolja le teljesen a kijelzőt. Nos a hiba nálad az, hogy az inverter nem kap engedélyezést. Oda is kellene 3.3V. Van elvileg a 37-es közelében a jumper. Az még lehet szakadt, ha az sem a kbc a hunyó. De később folyt, most nincs rá időm. De azt elmondhatnád akkor, hogy van e kép rajta, hf nélkül, vagy kép sincs. Mert az nagyon nem mindegy.
Van rajta kép hf nélkül, a jumpert meglesem! Köszönöm az eddigieket.
Szoasztok!
Lenne egy gyros kérdésem: árthat az IBM 380ED laptopomnak ha 16V-os gyári tápegység helyett 12V-osról használom? (tökéletesen működik vele)
Szerintem baja nem lesz, de azt nem tudom az akkut tudja-e tölteni.
Köszi, akksi sajnos nincs, és nagyon drága
Lehet
Igaz arra az esetre meg van 19V-os tápegységem is, de az meg sok, bár azzal is próbáltam és jól megy. Csak azért inkább kevesebb legyen mint több
Ha az kimeneti teljesítmény azonos a 16-oséval akkor nem. Egyéb esetben necces. Ha vmikor veszel aksit, akkor tuti nem fogja tölteni, mivel egy 6 cellás aksi, max töltöttségnél 12,6V. tehát annál nagyobb fesszel kell tölteni. nem sokkal de többel.
Nincs mit. Az pozitív, hogy van kép. Akkor ha jumper is jó.(Bár valszeg az lesz), akkor bizony a kbc(keyboard controller) lesz a hunyó. Ha nem hiányzik, hogy a fedél lezárásnál lekapcsolja a fedelet, keresd meg az ic-t. Ez egy körbelábú IC. 128 lába van,(feltéve, hogy a tiéded is ezzel szerelték) (KB926QFD3). A 21-es láb adja az engedélyezést az inverternek. Vagy fölemeled ezt a lábat, vagy leveszed a jumpert, és a helyére teszel pl 1db 10k-s ellenállás úgy, hogy csak az lcd csati oldalon lévő paddel érintkezzen. Az ellenállás másik végét pedig 1 db vezetékkel átkötöd a csati 36-os lábára. Ha mindent jól mondtam, és te jól csináltad, akkor mindenki happy. Lesz hf. De innentől nem fogja a fedél lezárást érzékelni.
Akkor az a bill hamarosan meg fog halni. Nekem fuji pa1510-esen csinálta ezt, nem sokkal utána néha mintha beragadt volna néhány gomb oly módon viselkedett. De ne legyen igazam.
A karikázott jumper (ami nem zárlatos) megy a 37-es lábhoz, tehát ezt szedjem ki és lényegében a 37-es lábat kössem össze a 36-os lábbal egy 10k-s ellenállással? 36-os láb egyébként mi lenne?
nem látom túl jól a képen. De ha biztos vagy benne, hogy az a jumper, nincs megszakadva, és az van a kbc 21-es lába és a csati 37-es lába között, akkor igen. A 36-os láb egy stabil 3,3V ami csak is bekapcsolt állapotban van meg. Gyakorlatilag a 10k ellenállás lesz a felhúzó ellenállás. Az inverternek állandó engedélyezése lesz.
de nekem az kondinak tűnik, egy zajszűrő. Egyik fele a csati 37-es, a másik fele föld. Az még lehet rossz, bár akkor a csati lábát föld felé zárlatosnak kellene mérned. De azért összemérném a csatit és a kbc, vagy a kbc nézném meg, hogy valóban ott sincs e 3.3 a 21-esen.
Kicsit nagyobb felbontásba, hátha. Ez a csatlakozó túl oldalán van, az első a 39-es, a második a 37-es, a harmadik a 35-ös lábhoz tartozik.
A 37-es és a 21-es kbc láb között nem mérek rövidzárat fesz nélküli állapotban.
Hmm, tovább méricskélve valóban ellenállásnak tűnik, viszont akkor nem tudom hol a jumper.
igy egyértelműen kondi. A kbc-nél sincs 3,3 bekapcsolt állapotban? Ha nincs akkor próbáld ki csak simán összekötni a 2 lábat a csatin, a 36 és a 37-est. Tönkre nem fog menni nyugi.
Ami ott van mellette u24, annak a 2-es lába összesipol a csati 37-esével?
Az u24 kép alapján jobb alsó lába összesípol a 37-essel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |