Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   723 / 1385
(#) tikitiki hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
ok , akkor a képek sorrendjében a következő , kell a hordozó lehetőleg márkás , de ennek most nincs márkája , és ára sem.Utána ketté kell venni a nyomtatóval felvisszük a rajzolatot lényeges pont jó nyomtató , jó toner stb stb stb. ,majd össze illesztjük a két hordozót ismét nekem, most egy kicsit elcsúszott az átvilágításnál látszik.A jó összesimítás után megpróbáljuk szétvenni ismét. Megkezdődhet a nyákra való fel simítás ahogy azt már a videón is láttátok.
Újra készítettem ezt a jól sikerült nyákot immáron másodszor. A hordozó az lényeges ,mert mint ahogy betűknél , vagy grafikáknál mindkét oldalnak szerepe van , lehúzáskor , felsimításkor , és utána megint, csak a lehúzáskor .De itt van nézzétek.
(#) vicsys válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Jól értem, hogy a szétválasztott matrica, ragacsos oldalára nyomtatsz lézer nyomtatóval? De nem ragad bele?
(#) tikitiki hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Ja majd el felejtettem az utolsó fázis .Nagyon kell figyelni nyomtatáskor a jó beállításokra , mert nekem is sokszor a mivel fényes felületen elcsúszkáltak , vagy rajta sem maradt előszörre itt ott a rajzolat , ha sikerül jót nyomtatást készíteni , akkor onnantól már királyok lesztek hát remélem kielégítő volt , képekben is , és korábban videón is.
(#) tikitiki válasza vicsys hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Nem arra ))))))a másikra, nehogy valaki így csinálja , mert akkor lehet tisztítani a hengereket ha egyáltalán le lehet majd.
(#) waterbear válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Már csak önvédelemből is jól tennéd, ha elmondanád a receptet...
(#) vicsys válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Tehát:
Szétválasztom és a csúszos oldalra nyomtatok. Ezután összetapasztom, hogy átragadjon a ragacsos felére. Utána, mitől tapad a nyákra? Vagy megint keverem??
(#) waterbear válasza vicsys hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Igen, ez a jó kérdés, engem is ez foglalkoztat... de berágok és kipróbálom mindjárt
(#) tikitiki válasza vicsys hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Igen , de a hordozó az lényeges mindkét oldal , de ne mondjátok már , hogy nem láttatok még olyan embert aki mondjuk egy kirakat üvegre így simított fel mondjuk egy reklám feliratot , vagy bármi mást.Ugyan az .
Egyébként meg az asszony az a hibás , illetve talán ő adta az ötletet is , mert neki meg a körmére kellettek ilyen olyan cifra minták.Rá teszi simítja lehúzza , és kész a köröm festés, szóval rabszolga vagyok )
(#) waterbear válasza vicsys hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
No, a hordozóról símán átragadt a fóliára, de a panelra nem ment át semmi sem, itt jön elő az, hogy milyen a tapadó anyaga a matricának, nagyon rátalálhatott valamire tikitiki kartárs, mert ezt már régebben is próbálgattam, de akkor sem jött be.
(#) tikitiki válasza waterbear hozzászólására (») Feb 6, 2012 1 /
 
Nálunk a cégnél így ragasztgatnak fel dolgokat , de azok nyomdában készült feliratok , illetve betűk megrendelésre EU s szar előirások miatt, nekem meg a kukázás maradt egy kis hordozót megmentettem , erre szokták azt mondani , hogy mindenki onnan él meg ahol dolgozik .
(#) vagnerjazon válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia.
De mitől marad ott a rajzolat a nyákon?
(#) Zoli_bácsi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
A képekkel nem megyünk semmire, ne haragudj. Se a videóval. Ha nem tudjuk a pontos típust, akkor SEMMI ÉRTELME!
(#) roland0327 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Semmi, engem már nem érdekel! Maradok a laminálásnál.. Majd ha látok a maratásról képet akkor esetleg elgondolkodok. De ha hulladék amit te használsz, akkor a beszerzési forrást nem is tudod?! Több millió fajta matrica van és honnan találjuk ki pont melyik használod és honnan tudunk olyat beszerezni..
(#) vicsys válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Jöhet a kiretusált kép, amin látszik a hordozó neve. Ez nem reklám, csupán szakmai felvilágosítás. A műkörmös ötlet jó, köszi!!!
(#) waterbear válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Azért erre a kérdésre komolyan választ várok, és ezzel nem vagyok egyedül vélhetően...

Mi a fenének húzod a társaságot, ha konkrétumot nem árulsz el, akkor inkább tartsd meg magadnak!
(#) Zoli_bácsi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Igen azt nevezik úgy hogy átvivő fólia. Plotterrel kivágják a formát, ráragasztják átvivőt, aztán a kirakatra ragasztják, végül lehúzzák az átvivőt. De itt nem erről van szó. Itt azt nem értjük, hogy a mintázat hogyan lesz ragacsos, hogy ottmarad a nyákon.
(#) waterbear válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Így viszont nem több az egész, mint magamutogatás.... csak Neked megy, mert megtartod az alapanyag nevét magadnak.
Más csak véletlenszerűen találhatja el. Tudod, ez konkrétan a szívatás kategória a többiekkel szemben....
(#) dinokal válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Nem haragszunk, de nem is hadititkot kértünk tőled.
*
(#) tikitiki válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Ja és veszekedni sem szeretnék nem asztalom , de ha neked semmi volt, amit idáig láttál tőlem , akár a nyomtató átalakítás kettős is , és ráadásul nem is egy típus + videók , akkor a te asztalod kissé lyukas, apropó de ne vedd a szívedre , pl tőled én nem láttam , de szívesen venném, de ha nincs az se baj .
(#) CHZ hozzászólása Feb 6, 2012 / 1
 
Szerintem ne erőlködjetek, semmi értelme, mint ennek a "csoda" módszernek sincs használható jelentősége.
Egyszerű parasztvakítás.
(#) Attila86 válasza waterbear hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Biztos vagyok benne hogy pont ezt élvezi. Nemrég ugyan ez történt aztán pár napra leült a téma, majd most megint rájött.
Köszönöm Istenem, hogy nem vagyok moderátor!
(#) storm válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Idézet:
„és a céget sem szeretném ahol melózok megadni”
Senki nem kérte tőled, hogy mond meg hol dolgozol, itt mindenki csak arra kíváncsi, hogy milyen alapanyaggal dolgozol. Ha elárulod ennek a nevét, nemhiszem hogy bárki is tudni fogja, hogy hol dolgozol. De még ha el is árulnád a munkahelyed, nemhiszem hogy sokra mennénk vele. Tehát a kérdés egyszerű: Milyen papírra/hordozóra nyomtatsz.
(#) kaqkk válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
A kimitépítettben a nyákkészítés kérdésekben találhatsz egy két képet amit én tettem fel (és nem csak dicsekedtem egy mások által megépíthetetlen kipróbálhatatan dologgal!)
Gondolod ezer amatőr fogja megrohamozni a boltokat nyomtatóért hogy az általad tökéletesen dokumentált átalakításokat elvégezhesse ? Részemről a vita lezárva !
Ahogy más is leírta "ez csak Magamutogatás" Egyébként
többféleképp is tudok nyákot csinálni és mától bele se nézek ebbe a témába . figyeljétek csak a titktiki csodáit
(#) waterbear válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Maradnak az eddig jól bevált módszerek, ahogy eddig is.... én maradok a dry filmnél, időnként rendelek belőle, ahogy most is épp folymatban van egy nagy adag rendelése, és azért a cikket csak megírtuk hozzá tbencével... viszont ebben a formában ez a topic engem sem nagyon érdekel....
(#) tikitiki válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Akkor csak megjegyzem nekem ezen átalakított nyomtatók úgynevezett lomis tudod mi az gondolom , és a Német használt cikként behozott hulladék szemétért adtam kevés összeget nem sokat , de éppen hogy négy számjegyű , és úgy hoztam el , hogy lutri vagy jó , vagy kuka , és sok sok időt töltöttem el vele úgy és azért , hogy nektek kielégítő illusztrációkkal tudjak beszámolni , mert nem hitétek el .Na meg persze magam miatt is.És később is amikor a színesebbnél színesebb nyák képeket tettem fel , akkor is csak éreztem ,az írásaitokból , hogy tudom nem vagytok irigyek , de valahol még is hibásnak éreztem magam , mert mert mert.Mi lenne ha elfogadnánk egymást úgy , és így ahogy van az egész , és nem mindig a veszekedés lenne belőle.És megígérem nem fogok több ötlettel előállni ,mert ez lesz a vége , pedig van még , de befejeztem.
(#) kaqkk válasza waterbear hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Ez a technológia legalább elérhet ,használható
(#) waterbear válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 / 1
 
Nem kell a duma tikitiki, meg a felesleges körítés, kb 20 perce betettem egy ilyen ragacsost a HP 6L lézer nyomtatóba, és a hordozóra símán nyomtatott, és át is ragadt a nyomat a ragacsos felületre, de onnan már nem ragadt rá a panelra.

Az alapanyag a lényeg, de hát pont ez az, amit nem árulsz el.... így átverted az egész csapatot!
(#) ODU válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Na most én nem szeretnék beleszólni, de követem az eseményeket, és szerintem aki ide jár, erre az oldalra vagy beszéljünk csak erről a topikról az információért jön ide nem pedig távolba nyúló kísérletezgetésekért vagy hogy ő újra feltalálja azt amit látott (olyan ez már mint Egely találmányai). Hanem Az információ és tapasztalatok megosztására jöttek létre a fórumok.
(#) Ricsi89 válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Ha most azt mondod, hogy beszerezhetetlen az alapanyag, akkor felesleges bármit is írni róla. Itt olyan dolgokra van szükség, amivel egyszerűen és BESZEREZHETŐ alapanyagokból készítsünk nyákot. Nincs szükség arra, hogy körbeírd ezerszer a dolgot és mégsem tudunk meg róla semmit. Ha te azt mondod, hogy nem lehet beszerezni, vagy nagyon drága, akkor felesleges megemlíteni is. Ennyi erővel nyák gyártó cégnél is legyárthatom, ha már ennyire drága hozzá az anyag.
(#) Zoli_bácsi válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Nos, mellébeszélsz, ahogy látom. Te nem ötletet adtál, Te megmutatod a jéghegy csúcsát, de hogy mi van alatta? pfff.... Azt már nem. Neked hogy esne, ha mi mutatnánk egy technológiáról képet, de nem árulnánk el róla semmit?! Én egy jóindulatú ember vagyok. Itt a fórumon ismernek, több mint 6 éve regisztráltam, s olvastam egy két hasznos dolgot, ez nem az, amit te leírtál. Arra kérlek ne adj több ötletet, ha csak az eredményt vagy hajlandó megmutatni.
[OFF]
Következő: »»   723 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem