Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! B.I Nézd meg a tápot ha az müködik akkor nem a táp a baja.
Ha az nem müködik akkor csere táp. Ha akkor se müködik proci vagy memoria halál.
A táp rendben van. A memória működik. Akkor a proci halálozott el? Az alaplap működhet ebben az esetben. Proci nélkül lehet tesztelni, hogy jó a lap vagy nem?
Proci nélkül nem tudod tesztelni csak procival tudod. Memoriát miböl gondolod hogy jó?
Kipróbáltam, mert kettő egyforma lapom volt. Amikor az első meghalt akkor a ramokat áttettem a másikba és az meg ment vele. De az is elhalálozott nemsokára. Az vélhetőleg egy statikus kisülésért halt meg menet közben (bedugtam az usb kábel és amikor megfogtam a végét rögtön kikapcsolt) . Esetleg az utóbbi lapban jó lehet a proci?
Hát lehet hogy jo a proci. Milyen proci van a gépbe.
Üdv!
Mára már ezek a PC alkatrészek és általában minden normálisabb elektronikai eszköz, annyira tele van rakva különféle ESD védelemmel, hogy érintés általi statikus kisüléssel szinte lehetetlen ezeket tönkre tenni. Főleg akkor nem, ha fém házba van beszerelve. Mert ugyebár az elektronok nem hülyék és mindig a kisebb ellenállású utat választják, ez a te esetedben a ház földelése. Ezért kizártnak tartom, hogy attól ment volna tönkre az alaplapod, mert az USB-nél az első amihez hozzá érsz az a GND tápvonal, ami a házra és a védőföldelésre csatlakozik. Én inkább valami zárlatra gyanakodnék, ha ugyan abban a házban ment tönkre mind a kettő. Vagy előfordulhat, hogy nem tudja elviselni a Prescott P4-es proci áramfelvételét és egy idő után meghalnak a processzor tápját előállító DC-DC-ben a FET tranyók.
Nem egy házban volt a két alaplap. A proci amúgy nem prescott, hanem northwood.
golem-> Már van másik alaplap másik procival, csak azért szeretném életre kelteni.
Ha Intel prociról van szó, kicsi a valószínűsége, hogy meghibásodott. Jópár proci átment a kezemen, de nem emlékszem, hogy intelből lett volna hibás.
Köszi. Majd megpóbálom valahogy letesztelni.
Ma gondoltam, hogy újra próbálkozom hátha sikerül valamit kideríteni az alaplap hibájáról és arra jutottam, hogy az 5V standby (bedugott csatlakozónál) le esik és 0,7V-1V között mozog. Ezt mi okozhatja?
Szia!
Idézet: ez mit jelent? „bedugott csatlakozónál”
Ha az alaplapba be van dugva a táp csatlakozója. Ha nincs és úgy mérem akkor meg van az 5V, így nem a táp a hibás( de nem teljesen biztos).
Azért jó lenne egy műterhelést rá akasztani a tápra mert lehet hogy terhelésnél már nem megy a készenléti.Gépkocsi izzóval megoldható de ha van 6Voltos motor vagy "Trabant" izzód az még jobb,csak vigyázz mert a készenléti MAX 2A bír el.
Köszi. Majd kipróbálom és megirom, hogy mit produkál.
Kipróbáltam a tápot és szerintem jó. 1.5A-rel terhelve az 5V standby-t 5.1V-ot mértem.
Nos akkor valami a lapon szívja az áramot.Vegyél ki a lapból mindent ,tedd rá a tápot és mérj feszültségeket.Keress langyos vagy púpos kondikat esetleg kifolyt kondit.Ilyen áram felvétel mellet valaminek melegednie kell.
Sziasztok kéne egy kis segítség gondom akadt a gépemmel mivel amikor bekapcsolom maga a gépben az alaplap jó és megy is de vmiért nem engedi a monitironak h felkapcsoljon és képet adjon próbáltam már cserélgetni a videókárttyát meg a ramokat ha vmi okosat szólnátok örülnék neki
Túl sokat ülsz a gép előtt. Ez a leveled stílusán is látszik. Próbáld meg jobban megismerni a magyar nyelvet, és szabatosabban, érthetőbben megfogalmazni a problémádat.
Egyébként másik monitorral próbáltad-e? Füttyjeleket ad-e a gép? Púpus kondik vannak-e az alaplapon? Tápcserét próbáltál-e? Alaplapi bios reset (áramtalanított gépnél, elem kivétel majd fél perc után berakás)? Processzor kivétele, majd visszarakása? Ha minden perifériát lehúzol mi ahelyzet? (HDD,DVD..)....
Ha egy kicsit is érthetőbben kérdeznél. annak meg mi örúlnénk!
VGA csatlakozót kihúzva, monitort bekapcsolva, működik? (Kiírja "no signal", vagy vmi hasonló? VGA kártyát próbáltál cserélni? Vagy legalább (kikapcsolt gépnél), "kicsit megmozgatni", hátha kontakthiba? Próbáld pontosan, érthetően megfogalmazni a problémádat!
Egy kicsit keves az altalad kozolt informaciok mennyisege. Milyen monitorrol van szo?
Mibol gondolod, hogy az alaplap jo? Volt-e overlockolva? Korabban hallottal-e zugast belole ami (ugy gondolod, szerencsere) megszunt?
Nos az konkrét állapot próbáltam a vga-t proci ramokat cserélgetni eszközöket lekötni és úgy nos ez úgy keletkeződött h szoftverfrissítést végeztem és jólett meg minden de aztán kistesóm lekapcsolta az elosztómat és a gép újra indult majd aztán megint úgy 3x megcsinálta és leáálítottam majd bekapcsolta és akkor már nem jött fel a monitor a hűtés meg minden megy de nem ad képet vagyis nem jön fel a monitor próbáltam már benne kicserélnia dolgokat de nem naon sikerül esetleg vmi 5-let ?
volt már táp proci hűtés ram és biosz reset na meg monditor csere is és megint ugyan azt csinálja a gép mint ha menne hűtés megy vinyók mennek kép nincs és a vga is mükszik :S
csatoltam képet is az alaplapról örülnék pár jó javítható 5-letnek
Üdv!
Szedd szét teljesen, utána csak a procit rakd bele. Ezután kapcsold be. Ha sípolással jelzi, hogy nincs benne RAM és VGA, akkor a lap és a proci valószínűleg jó. Ha nem, akkor másik processzorral ki kell próbálni. Ha azzal sem mutat életjelet, akkor úgy néz ki, hogy elhalálozott az alaplap. A három hozzászólásodban összesen volt 2db mondatkezdő nagybetű és 1db mondatvégi írásjel... Légy szíves próbáld meg használni az írásjeleket, mert így nagyon nem érthető amit leírsz. Kb olyan az érthetősége és az értelme, mintha a Lorem Ipsum-ot olvasnánk...
Ha BIOS frissítés, illetve reset volt, utána mindig az alaplapi videócsatlakozót kell használni, ugyanis az az elsődleges.
Ott van kép?
Szia!
A kép helyett jobb lett volna ha az alaplap típusát írod le.Hidd el mindenki meg találta volna, mert így még most sem tudjuk miféle deszka az. Kerüld az SMS és a magyartalan kifejezéseket mert azt itt mindenki utálja.
Akkor benéztem...
Mindenesetre, amit írtam, az igaz - még ha erre a deszkára nem is vonatkozik. Ilyenkor jól jön egy "békebeli" PCI csatlakozós VGA. S3 rulez!
oké megpróbálom amit írtatok. Az alaplap típusa a köv:K7VT4A+ ASROCK
De az is érdekes, h másik alaplapom is ezt teszi at meg ASUS A7V8X-X
|
Bejelentkezés
Hirdetés |