Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Egyet nem kérdeztem, jelföld és táp föld össze van kötve az R10 által?
Sziasztok!Hogyan tudnák egy RH Sound QSA-400 tipusu végfokot nagyobb teljesítményűre alakítani?Köszi mindenkinek!
Igen összevan kötve
Sziasztok!
Létezik olyan erősítő kapcsolás amelyik képes aszimmetrikus 12 Volton 6 Watt leadására 8 Ohm-on torzítás nélkül? Tudom vannak IC-k amik akár 40 Wattot is leadnak 12 Voltról, kimondottan kocsiba de én nem ilyenre gondoltam.
Szia! Híd kapcsolással el tudod érni. Legegyszerűbb IC-t használni. 12V/8 ohm -on épp 6Wrms teljesítmény várható.
Sziasztok.
Tudna nekem valaki egy kb. 120W-os erősítő kapcsolást ami kifejezetten mélyhez van?
Jónak néz ki, kösz! Adatlapon kerestem a hidalt változatot de jobban megnézve ez alapból hidalva van azért 2 és nem 4 csatornás.
Nagyon sovány falat neki a 2x6W Bármit néztem viszont csak drágább és bonyolultabb lenne.
Igazából csak egy végtelenül egyszerű 2 hangszóróból álló kis hangrendszert szeretnék Videoton H0816 hangszórókkal. Mivel kéznél van egy 20 wattos 9 voltos trafó ezért azt szeretném felhasználni.
sziasztok
mellékeltem egy képet és kérdés hogy a bekarikázottakat hova kössem?
Szia! Ahhoz a ponthoz képest kell + és - 45V-ot rákötni.
Lenne még egy apró kér(d)ésem. Tudnál esetleg ajánlani egy olyan egyszerű kapcsolást 12 Voltra ami kikapcsolja az erősítőt ha kb. 5 percig nem érkezik jel a bemenetére? Keresgéltem a fórumon, de nem jártam sikerrel.
Összeraktam de nem szól úgy ahogy kellene, mármint
a zene alatt folyamatos zúgást hallani meg nincs ereje sem ahogy adom rá a hangerőt, lüktetés szerűen mély hangoknál erősödik fel. végtranyók jók diódák jók Még fontos lehet hogy nem saját potija van a készüléknek, hanem usb mp3 lejátszóval szabályozom, de úgy gondolom nem természetes torzítás szerű zaj. Mellékeltem egy rajzot a táp szűréssel kapcsolatban. Van tipped esetleg mi lehet?
nem tudom pontosan toroid trafó van benne
külső átmérő 15 cm, belső 4cm majd megnézem
sziasztok , nemreg megepitettem egy tda7375-os erositot 12 v ra-itt a link:tda erosito
Es nem akar egy arva hangot sem kiadni , eleg kezdo vagyok meg ,ez a masodik erosito amit epitettem, de nem akar mukodni, nem vesz fel aramot, 12-v rol taplalom egy regulatoros adapterrol ami 9 ampert is le bir adni... :no: Kerlek segitsetek .... (boccs az ekezetekert , erdelyi vagyok )
Szia! A torz hangja az úgynevezett "nyugalmi áram beállítás" túlságosan leegyszerűsített megoldása miatt van. A hűtőborda felmelegedésével javulni fog a helyzet.
A folyamatosan jelen lévő zúgás elhárítását nagyon hosszadalmas volna leírni. Ha tennél fel egy fotó, amin a táp és az erősítő vezetékezése látszik, egyből célirányos tanácsot lehetne adni. A fotó jó minősége lényeges, ha nagy terjedelmű, linkeld be egy képmegosztó oldalról.
Szia! A vezérlés jelű csatlakozót a +12V-ra kell kötni.
...na ezt nem tudtam koszi ,s a biztositek elott 12 v-ot kelle adni?
A hozzászólás fejlécében lévő "Válasz"-ra kattints, akkor tudjuk kinek szántad a kérdést
A biztosíték előtt bekötheted a +12V-ot. Ez lehet 8-18V között bármilyen egyenfeszültség. A vezérlés csatlakozót a 3-as, 13-as lábakkal kösd össze.
Okes elindult es szepen szol, hala neked koszi a
segitseget !!!
ugy latszik h tul szep volt h igaz legyen mert a jobb oldal nagyon gyengen szol...van valami tipped?
najo rossz hejre raktam az egyik bemenetet nincs gond
Ez előbb egy rossz választ küldtem, töröltem. Az ST151-et ajánlom. Bővebben: Link
Sziasztok!
HE füzetekben közölt Ágoston L. 20W-os hibridjét szeretném megépíteni. +-24V-ra van beméretezve az áramkör. Nekem egy 2x24-os trafóm van ami egyenirányítás után durván 32-33 V lesz. Szeretném ezt a feszültséget lestabilizálni, mert a nagyobb tápfeszültség miatt át kellene méretezni néhány alkatrész és bevallom őszintén nem igazán tudom hogy kellene nekiállni. Egyáltalán érdemes stabilizált feszt használni? Továbbá van valakinek valami ötlete, hogy tudnám stabilizálni a tápfeszültséget? Gondolkodtam LM317 vagy LM1083-as stabIC használatán. Vagy ha valaki tudna segíteni átméretezni néhány alkatrész azt is megköszönném! Üdv: Feri! |
Bejelentkezés
Hirdetés |