Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   76 / 276
(#) Phile80 válasza kralikandras hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Ez kb ugyanazt csinálja amit én linkeltem. THE 130-150-200 gépek készültek ezzel a vezérléssel (némi változtatásokkal) a 80as évek végén.
(#) mpisti válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

A fazonhuzalra utolján az interneten kerestem forgalmazót, de nem tudom most azonnal megmondani a nevüket, mert a munkahelyemen vagyok, a számla pedig otthon van. Elfogadható áron( Bruttó 2800Ft /kg)tudtam így venni 4x4mm-es 200 fokig hőálló huzalt. Sajnos csak 11kg volt nekik, de-mivel azóta nem vásároltam tőlük, nem tudom jelenleg van-e náluk hasonló áron.
Szigetelőanyagként a sorok közé 0,05mm.es prespánt, szilikonkitöltésű üvegszövetet(magas hőnek kitett tekercseknél)vagy mika-fóliát használok. Az impregnálásra pedig kétkomponensű lakkot.
(#) kralikandras válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

A VILÉRT ZRT forgalmaz mindenféle huzalt -nemtudom hol laksz -a Kistarcsai diszkontjukban kimérve is adnak !/lehet,hogy 2L/
(#) kralikandras válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

(#) dobo válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Én általában önindítókból szoktam bontani fazonhuzalt.
Mtz vagy ifa önindítóban van jó vastag 7x3 Vagy 9x2 vagy 9x2,5.
A tekercset bedobom a tüzbe a kazánba .
Amikor izzik kiveszem és egy vedér vizbe dobom ekkor jól kilágyul és könnyű kiegyenesíteni.
Lánghegesztővel összehegesztem a megfelelő hosszúságot ez egy kis gyakorlást igényel de hamar beletanul aki tud hegeszteni.
Az egyengetés pedig úgy történik hogy kikötöm egy oszlophoz a huzalt a másik végét meg egy traktorhoz és elkezdem huzni.
Addig húzom míg egyszer csak kiegyenesedik ezt érzésselkell nehogy elnyújtsa az ember.
Aztán a huzalt azonnal még kifeszítve betekerem a szigeteléssel tesa szallag amit a festők használnak.
És lehet tekercselni.
Kicsit macerás de olcsó ha tud az ember alapanyagot!
(#) kralikandras hozzászólása Jan 14, 2012 /

50 négyzecentis vas +3dióda 2tirisztor +egy fojzó - 30E-ret kér azillető érte Debreceni - éntúlvállaltam magam-nemtudom megvenni akinek kell szivesen öszehozom vele /e-mail,telefon/.
(#) gaborkaroly89 válasza Freedomocska hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

szia remélem tudsz majd segíteni nekem!
volna egy einhell multimig 200-as gépem ami tudja az elektródát és a fogfyóelektródás hegesztést is. a gondom ott kezdődik hogy beépített a hegesztő kábele mármint a fogyós résznél, és kevés a max 2,5 m.
a kérdésem az lenne hogy átköthetném euró csatisra ugy hogy beiktatok egy nyomássazbályzó szelepet?
(#) szoda001 hozzászólása Jan 15, 2012 /

Köszönöm szépen az eddigi segítséget. A fazonhuzalt megpróbálom valahogy beszerezni.
De lenne itt még egy háromfázisú vasmagom, ha lenne szíves valaki hozzáértő megtekinteni, hogy lehet-e ebből valamit kihozni? Én 30 négyzet cm-esnek számoltam a vasat.
Ha igen, akkor hogyan kellene megtekerni, és milyen kábelekkel?

trafó.jpg

(#) Mályi László válasza dobo hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Perfekt gratulálok a tapasztalat hatalma.
(#) dobo válasza gaborkaroly89 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Hegesztőboltan vegyél rá Eu csatlakozós kábelt és hozzá ajzatot.
A gáz szabályzót pedig a palackról jövő tömlőbe iktasd be.
Gondolom a te gépedben a pisztolyban van egy mechanikus gázszelep és egy mikrokapcsoló.
Ha így van vegyél egy gázszelepet is és akkor azt is be kell kötni arra a relére ami a trafót kapcsolgatja ki be .
(#) Freedomocska válasza gaborkaroly89 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szia . Nagy megtiszteltetés , hogy kérdéseddel hozzám fordulsz ! És ezt komolyan mondom - írom . :yes: Sajnos amikor meghallom ,hogy"Einhell " ... picit rossz gondolataim támadnak . Nincs jó véleményem erről a márkáról . De , hogy válaszoljak is a kérdésedre : szerintem szerelhetsz rá euro csatlakozót . A nyomás szabályozós szelepet nem értem ... itt gondolom mágnesszelepre gondolsz - ezt is érdemes beszerelni . A munkakábelt azért ne tegyél hosszút rá ( max 3m-est) mert az előtolómű valószínűleg nem fogja bírni . De inkább várd meg hozzáértőbb szakik válaszát mert én inkább csak "műkedvelő" vagyok és néha azért még "mellényúlok" .
(#) szoda001 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Helló!

Nekiálltam a CO trafónak, amiről szó volt. Megtekertem a szekundert, a két oldal között 1V különbség van. Ez így maradhat vagy tekerjek vissza az egyikből egy kicsit???
Kipróbálásképpen hulladék huzalból feltekertem 1mm keresztmetszetűt 110-110 menettel duplán a primerre, de a B oszlopra már nem volt elég, ezért a felénél már csak egyet tekertem.
Ezután sorba kötöttem a szekunder oldalt és egy hatvanas izzóval leterheltem, a feszültség nem esett 1V-ot sem, de mindkét oszlop melegedett, a B viszont jobban.
Az lenne a kérdésem, hogy ez miért van???
Meg, ha a szekundert párhuzamosan kötöttem, akkor levágta az automatát, ez mitől lehet??
Előre is kösz!!!

Üdv: András
(#) kralikandras válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szia András!Lehet,hogy at 1mm keresztmetszet helyett 1mm átmérőt akartál íni?!Az automata levágás ügyben próbáld ki az egyik szekundert fordítva kötni-elképzelhető,hogy nem fázishelyesen van a párhuzamosítás.
(#) kralikandras válasza kralikandras hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

A régi tolósöntös Hetra trafók pont így vannak tekerve a primer sorba /a két oszlopé/ a szekunder párhuzamban /3huzal egyszerre tekerve(1,5mmátmérő kb) oszloponként és a két oszlop szekundere párhuzamosítva./ha nemvolnék lusta kimeni képet csinálni róla/

Mindenképpen hátrányos azaz 1V külömbség-vegyél visza - egyformának kell lenni a két párhuzamosított szekundernek.
(#) szoda001 válasza kralikandras hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Helló!
Igen, 1mm átmérő akar lenni. A szekundert akkor visszatekerem 1 menetet. A kezdőpontokat meg a végpontokat kötöttem össze, de megpróbálom a kezdő és végpontokat összekötni. Amúgy együtemű kétutas egyenirányítást akarok.

Ha jól értem egy "grécet"/4db diódával/teszel a szekunder után - és szabályozni mivel fogsz?
(#) szoda001 válasza kralikandras hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Nem az egyutas kétüteműnél csak kettő darab dióda van.
Mondtam, hogy ez csak egy próba volt a szekunder tekercsek azonossága miatt, mivel a primer 2,5mm huzallal lesz ezért azt nem szívesen tekerném vissza.
A szabályzás pedig a primer ág tovább tekerésével és annak csapolásaival lesz megoldva, persze a huzalátmérők csökkentésével.
(#) kissadam válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Szia!

Te nem együtemű egyenirányítást csinálsz, hanem kétüteműt, együteműnél csak egyetlen egy dióda van, de ezt a fajta egyenirányítást ritkán alkalmazzák. A kétutas egyenirányítás csak a graetz lehet, mert ott folyik mindkét irányban az áram a tr. szekunder tekercsén, ha két db diódával és két db szekunder tekercsel egyenirányítasz az az 1 utas 2 ütemű egyenirányítás. Néhány oldallal korábban részleteztem:Bővebben: Link
Ezt csak azért írom, hogy tisztában legyünk vele és ne beszéljünk el egymás mellett, mert András sem értette teljesen, hogy ezt hogy is szeretnéd megvalósítani.
(#) kralikandras válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Én nem ismerem a képességeidet - hamár tekered a trafót tedd a szekkundert alulra -mindkét oszlopon-és rá a primert-az előző oldalon van egy elekronikus szabályzó /szekunderoldali/-azzal old meg a szabályozást -olcsóbb és jobb mint a leágazásos,fokozatkapcsolós megoldás.
(#) szoda001 válasza kissadam hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Idézet:
„Nem az egyutas kétüteműnél csak kettő darab dióda van”

Helló!

Ha megnézed jobban az előző üzenetemet, akkor látod, hogy ugyanezt írtam le, amiről te most itt beszéltél.
(#) kissadam válasza szoda001 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Bocs, elolvastam azt is utána, ezek szerint csak elírás volt.
(#) subway hozzászólása Jan 31, 2012 /

Üdv mindenkinek! Nincs igazán időm meg lehetőségem visszaolvasgatni, ezért elnézést is kérek, de lenne egy olyan egyszerű kérdésem, hogy adott egy 45/90A-es porbéléses huzal gépem amit jó lenne gázosra átalakítani. Nagy meló lenne, vagy csak pár apródágot kéne kicserélnem? Mondták már hogy van rá lehetőség, de még nem jártam utána. A gép egy Güde SG120A
(#) mpisti válasza subway hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Átalakítható a géped,a kérdés az, hogy egy ilyen kicsi gépnél megéri -e?
Ha azért akarod átalakítani, mert eddig használtad, meg voltál vele elégedve,-de drágának érzed a porbeles huzalt- akkor azt mondom, OK, vágj bele. De ha valahonnan kaptad, és most ezt a gépet szeretnéd minden célra használhatóvá tenni, akkor azt mondom, bele se kezdj, mert "sok pénz" befektetésével az eredmény messze nem az lesz, mint amit vártál.
(#) ofrood hozzászólása Feb 1, 2012 /

Sziasztok transmig 300-hoz nincs véletlen kapcsolási rajzotok előre is köszönettel?
(#) subway válasza mpisti hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

A gépet karosszériázáshoz vettem a saját kocsimhoz, de baromi idegesítő amikor 15perec után túlmelegedik, így már kapott egy extra ventillátort. Aztán tényleg baromi drága a porbeles, és negyed áron kapom a mig huzalt, és amikor megvettem akkor is mondták, hogy át lehet alakítani. Van amit meg tudok esztergálni/marni ha kell hozzá, tömlő csere az tudom hogy alap, de hogy belül mit kell még azt már nem tudom, és jó lenne nyugodtabban használni. Szal a lényeg, hogy főként lemezeznék vele. A vastagabbra ott a nagy ívgép...
(#) mpisti válasza subway hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Első lépésben a normál huzalhoz a polaritásokat fel kell cserélni. Amíg a porbelesnél a test volt a pozitív, a normál huzalnál a munkakábel a pozitív. A második dolog,hogy beszerzel egy olyan munkakábelt, amelyikben benne van a gázszelep. Ezt legegyszerűbben talán a neten tudod beszerezni. Általában a barkácskategóriájú gépekhez van ilyen kábel, a fél-ipari vagy ipari gépeknél a gázadagolás már elektromosan vezérelt, a mznkakábel pedig nem fix bekötésű,hanem centrálcsatlakozós. Ha eddig eljutottál,akkor próbálhatod a gépet. Ha valami nem tiszta, akkor itt biztosan lesz aki kisegít információval.
(#) ofrood hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok transmig 300-hoz nincs véletlen kapcsolási rajzotok előre is köszönettel?
(#) mpisti válasza ofrood hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Nem Fronius a gép esetleg?
Következő: »»   76 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem