Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Valóban,s annak a cseréjével megoldodott.
Hello!Köszönöm segitett az ic csere.
Arra, az IC 847-re bizony... esetleg még szóba jöhet javításképpen a reset Ic cseréje is az meg az meg az Ic820. Egy pontos típus szám azért sokat segítene... a hátulján kellene lennie olyan CUCXXXX vagy Chassis xxxx feliratot keress rajta.
Örülök, hogy megoldódott! Ha én segítettem, akkor nyomj a megfelelő hozzászólásnál egy "zöld kis kezet" a hozzászólás fejlécében
cuc6300,de mint írtam megoldodott köszönöm a segitséget,hála volt egy donor
Nos szétkaptam, erről a kondiról van szó (4700u 16V)
A tetejét már letöröltem, ennél sokkal rondább volt. Gyanúm szerint valami kisfeszültségű táp puffer. Ha a készenléti állapotban csak impulzusokkal töltögeti (bár nem ismerem a készüléket) a jelentősen lecsökkent kapacitás okozhatja a jelenséget. Cáfoljatok meg ha rosszul gondolom mielőtt nekiesek
Ez egyértelműen kukaérett...De a primer oldali elkókat is cseréld ki,ha már lenn van a hátulja.
Helló nem tudtok véletlen DIGIHOME 2126 hoz rajzot?
Most láttam csak hogy az L603 is megadta magát.
Sziasztok. Van egy seitech tv-m belül samsung. se kép se hang csak bekapcsolásnál egy kattanás. Gondolom a nagyfesz. Lehetséges hogy a sorvégtranzisztor okozza?
Szia!
Ezen a képen látszik a tekercs: Bővebben: Link. Ez a sorlinearitás mágnesmagú tekercse. 11AK30-ra keress, ha rajzot szeretnél. A HE-n is van rajz.
Üdv! Tv-vel nem szoktam foglalkozni de ismét a kezembe került egy. Sorvégtranyó ment ki bu808dfi darlington...
Kivettem a tranzisztort zárlatos, és tranzisztor nélkül bekapcsol a készülék hangja van. A kérdés az lenne hogy emlékszem volt róla szó hogy ilyenkor a báziskörben valahol van egy elektrolit kondi azt is ki kell cserélni mert az okozza a tranzisztor tönkremenetelét, a kérdés csak az hogy melyik kondenzátor az. én közvetlen a báziskörben találtam egy 10µF/63v-os jószágot az lenne az?
Szia!
Ha úgy helyezkedik el az elkó, mint ennél a megoldásnál, akkor igen, ő az.
Üdv! Igen nagyon gyanús hogy úgy mert ez is a tranzisztor közvetlen bázisán van de hogy hová megy azt nem néztem, de előrelátó voltam és kicseréltem újra az sosem árt neki. Majd még átnézem becsillagoztam a rajzot. A tv egy lg re-21cc akármi. A tranzisztor a collector és az emitter közt zárlatos a műszer szerint. Majd azt meg veszek és kicserélem üdv!
Ez érdekes, mert ennek a típusnak elviekben sima, trafós csatolású a sormeghajtása és nem Darlington-tranzisztoros.
Pedig darlington van benne lg re-21cc30rx a tv típusa cserélve még nem volt benne soha semmi úgyhogy elviekben ez a gyári.
Na így már rögtön más! A típusjel vége is számít. Ebben is 11AK30-as sassziváltozat van.
Ez a panel amit mondtam így néz ki
http://www.google.hu/imgres?q=lg+re-21cc30rx&hl=hu&safe=off&client=...&ty=61
Igen már megtaláltam. Akkor elvileg az a kondi az amit beszéltünk, persze azért még átnézem mielőtt új tranzisztort teszek bele kösz a segítséget!
Egy kis összefoglaló a 11AK30 sorvégtranzisztor-hibáiról: Bővebben: Link
Hmm ez tökéletes kiindulási pont. Úgy gondolom ezt leírom magamnak valahová és ezek szerint cselekszem.
Nyomtasd ki, de a HE-n már régen fent van ez a doksi, ott megtalálod. Egyébként sok készülék és sasszirajz is fent van ugyanitt, csak keresgélni kell.
Értem akkor szétnézek még később. Igazából én hangtechnika téren mozgok főleg mostanság muzeális rádiók erősítők foglalkoztatnak, tv csak akkor kerül hozzám ha egy-két ismerős megkér hogy nézzem már meg neki mert szervizbe nem akarja vinni de kidobni is sajnálja és ilyenkor igyekszem megjavítani ha már itt van. Köszönöm a tippeket Üdv!
Sziasztok.Van nekem egy samsung pc42s5 tipusu plasma tv-m.Az utobbi időben egyre nehezebben lehetett bekapcsolni,sokadikra kapcsolt be.Felvillant azt lekapcsolt.De kihoztam a garázsba és itt a hidegben /10fok/megy rendesen.10-ből 10-szer bekapcsol.
Érdemes foglalkozni vele mert már 7 éves azt a fogysztása sem a legjobb.Üdv:Attila
hali Mesterek.kaptam egy sony tv-t amit ha bedugok és be akarom kapcsolni mintha be akarna kapcsolni megvillan a képcső széle de csak villog a piros stand by led!kondi lenne?remélem tud valaki segíteni!elöre is köszi!üdv.:Tomsa!
Üdv!
Küldjön már valaki egy Service Manuált a VESTEL CTV 5131 tv-ről, vagy egy linket hogy honnan tölthetem le. Már majd' két napig vadásztam a neten, egy fizetős oldalt kidobott a gugli, de hol van nekem PayPal meg hasonló kártyám? Ebben a topicban keresés alapján találtam egy linket, le is szedtem de ez nem az a típus. Vagy egy képet az alaplapról, bejelölve a video fokozatot. Chassic alapján nem tudom keresni, mert nem tudom hol van feltüntetve. Remélem nem túlzottan nagy kérés. Nagyon köszönöm.
Szia Kadarist! Ezúton szeretném megköszönni a segítségedet a sony,ill. a samsung tv javításában. Mind a kettő tökéletesen üzemel.Nélküled nem ment volna.Még egyszer köszönöm!
A saszi száma egy olyan,hogy "11 AK 30 valami". Ilyet keress.rajta van a hátlapon lévő cimkén is.Milyen IC van a videovégfokban?
István
Üdv mindenkinek!
Adott egy TV ami angliábol volt hozva. UPC hálozaton nem akar csak 3adást behozni (a tv kabel az oszloprol jön, a másik tv-vel megy rendesen). Hogyan tudnám müködésre birni a többi adást is?
Ha Angliából van,akkor csak az UHF sávot képes fogni.Ezen úgy segíthetsz,hogy rákötsz egy videot,és azon behozod a többi műsort.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |