Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wav player - lejátszó
 
Témaindító: kompakt, idő: Ápr 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kompakt hozzászólása Ápr 24, 2009 /
 
Sziasztok nem tudom ez melyik témához tartozik ezért nyítottam eggyet . A problémám a köv. adott ez a kis egyszerű áramkör: link
A program is az oldalon van de csak szövegként. Tudna valaki segiteni abban hogy hogyan tudnám a picbe beégetni hex ba leforditani a progi az oldalról nem full igy nem tudom vele megcsinálni az mplab bal sem tudtam. Ez valami bas kiterjesztésű köszi előre is.

Hivatkozások beszúrásához légy szíves a LINK gombot használni. Javítottam.
-- kobold
(#) CoderKevin válasza kompakt hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /
 
Hello!

PIC-ekkel még csak nagyon kezdő szinten foglakozom, de a .bas kiterjesztés legjobb tudomásom szerint Basic nyelven íródott program, ezért gondolom valamiféle basic fordító kellene hozzá.
Remélem nem mondtam hülyeséget.

Üdv: Kev
(#) El_Pinyo válasza kompakt hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /
 
Helló!
Ez egy Basic forráskód, a Mikroelektronika cég fordítója kell hozzá (MikroBasic), töltsd le a demó fordítót innen, majd fordíttasd le vele. A Hex fájlt pedig már az MPLAB- bal is be tudod égetni.
Üdv.
(#) Gory válasza kompakt hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /
 
Én is nézegettem ezt a kapcsolást már. Én 18F26K20-al építeném meg a helyedben. Ez a PIC 64MHz-en is járatható, ráadásul 3.3V-ról. Így még az SD kártyánál lévő 3.3V és 5V közti szintillesztést is megspórolhatod.

Plusz az órajel is duplája, úgyhogy feljebb tudsz menni a sampling rate-el. És nem utolsó sorban olcsóbb is mint a 452-es.

Nekem a 8 bit mono 16Khz kevés, ezért a dsPIC33-at választottam. Ennek van DAC kimenete tehát nem kell az ellenálás létra sem, és direkt 16bit sztereó-ra van benne hardveres támogatás. Ezen felül DMA-val lehet benne az SD kártyát meg a DAC-ot is kezelni. Bár ha az elején vagy a PIC-es fejlesztésnek, akkor lehet hogy egyszerűbb utánépítened a linken szereplőt.
(#) sirály12 válasza kompakt hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /
 
Az általad belinkelt oldal a Swordfish basic fordító lapja, tehát ezt a forráskódot is csak azzal tudod majd lefordítani.

Sajnos egy nem egy komplett projekt, ehhez még kell egy-két dolog, amit mellé kell rakni.

A modulok között kell szétnézni, pl ittvan az sd/mmc kezelő modul is, amit hiányol fordításkor a fordító. (legalábbis nálam, gyorsan megnéztem )
MODULOK

És szerintem még kell majd más is.
(#) El_Pinyo válasza sirály12 hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /
 
Szia!
Fordító ügyben lehet, hogy igazad lesz. Én azt hittem, hogy a Mikroelektronikás fordítót használja, amit az EasyPIC3- as fejlesztői panelből gondoltam. Nem is hallottam még erről a Swordfishről. Hiába, mindig tanul az ember.
Üdv.
(#) Kriss válasza Gory hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Szia!

Milyen nyelven írtad a programot, mert ha asm akkor nem tennéd közzé tanulási célokra? Kíváncsi vagyok hogyan lehet lejátszani wave fájlt pic-el! Köszi!
(#) Gory válasza Kriss hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Nem írtam még meg a programot idő hiányában, meg mert most ARM procival foglalkozok, de a neten van több példa is rá. Egyébként C-ben érdemes egyedül ezt programozni szerintem.

Csak zárójelben jegyzem meg hogy ARM-al rettentő egyszerűen megoldható feladat egy ilyen wav player, szintén a DMA miatt. Ezért lehet hogy dsPIC-re nem is fogom megcsinálni
(#) Hollowdrums hozzászólása Feb 14, 2010 /
 
Üdv!

Jó, hogy rátaláltam erre a topic-ra, mert pont egy ilyesmire lenne szükségem. Nekem egy-két változtatás kell(ene) majd a kódban. Megpróbálnám én is megcsinálni, de ez egyelőre túl nagy falat lenne, mert még nem foglalkoztam PIC-el . Egy égetőt is össze kell majd dobnom hozzá, remélem lesz is mit beleégetni abba a PIC-be
(#) m.joco hozzászólása Aug 30, 2010 / 4
 
Hello
Megpróbáltam építeni én is egy wav lejátszót, de nem vagyok vele megelégedve. 8 bites, 44100 és 22050 Hz-en próbálva, a lejátszott zeneszámnak nem igazán jó a hangja. A dob, a taps jó, de az énekhang nagyon torz, mintha valami robot hangja lenne
Egyébként PWM-mel van meghajtva, PIC18F2550-et használok és SD kártyáról olvasom a wav fájlt.
Üdv.
(#) fizikal hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Az idén diplomázom a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a diplomamunkám elkészítéséhez nagy szükségem lenne egy olyan szakember közreműködésére, aki képes összerakni egy eszközt, amely alkalmas egy darab waw formátumú hang tárolására és lejátszására. A hang egy waw 24 bit, 48.000 kHz, mono, 3mp hosszú. Mérete jelenleg 905 kb. Ami fontos még, hogy abban az esetben, ha még játssza a program a hangot, de a gombot újra megnyomjuk, rögtön iduljon újra. Laikusként úgy gondolom egy olyan audio lejátszóról lenne szó, ami tartalmaz egy memória modult, egy aktiváló gombot, egy jack kimenetet és egy tápegységet (gombelem). Mindezt a lehető legkissebb méretben.

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) zenetom válasza fizikal hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
Tudsz mikrokontrollert programozni?
(#) fizikal válasza zenetom hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
sajnos nemtudok programozni. Grafikus vagyok és így nemboldogulok a dologgal, ezért fordultam hozzátok. Egyszerűen zseniális lenne ha valaki összetudna rakni egy ilyet és természetesen honorálnám is a befektetett energiát.
(#) zenetom válasza fizikal hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
PIC18F SD WAV Audio Player
itt van leírás, raz, meg program. Valószínűleg azért ilyen furcsa a hangja, mert kirakja a hangszóróra az SD kártyáról érkező CRC kódot is.
(#) Inhouse válasza fizikal hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Van itt a HEStore-on is ilyen:
hangmodul HESTore

Esetleg ezek is szóba jöhetnek, nem olcsó áruház, de ha valaki nem akar építeni, akkor jól jöhet...
hangmodulok a conrad.hu-n

Ha fontos a minőség, akkor azért lehet gond...

Üdv
Inhouse
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem